VR

03/29/2024

Weertype

Weertype

| 14°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied dat nog steeds nabij Ierland ligt, beheerst ons weer (het kreeg trouwens int [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

2 bft
Morgen lijkt er vrij veel regen te kunnen gaan vallen. Een regenzone schuift vanuit Frankrijk i [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

MA

1 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag wordt waarschijnlijk ook een echte off-dag met een regenzone die in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een imposant hogedrukgebied domineert onze weerkaarten. Het hoog schuift verder oostwaarts op en komt boven het noordwesten van Rusland te liggen. Het heeft ook een uitloper richting Centraal-Europa waardoor de wind bij ons geleidelijk steeds meer uit een zuidelijke hoek gaat waaien. Op termijn trekt de kern van het hoog zelfs weer richting Polen, waardoor die zuidelijke stroming nog versterkt wordt. Tegelijk voeren lagedrukgebieden de druk vanaf de Atlantische Oceaan op en proberen zwakke storingen tot onze regio door te dringen, iets wat de eerste dagen nog mislukt. Het is pas tegen zaterdag dat een eerste storing er echt in slaagt om door te dringen, maar ook dan blijft de invloed van het hogedrukgebied sterker waardoor die storing zich letterlijk te pletter loopt. De koele aanvoer van de eerste dagen van de week komt vandaag dan ook tot een einde en we schakelen geleidelijk over naar zachtere luchtmassa’s die binnenlopen. Dit weerbeeld zit erg stevig gebeiteld en de pluim toont dan ook tot in lengte van dagen vrij zachte maxima. Neerslag (van betekenis) is er totaal niet meer bij:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt het ook zonnig en meteen ook een stuk zachter. De temperaturen doen echt hun best en lopen vanmiddag al gemakkelijk op naar een 15-tal graden. Lokaal zelfs mogelijk nog wat meer. De wind neemt af en draait naar zuid tot zuidoost. Er zijn nog steeds geen wolken en de zon kan volop schijnen. Misschien dat er tegen het eind van de middag toch enkele kleine wolkjes opduiken vanaf het noordwesten, maar zeker is dat nog niet.

In de nacht naar donderdag koelt het nog wel af, maar duidelijk minder dan de vorige dagen. De lichte nachtvorst verdwijnt uit de lucht al kan het aan de grond nog wel lichtjes gaan vriezen. De minima blijven rond een 3 tot 5 graden zitten.

Morgen:

Ook morgen wordt een vrij aardige dag met veel zon en hoge temperaturen. Die zouden dan zelfs boven de 15 graden kunnen uitkomen terwijl er opnieuw volop ruimte is voor de zon. Die is er dan wel niet volledig alleen meer. In de loop van de dag kunnen er dan wel degelijk een aantal wolkenvelden binnenlopen vanuit het noordwesten. Die horen bij een zwakke storing die vanaf de Britse Eilanden nadert. Het blijft wel sowieso droog. De wind waait daarbij zwak uit een zuidelijke hoek.

In de nacht naar vrijdag is het dan wisselend bewolkt met minima die weer wat hoger blijven zitten dan de vorige nachten het geval was. Waarschijnlijk vriest het dan ook aan de grond niet meer.

Overmorgen:

Vrijdag wordt een mix van wolken en opklaringen verwacht, maar het is grotendeels droog. De temperaturen blijven vrij zacht. Een naar zuidwest tot zuid draaiende wind voert zachtere lucht aan waarin we ook op vrijdag gemakkelijk een 15-tal graden noteren.

Later:

Ook zaterdag halen we weer gemakkelijk die 14 tot 15 graden, al is het dan duidelijk minder zonnig. Een zwakke storing trekt overdag van west naar oost, maar hoe dichter één en ander komt, hoe minder actief die storing lijkt te zijn. Veel regen zal er dan ook niet vallen. Hoogstens eens wat licht gedruppel of een heel enkel klein buitje. De wind zit dan in het zuidwesten en waait matig. Later op de dag komen er weer meer opklaringen.

Samenvatting:

Vandaag wordt opnieuw een hele mooie dag en het wordt weer wat zachter dan de vorige dagen. We halen maxima rond 14-15 graden met een naar zuidoost tot zuid draaiende, zwakke tot matige wind.

Geert, woensdag 09 maart, 06.40 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Het is krokussentijd, dus dat is wat we in de kijker zetten: