DO

03/28/2024

Weertype

Weertype

| 13°

60 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied nabij Ierland beheerst ons weer (het kreeg trouwens intussen de naam Nelson) [...]
Lees verder

VR

29 mrt

Weertype

Weertype

| 15°

80 %

Windrichting

3-4 bft
Ook morgen liggen er meer actieve gebieden met regen en/of buien in de buurt, maar veel lijkt d [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2 bft
Zaterdag dient zich in dezelfde lijnen aan: licht wisselvallig. Er zijn opnieuw perioden met re [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied boven Polen beïnvloedt tijdelijk ons weer. Aan de noordwestflank ervan staat een noordelijke stroming met aanvoer van wat koelere en licht onstabiele lucht. Een hogedrukgebied strekt zich uit van Groenland richting IJsland met uitlopers tot boven Scandinavië. Op de Noordzee ligt een zwak buienlijntje dat vandaag van noord naar zuid door onze omgeving trekt. Boven de Middellandse Zee is en blijft de luchtdruk laag. De komende dagen breidt het noordelijke hoog zich opnieuw in onze richting uit. We blijven de komende dagen daarbij wel in een koelere noord tot noordoostelijke stroming zitten met aanvoer van minder warme lucht. Later deze week wordt die onder invloed van een meer oostelijke stroming wel weer iets zachter, maar op termijn blijft de noord tot noordoostelijke aanvoer intact met minder warme lucht. Daarbij zien we op vandaag na met enkele buitjes, ook een verder totaal (zo goed als) droge pluim:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag draait de wind terug naar een noordelijke hoek en komt er koelere lucht afzakken. De maxima vallen terug op een 12,13 graden aan de kust tot 14, lokaal 15 graden landinwaarts en we krijgen een mix van wolken en wat zon. Er trekt in de loop van de dag een zwakke storing door en dat vergroot te de kans op een lokaal en tijdelijk buitje. Veel zal dat zeker niet zijn, maar wat neerslag is toch mogelijk. Eventueel zou een enkele bui zelfs met een heel enkele donderklap kunnen gepaard gaan. De wind blijft in het noorden zitten en zorgt voor een koud gevoel terwijl de maxima dus wat lager zitten. Die wind waait aan zee trouwens nog vrij krachtig en kan daar weer naar een 4-5, misschien tijdelijk later zelfs 6 Bft aantrekken. Boven land is dat later vandaag een 3-4 Bft.

In de nacht is het weer droog geworden bij een mix van wolken en opklaringen en minima die uitkomen rond een 4 tot 6 graden tegen de ochtend landinwaarts, aan zee is dat iets hoger.

Morgen:

Morgen zitten we in een wat koelere noordoostelijke stroming, maar landinwaarts kan het dan toch alweer een 15-tal graden worden. Er zijn brede opklaringen met wat wolkenvelden. De wind is wat afgenomen, maar waait toch nog goed voelbaar door uit het noorden tot noordoosten. Aan zee krijgt die overdag onder invloed van wat zeebries weer een meer noordelijke component.

In de nacht naar woensdag is het licht bewolkt en wordt het zeker landinwaarts wat frisser. De minima kunnen tegen de ochtend tot een 3-4 graden zakken.

Overmorgen:

Woensdag is er weer wat meer bewolking en zitten de maxima weer een tikkeltje lager doordat er ook weer iets meer wind staat. Er zijn echter ook brede opklaringen met flink wat zon. Al bij al valt het weerbeeld echter goed mee en het blijft ook sowieso droog.

Later:

Donderdag draait de wind wat meer terug naar een oostelijke hoek. Het is opnieuw licht bewolkt met brede opklaringen en de maxima winnen weer een graadje. Landinwaarts zit er toch alweer een 16 graden in het vat.

Naar donderdag / vrijdag toe loopt er weer wat zachtere lucht binnen en kunnen de maxima weer iets hoger gaan zitten. Er is vrij veel zon al passeren er zeker af en toe ook wel eens een paar wolkenvelden. De wind blijft in een noordoostelijke hoek zitten en is telkens goed voelbaar.

Samenvatting:

Vandaag is het allemaal wat minder. Een noord tot noordoostelijke wind voert wat koelere lucht aan met maxima van 12-13 graden aan zee tot 14 elders. Er zijn meer wolken en wind en in de loop van de dag vallen er een aantal verspreide buien.

Geert, maandag 25 april, 06.45 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: