DO

05/16/2024

Weertype

Weertype

13° | 17°

100 %

Windrichting

2-3 bft
Er is op de weerkaart nog niet veel veranderd ten opzichte van de vorige dagen. We zien enerzij [...]
Lees verder

VR

17 mei

Weertype

Weertype

| 18°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen is het front naar het noorden doorgeschoven, maar de kern van het sturende lagedrukgebie [...]
Lees verder

ZA

18 mei

Weertype

Weertype

10° | 17°

70 %

Windrichting

3 bft
Zaterdag lijkt in grote lijnen op de vrijdag. Er zijn lange droge perioden, maar even zo goed k [...]
Lees verder

ZO

19 mei

Weertype

Weertype

11° | 19°

40 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag is het beter en droger. De kust houdt het dan zelfs waarschijnlijk de hele dag droog bij [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We hebben te maken met één grote gordel van hoge druk die ten noorden van ons ligt. Daardoor zal de stroming weer meer oostelijk tot zuidoostelijk worden waarmee dan weer wat warmere lucht kan binnenlopen. In het weekeind komt ook een Frans lagedrukgebied dichterbij. Daardoor kan er later vandaag en vannacht tijdelijk wat meer bewolking zijn en mogelijks valt er aan de Frans-Belgische grens ergens eens een handvol druppels. Die kans is echter fors afgenomen. Daarna neemt een hogedrukgebied het weer over, maar het hoog breekt begin volgende week snel op en wordt vervangen door lagedrukgebieden die vanaf de Atlantische Oceaan dichterbij komen. Rond halfweg volgende week lijkt zich op de weerkaarten dan toch een kentering af te tekenen met een overgang naar meer wisselvalligheid en lagere temperaturen. Of dat meteen veel regen betekent, is een andere zaak. Echt veel regen staat er voorlopig nog altijd niet op de weerkaarten ingetekend.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag krijgen we ook een vrij rustige dag. De stroming is nog steeds noordoostelijk tot oostelijk met aanvoer van veel en brede opklaringen, naast enkele wolkjes. Later vandaag kan er vanuit Frankrijk eventueel wat meer bewolking binnenlopen, vooral in de zuidelijke regio’s zou dat kunnen gebeuren. De maxima blijven het goed doen en halen gemakkelijk weer rond de 25 graden landinwaarts, aan zee is het enkele graden koeler.

Ook in de nacht naar zondag zijn er meer wolken en kan er eventueel links of rechts een enkele hele lichte bui opduiken. Opnieuw vooral langs de Franse grens. Meer naar het noorden blijft het droog. De minima zitten dan weer wat hoger doordat er meer bewolking blijft hangen en komen rond 11-12 graden uit.

Morgen:

Morgen trekt de bewolking langs de Franse grens al heel snel weg. We krijgen dan opnieuw een mooie zonnige zomerdag met maxima die alweer gemakkelijk oplopen naar een zomerse 25 graden. Aan zee is het iets minder warm. De wind blijft in een oostelijke tot zuidoostelijke richting waaien en is zwak tot matig.

Ook de nacht naar maandag verloopt rustig met vorming van wat nevel en erg zachte minima die alweer niet onder de dubbele cijfers uitkomen.

Overmorgen:

Maandag wordt nog een mooie dag verwacht. Nog steeds hebben we dankzij een hogedrukgebied op de Noordzee te maken met een zuidoostelijke stroming die zachte lucht aanvoert met veel en brede opklaringen. De zon speelt dan ook alweer een hoofdrol bij maxima die nog altijd gemakkelijk fors oplopen en in de buurt van 23 tot 25 graden uitkomen.

Later:

Dinsdag wordt nog een warme dag met zomerse maxima, maar er verschijnt in de loop van de dag geleidelijk aan meer bewolking. We houden het waarschijnlijk wel nog droog, maar de zon krijgt het gaandeweg moeilijker. De wind draait in de dag ook naar een zuidwestelijke richting en gaat matig waaien, aan zee mogelijk vrij krachtig tegen het eind van de dag.

Samenvatting:

Vandaag wordt alweer een fraaie dag met zomerse allures. Er is alweer volop zon met slechts sporadisch enkele wolkjes. In de late namiddag mogelijk wat meer wolken vanuit Frankrijk. De temperaturen lopen met een oostelijke wind opnieuw hoog op. Van 22 graden aan zee tot 25 en meer landinwaarts.

Geert, zaterdag 19 september, 07.55 uur.

De nieuwe minuut natuur van deze week zoemt in op de grote verscheidenheid qua kleur, vorm en grootte bij de rozenbottels: