VR

03/29/2024

Weertype

Weertype

| 14°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied dat nog steeds nabij Ierland ligt, beheerst ons weer (het kreeg trouwens int [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

2 bft
Morgen lijkt er vrij veel regen te kunnen gaan vallen. Een regenzone schuift vanuit Frankrijk i [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

MA

1 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag wordt waarschijnlijk ook een echte off-dag met een regenzone die in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zien nog steeds een erg sterk hogedrukgebied ten noorden van ons. De kern van dit hoog ligt tussen Scandinavië en IJsland. De luchtdruk blijft dus hoog boven Scandinavië en het noorden terwijl die boven Frankrijk en het Iberisch schiereiland verder laag blijft. Daar trekken lagedrukgebieden telkens van Spanje/Frankrijk verder de Middellandse Zee in. Daardoor blijft er bij ons een oost tot noordoostelijke stroming staan van droge en vrij zachte lucht. Daarin trekken nog enkele restanten van oude fronten vanuit Duitsland mee. Dit weekeind heeft een Frans laag de neiging om wat meer noordelijk te komen waardoor we eventueel wat onstabieler weer zouden kunnen krijgen, maar tot veel meer dan een lokale bui lijkt dat voorlopig niet te leiden en dan nog. Op maandag trekt een zwak front van noord naar zuid door onze regio. De pluim toont dan ook een aanhoudend erg zacht weerbeeld met vooral maandag een kleine kans op die ene lokale bui, maar veel neerslag zal dat allemaal niet opleveren. Na het weekeind wordt de stroming noordelijker door het terugtrekken van het hogedrukgebied richting IJsland. Door deze drukverdeling komt er vanaf vandaag wel geleidelijk aan minder warme lucht onze kant op waarbij de maxima een aantal graden zullen inleveren, maar de laatste pluimen tonen toch wel weer wat hogere maxima dan die van de vorige dagen. Maandag kan er een bui vallen, maar de rest van de pluim blijft zo goed als droog:

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag kalft het weerbeeld iets af, maar het valt toch nog zeer goed mee. Er zijn om de dag te starten wat meer wolken, maar die lossen in de ochtend snel weer op. Overdag is het dan eerst zonnig, later komen er weer wat wolken opzetten en krijgt de zon het moeilijker per momenten. Zeker naar de late middag toe. Het blijft echter droog. De temperaturen krijgen een neerwaartse trend te pakken en dalen naar een 14-15 graden aan zee tot een 17-tal graden landinwaarts. Al bij al valt het weerbeeld dus toch wel nog goed mee al kan de naar noordoost gedraaide wind af en toe flink opspelen, zeker aan zee. Boven land is die wat vlagerig.

In de nacht zijn er wat meer wolken, maar het blijft droog bij minima tussen 7 en 9 graden.

Morgen:

Morgen draait de wind terug naar een noordelijke hoek en komt er koelere lucht afzakken. De maxima vallen dan terug op een 12 tot 14 graden en we krijgen een mix van wolken en wat zon. Er trekt in de loop van de dag een zwakke storing door en dat vergroot te de kans op een lokaal en tijdelijk buitje. Veel zal dat zeker niet zijn, maar wat neerslag is toch mogelijk. De wind blijft in het noorden zitten en zorgt voor een koud gevoel terwijl de maxima dus wat lager zitten.

In de nacht is het weer droog geworden bij een mix van wolken en opklaringen en minima die uitkomen rond een 4 tot 6 graden tegen de ochtend.

Overmorgen:

Dinsdag zitten we in een wat koelere noordoostelijke stroming, maar landinwaarts kan het dan toch alweer een 15-tal graden worden. Er zijn brede opklaringen met wat wolkenvelden. De wind is wat afgenomen.

Later:

Woensdag is er weer wat meer bewolking en zitten de maxima weer een tikkeltje lager doordat er ook weer iets meer wind staat. Al bij al valt het weerbeeld echter goed mee en het blijft ook sowieso droog.

Naar donderdag / vrijdag toe loopt er weer wat zachtere lucht binnen en kunnen de maxima weer iets hoger gaan zitten. Er is vrij veel zon al passeren er zeker af en toe ook wel eens een paar wolkenvelden. De wind blijft in een noordoostelijke hoek zitten en is telkens goed voelbaar.

Samenvatting:

Vandaag startte bewolkt, maar die wolken lossen op. Vervolgens krijgen we een zonnige periode, maar later op de dag duiken er weer wat wolken op. De maxima zitten wat lager dan gisteren en halen een 14 tot 16 graden terwijl er wel weer een goed voelbare wind staat uit het noordoosten. Die is aan zee soms vrij krachtig en boven land kan die vlagerig zijn.

Geert, zondag 24 april, 09.40 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

De vergeet-mij-nietjes bloeien: