MA

05/20/2024

Weertype

Weertype

11° | 18°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart ook vandaag nog steeds niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dag [...]
Lees verder

DI

21 mei

Weertype

Weertype

11° | 20°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen neemt de bewolking toe met kans op wat regen of opnieuw enkele (felle) buien later op de [...]
Lees verder

WO

22 mei

Weertype

Weertype

13° | 17°

100 %

Windrichting

3-4 bft
Voor woensdag blijft het spannend. Enkele modellen, waaronder ook het Europese, tonen een nieuw [...]
Lees verder

DO

23 mei

Weertype

Weertype

12° | 18°

70 %

Windrichting

3 bft
Ook donderdag blijft het onstabiel met een lagedrukgebied vlak in de buurt. Een zuidwestelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sterk hogedrukgebied ligt met kern boven Duitsland en Polen. Het hoog heeft een uitloper over onze omgeving richting de Azoren, maar die uitloper vermindert in kracht. In het weekeind trekt een laag van voor de Portugese kust geleidelijk richting de Britse Eilanden. Doordat het hoog in het weekeind dan daardoor verder “kantelt” krijgen we dan weer een meer zuidelijke aanvoer van opnieuw wat zachtere lucht binnen. Op zondag zouden zelfs enkele (restanten van) zwakke fronten net vanuit Frankrijk tot bij ons kunnen geraken. Naar volgende week toe zou het hoog zich dan geleidelijk weer meer ten noorden van ons positioneren waardoor de aanvoer weer wat koeler zou worden. Ook begin volgende week echter kunnen enkele restanten van storingen ons toch via het westen bereiken. Later in de week zouden die dan weer teruggeduwd worden.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt ook een rustige en vrij mooie dag. We starten net als gisteren wel weer koud met algemene lichte vorst aan de grond en temperaturen die landinwaarts op neushoogte maar net boven of zelfs lokaal rond het nulpunt zitten. De zon doet echter opnieuw flink haar best om er volop bij te zijn bij vanmiddag dan vrij normale maxima voor de tijd van het jaar die rond een 13-tal, lokaal zelfs 14-tal graden zitten. De zwakke wind draait daarbij geleidelijk naar een noordoostelijke tot oostelijke hoek.

Net als tijdens de vorige nachten koelt het dan in de nacht naar zaterdag opnieuw flink af met kans op lichte vorst aan de grond. In de lucht houden we maar net (of net geen) positieve minima vast. Er kan weer wat nevel of zelfs een mistbank opduiken tegen de ochtend.

Morgen:

Morgen blijft het rustig en vrij zonnig. Na het oplossen van het eventuele ochtendgrijs krijgen we opnieuw een mooie dag met temperaturen die weer iets hoger kunnen uitkomen dan de vorige dagen. Het wordt dan weer een 14 à 15-tal graden bij een zwakke wind uit meer zuidelijke richtingen. Gaandeweg de dag drijven er wel wat meer wolken binnen.

In de nacht naar zondag zijn er meer wolken aanwezig en daardoor zou het dan minder koud worden met minima rond een 3 tot 5-tal graden.

Overmorgen:

Zondag komt er nog meer bewolking binnen via het westen en zou er zelfs wat lichte regen kunnen vallen. Het worden zeker geen grote hoeveelheden, maar dat er wat kan vallen, is zeker mogelijk. De maxima zitten rond een 13 tot 15-tal graden bij een naar zuidelijke hoek gedraaide wind. De zon speelt op zondag maar weinig of slechts per momenten nog mee. De naar zuidwest draaiende wind gaat daarbij iets harder waaien.

Later:

Maandag is een licht wisselvallige dag. Er drijven dan geregeld wolkenvelden voorbij en er is ook op maandag voor de zon maar een ondergeschikte rol weggelegd. Het kan eventueel ook tijdelijk wat lichtjes regenen, maar zeker geen grote hoeveelheden. De maxima blijven wel aan de zachte kant want we zitten in relatief zachte lucht. Veel minder dan een 15-tal graden zal het zeker niet worden.

Samenvatting:

De dag start vandaag koud met algemene vorst aan de grond. Overdag is het vrij zonnig met af en toe een paar wolken. De maxima komen daarbij uit rond een 13 tot 14-tal graden bij een zwakke wind uit een oostelijke hoek.

Geert, vrijdag 06 november, 06.25 uur.

Het is nog steeds herfst, dus we blijven van herfstkleuren genieten. Dit keer de toverhazelaar: