VR

03/29/2024

Weertype

Weertype

| 14°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied dat nog steeds nabij Ierland ligt, beheerst ons weer (het kreeg trouwens int [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

2 bft
Morgen lijkt er vrij veel regen te kunnen gaan vallen. Een regenzone schuift vanuit Frankrijk i [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

MA

1 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag wordt waarschijnlijk ook een echte off-dag met een regenzone die in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

De weerkaarten zitten volledig vastgeroest en er verandert eigenlijk niets of amper iets: we zitten tussen twee grote weersystemen in. Ten westen van de Britse Eilanden zien we een groot Azorenhoog liggen waarvan uitlopers tot over de Britse Eilanden en onze omgeving geraken, maar veel meer dan uitlopers worden dit voorlopig niet. Voor de Noorse kust ligt anderzijds een lagedrukgebied waarvan zwakke uitlopers van storingen en buienlijnen ook tot over onze omgeving geraken. De invloed van dit laag lijkt de komende dagen groter te worden dan dat het er in eerdere verwachtingen uitzag, maar ook het Azorenhoog blijft toch proberen om tot over onze omgeving te geraken. We zitten dan ook de komende dagen een beetje tussen beide systemen in op de wip. Dat levert bij ons een licht wisselvallig weerbeeld op met soms wat meer wind en wolken en anderzijds soms wat betere perioden. De temperaturen blijven daarbij gematigd zomers, maar kunnen op sommige dagen zeker aan zee en in het westen wel moeite hebben om tot aan de  20 graden te geraken. De pluim is ten opzichte van gisteren amper iets veranderd:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag zit iets minder warm in de verwachtingen. Het wordt opnieuw gemakkelijk een warme dag met maxima rond 22-23 graden landinwaarts, maar veel meer zit er niet in. Aan zee telkens iets minder, maar ook daar toch een graad of 20-21. Er blijft veel zon met enkele stapelwolkjes. De wind zit daarbij in een west tot noordwestelijke hoek en waait meestal matig.

In de nacht naar dinsdag is het opnieuw rustig met een mix van wolken en opklaringen en minima van een 12-tal graden.

Morgen:

Morgen wordt het zeen klein beetje meer wisselvalliger, maar het blijft droog en er blijft veel zon, maar er zijn ook wolken. Die kunnen soms al eens wat meer uit de verf komen. De noordwestelijke wind blijft zwak tot matig waaien en de maxima komen amper van hun plaats. Vlak aan de kust zitten die rond een graad of 20, verder landinwaarts is dat telkens vooraan de 20 graden.

In de nacht naar woensdag is het dan opnieuw licht tot wisselend bewolkt bij minima van zo’n 10 tot 12 graden.

Overmorgen:

Woensdag kan er in de loop van de dag ook al eens wat bewolking binnenlopen met een heel kleine kans op een heel enkel licht buitje, maar veel zal dat allemaal niet voorstellen. De meeste plekken houden het ook gewoon droog. De maxima blijven telkens rond of vooraan de 20 graden zitten.

Later:

Donderdag zou het wat minder fraai kunnen zijn met mogelijk wat meer wolken, maar de details voor de komende week zijn lastig, precies omdat we telkens tussen de invloed van het hoog op de oceaan en het laag voor de Noorse kust blijven zitten (zie inleiding). Een kleine verschuiving daarin betekent bij ons meteen al een ander weerbeeld. In elk geval blijft het wel licht wisselvallig met maxima opnieuw rondom een graad of 20 landinwaarts, maar aan zee zou het donderdag toch duidelijk wat minder warm worden met een iets grotere kans op een enkel lokaal buitje.

Ook verder volgende week blijft het weerbeeld vrij fraai, maar minder warm en schakelen we nadien over naar een westelijke stroming met maxima vooraan de 20 graden en een licht wisselvallig weerbeeld. Van tijd tot tijd trekken er daarbij wel eens wolkenvelden voorbij. Eventueel valt er daarbij eens een enkele lichte en lokale bui.

Samenvatting:

Vandaag wordt nog een vrij mooie dag met veel zon en af en toe eens wat wolken. Daarbij wordt het zo’n 20 graden vlak aan de kust tot rond een 22 graden landinwaarts. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten.

Geert, maandag 04 juli, 08.35 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Een zonsopkomst blijft altijd mooi om naar te kijken: