ZO

09/08/2024

Weertype

Weertype

15° | 22°

50 %

Windrichting

3-4 bft
We zien nog steeds een sterk Azorenhoog liggen op de Atlantische Oceaan. Dat ligt nog altijd vr [...]
Lees verder

MA

9 sep

Weertype

Weertype

14° | 20°

70 %

Windrichting

4-5 bft
Morgen is ook een wisselvallige dag. De temperaturen dalen en zitten dan landinwaarts nog maxim [...]
Lees verder

DI

10 sep

Weertype

Weertype

13° | 18°

80 %

Windrichting

4-5 bft
Dinsdag zien we eenzelfde beeld en trend: een naar noord tot noordwest draaiende wind voert koe [...]
Lees verder

WO

11 sep

Weertype

Weertype

11° | 16°

70 %

Windrichting

4 bft
Woensdag idem: wisselvallig met perioden van buien of wat regen. Het koelt verder af en we hale [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Depressies bepalen ons weerbeeld. Boven de Atlantische Oceaan, Scandinavië en Europa liggen diverse lagedrukgebieden. Tegenspeler is een hogedrukgebied boven het zuiden van Europa dat zich intussen wel erg ver zuidelijk terug getrokken heeft. Tussen deze systemen in staat bij ons een diepe en stevige westelijke stroming. Al deze lagedrukgebieden passen in een lange stoet van depressies die in een stevige westcirculatie over de Atlantische Oceaan trekken. Ook verder ten westen staat er alweer een trein van nieuwe lagedrukgebieden te wachten om dezelfde koers te volgen. Voor ons weer betekent dat maar één ding: aanhoudende wisselvalligheid. De storingen van al die lagedrukgebieden trekken immers één voor één door onze regio en zorgen allemaal voor flink wat regen, veel wind en aanhoudend zeer zachte temperaturen. In dit hele patroon komt er de komende tijd geen verandering. Op de meeste dagen passeren storingen, maar vooral vandaag en morgen lijken die wel meer in de nachtelijke uren te zitten zodat de dagperiodes drogere omstandigheden opleveren. Op eens een enkele wat minder zachte nacht niet te na gesproken, blijft het verder ook steeds aanhoudend zeer zacht, winderig en erg nat. Die nattigheid begint trouwens intussen links en rechts alweer voor wat problemen met waterstanden te leiden en gezien de hoeveelheden neerslag die nog in de pijplijn zitten, verwacht ik daar niet direct beterschap in. De pluim is voor de komende dagen werkelijk door en door kletsnat. Op langere termijn, na nieuwjaar, zien we een neiging tot wat lagere temperaturen, maar dat is erg prematuur en ook nog erg ver weg. Bovendien zitten er op die termijn ook nog altijd voldoende erg zachte lijntjes in de pluim …

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt het opnieuw grijs, winderig en wisselvallig, maar wel meest droog tijdens de dagperiode. We blijven in heel zachte lucht zitten met dubbele cijfers in de temperaturen. De bewolking is daarbij weer alom tegenwoordig. Toch lijkt overdag een betere periode mogelijk waarbij het tijdelijk droog is met zelfs mogelijk een paar voorzichtige opklaringen. De maxima zitten daarbij opnieuw gemakkelijk rond de 10-11 graden bij een weer fors aantrekkende naar zuid draaiende wind. Die kan aan zee tot rond 70 km per uur uithalen, boven land is dat rond een 50 km per uur.

Vanavond trekt er dan tijdelijk weer een regenzone voorbij waarbij het tijdelijk kan gaan regenen. Die trekt echter vrij snel door en daarbij worden ook geen grote hoeveelheden regen verwacht. In de nacht naar donderdag is het opnieuw bewolkt, zacht en winderig, maar meest wel weer droog. Veel lager dan een 10-tal graden lijken we ook dan weer niet uit te komen.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk het video-weerbericht van vandaag. Gewoon klikken op de link en kijken. Ook onderaan dit weerbericht vind je nog een leuk weerfilmpje over de seizoenen. Daar kan je ook doorklikken naar mijn youtube-kanaal waar je nog veel meer leuke weer- en natuurfilmpjes terugvindt. Mag ik ook een oproep doen om zoveel mogelijk bij je vrienden en kennissen het bestaan van dit (gesproken) weerbericht te verspreiden? Ik weet dat veel mensen het bestaan van deze site en het videoweerbericht niet kennen, vandaar mijn warme oproep! Zeg het door!

Indien je dat wenst, kan je ook elke dag een melding op Whatsapp krijgen van zodra het nieuwe weerbericht online staat. Scan of tik daarvoor op onderstaande code en vervoeg deze groep:

Morgen:

Er verandert morgen niet zoveel aan het weerbeeld. Het blijft overwegend grijs, winderig en zacht. Veel neerslag lijkt er ook morgen overdag niet te vallen. Tijdens de dagperiode is het ook dan meestal droog. De maxima blijven met gemak telkens vooraan de dubbele cijfers zitten. De wind speelt op donderdag ook weer een grotere rol. Die kan in de loop van de dag weer vrij krachtig tot krachtig worden boven land, aan zee zelfs weer hard en mogelijk zelfs stormachtig. Er zijn dan weer uitschieters mogelijk tot rond 60 km per uur boven land en tot rond 80 km per uur of zelfs nog iets meer aan de kust.

In de nacht naar vrijdag blijft het bewolkt, winderig, nat en zacht. Dan trekken wel weer regenzones over onze regio met perioden van nattigheid.

Overmorgen:

Vrijdag: geen verandering. Regen, wind en wolken spelen de hoofdrol terwijl we ook dan weer erg zachte temperaturen noteren die telkens gemakkelijk vooraan de dubbele cijfers uitkomen. In tegenstelling tot de vorige dagen lijkt er dan wel overdag weer regen van betekenis te kunnen gaan vallen.

Later:

Ook zaterdag wordt voor de verandering een erg wisselvallige en bij tijden ook natte dag. Er komen dan weer meer actieve regenzones onze kant op waarbij er weer grote(re) hoeveelheden regen kunnen gaan vallen. Het blijft ook winderig en zacht. Al bij al niet veel verandering ten opzichte van de vorige dagen dus.

Ook volgend weekeind waarbij we wisselen van oud naar nieuw dient zich nat en onstuimig aan. Het blijft erg zacht met maxima die telkens vooraan de dubbele cijfers uitkomen en de wind blijft telkens goed meespelen uit westelijke richtingen.

Samenvatting:

We zijn de zon van gisteren weer kwijt. Vandaag wordt een grijze, bewolkte dag, maar wel met overwegend droge omstandigheden. Het kan daarbij forser gaan waaien met uitschieters uit een zuidelijke hoek van tot rond 70 km per uur aan zee en rond 50 km per uur landinwaarts. Daarbij is het erg zacht met maxima tot rond 11 graden.

In de avond trekt een regenzone door onze regio met tijdelijk wat nattigheid. Vannacht is het echter weer droog. De minima blijven ook erg zacht en zitten rond een 10-tal graden terwijl het flink blijft waaien uit het zuidwesten.

Geert, woensdag 27 december, 08.40 uur

Ps: Voor nieuwe bezoekers: ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Herfst … 21september?? Neen! De herfst begint NOOIT op 21 september, maar altijd op 22 of 23 september. Ook dit jaar start die op 23 september. Om 8.50 uur in de ochtend om precies te zijn. Ook andere seizoenen starten niet altijd de 21ste. De lente bijna altijd op 20 maart trouwens. Hoe dat komt? Wel daar heb ik ooit eens een filmpje over gemaakt om dat uit te leggen. Je vindt het hieronder terug.

Als je trouwens doorklikt op “bekijken op Youtube”, dan kom je op mijn youtube-kanaal terecht met nog veel meer leuke en interessante filmpjes. Snuister daar gerust eens rond en abonneer je daar ook op, dan krijg je telkens een melding als er een nieuw filmpje opgeladen wordt.

Belangrijk vraagje: wil je dit filmpje/deze pagina ook zélf delen op jouw sociale media? Zo wordt de groep van mensen die we bereiken steeds groter 🙂 Je kan dit gemakkelijk doen door onderaan deze pagina in de blauwe balk te klikken op het icoontje van je keuze en zo kan je alles delen op je eigen sociale media en wordt onze groep lezers en volgers steeds groter. Alvast dankjewel bij voorbaat!