VR

04/19/2024

Weertype

Weertype

| 11°

90 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog ligt ten westen van de Britse Eilanden.  Boven de Noordzee ligt intussen e [...]
Lees verder

ZA

20 apr

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-4 bft
De zaterdagse vooruitzichten zijn flink wat minder geworden op de laatste weerkaarten. Ook dan [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3 bft
Zelfs op zondag blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Een enkele l [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied met kern tussen IJsland en Noorwegen stuurde gisterenavond een zwak koufront doorheen onze omgeving. Daarachter zitten we vandaag in een wat koelere noordwestelijke stroming. Een Atlantisch hogedrukgebied heeft daarbij een uitloper tot over Frankrijk. Ook dat helpt mee aan de noordwestelijke stroming. De hogedrukuitloper boven Frankrijk ontwikkelt zich de komende dagen verder tot een apart hogedrukgebied dat de regie over ons weer in handen neemt. Daarbij draait de stroming de komende dagen geleidelijk aan naar een zuidelijke stroming. Vooral na het weekeind wanneer een Atlantisch laag voor anker gaat voor de Europese kusten. We zouden dan volgende week daardoor overschakelen naar een zomers warm weerbeeld met maxima die enkele dagen na elkaar gemakkelijk de 25 graden halen (landinwaarts), maar dan wel vanaf maandag al met een kans op het voorkomen van enkele verspreide regen- of onweersbuien.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het licht tot soms eens wisselend bewolkt met een mix van enkele wolken en veel en brede opklaringen. Een naar noordwest gedraaide en flink afgenomen wind voert wat minder warme lucht aan met maxima morgen rond een 20 tot 22-tal graden landinwaarts, rond 17-18 aan zee. Dat is duidelijk minder warm dan gisteren, maar die felle en storende wind van gisteren, is er wel weer uit. Die zit nu in het noordwesten en waait nog zwak tot matig boven land, matig aan zee. Het blijft droog.

Ook vanavond en vannacht is het droog met een zwakke tot zelfs wegvallende wind. Het koelt tegen de ochtend af naar een 8 tot 10-tal graden.

Morgen:

Morgen is het net als vandaag licht tot soms eens wisselend bewolkt en noteren we opnieuw maxima rond of in de buurt van de 21 tot 23 graden, aan zee wel telkens een aantal graden minder. Het blijft droog. We krijgen net als op donderdag een mix van wolken en opklaringen.

Ook de nacht naar zaterdag verloopt rustig met enkele wolkjes en veel opklaringen. Minima rond een graad of 10 tegen de ochtend.

Overmorgen:

Zaterdag wordt het alweer wat warmer. De maxima kunnen dan weer oplopen naar een 24-tal graden, zelfs lokaal wat meer, maar aan de kust telkens wat minder. De wind zoekt dan een noord tot noordoostelijke richting op.

Later:

Zondag kunnen we landinwaarts weer gemakkelijk zomerse waarden van 25 graden en meer noteren. Aan de kust blijven we telkens wel wat achter. Er is veel zon met af en toe enkele wolkjes.

Begin volgende week krijgen we enkele zomerse dagen, maar het wordt wel geleidelijk wat onstabieler met een toenemende kans op een regen- of onweersbui.

Samenvatting:

Vandaag wordt het licht tot soms eens wisselend bewolkt. Er is veel zon en de wind is fors afgenomen en komt uit het noordwesten. De maxima lopen daarbij op tot rond 18 graden aan zee en 22 landinwaarts.

Geert, donderdag 12 mei, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: