WO

04/24/2024

Weertype

Weertype

| 10°

90 %

Windrichting

3-4 bft
Een Atlantisch hoog ligt van IJsland tot net west van de Britse Eilanden, maar neemt snel verde [...]
Lees verder

DO

25 apr

Weertype

Weertype

| 11°

80 %

Windrichting

3 bft
Morgen is het ook aanhoudend wisselvallig. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met kans op een b [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui bestaan, maar de wind is da [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

70 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag worden we in bescherming genomen door een rug van hoge luchtdruk. Die houdt storingen even op een afstand en daardoor krijgen we een vrij aardige dag. Morgen trekt dan nog een storing door onze regio met perioden van regen en buien. Ook vrijdag moet er nog een buiige storing doortrekken met een aantal verspreide buien. Vanaf volgend weekend komt er een hogedrukgebied opzetten met overdag best aardig weer met flink wat zon en vrij aangename maxima, maar dan in de nachten wel met koelere temperaturen die zelfs rond of iets onder het vriespunt zouden kunnen uitkomen. Zag het er gisteren nog naar uit dat dit hoog het niet heel lang zou uitzingen, dan lijkt het er vandaag op dat dit hoog wel eens een blijvertje zou kunnen zijn en het nog tot lang in de nieuwe week kan uithouden met overdag telkens aangename maxima, maar in de nachten toch wel lichte nachtvorst. Al zal dat laatste vooral afhangen van de precieze ligging van het hoog en dat is nog niet helemaal zeker. De pluim toont mooi deze ‘zaagtandbeweging’ met telkens die zachte maxima en die koude nachten, wat ook wijst op een open weerbeeld met veel zon:

 

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag krijgen we even respijt. Een rug van hoge druk houdt storingen even op een afstand en met een aantal brede opklaringen erbij wordt dat best een aardige dag. Ook de wind houdt zich veel koester en het is dus een stuk rustiger met maxima rond een 10-tal graden. Daarbij moet wel gezegd worden dat de dag koud aftrapt met minima die in de nacht gedaald zijn naar een 0 tot 2 graden. Eens de zon op, lopen de temperaturen echter snel weer op. In de loop van de dag neemt de bewolking dan vervolgens heel geleidelijk aan weer toe en spant ook de naar zuidwest gedraaide wind geleidelijk weer wat aan.

In de nacht naar donderdag kan het ook best frisjes worden, maar later neemt de bewolking toe en dat zal de uitstraling toch wat temperen. De minima zitten dan rond een 6-7 graden tegen de ochtend.

Morgen:

Morgen is het eerder weer zwaar bewolkt tot betrokken met overdag ook perioden van wat lichte regen of motregen of wat buien. Een storing trekt dan nog door en passeert vooral in de tweede helft van de ochtend, rond de middag en in de eerste helft van de namiddag en is daarvoor verantwoordelijk. Met maxima telkens in de buurt van een tiental graden, blijft het wel zacht. Het kan ook weer wat meer gaan waaien, vooral dan tijdens en na de passage van de storing.

Tegen de avond is het opnieuw droog en rustiger geworden. In de nacht naar vrijdag kan er later eventueel wel een bui opduiken die vanaf het noordwesten de regio binnenwandelt.

Overmorgen:

Vrijdag zitten we in licht wisselvallige lucht die wat koeler is met maxima rond een 8 à 9 graden. Er is in de loop van de dag een oplopende kans op het voorkomen van enkele buien. Dat ziet er vandaag wat imposanter uit dan op eerdere weerkaarten en het lijkt er op dat meerdere plekken wel degelijk een aantal buien kunnen krijgen. Ze concentreren zich wel in het noorden en oosten van de regio. Het westen lijkt er veel droger vanaf te komen en mogelijk vallen daar zelfs geen buien.

De nacht naar zaterdag wordt droog en koud met kans op lichte nachtvorst. De buien zijn dan verdwenen.

Later:

Zaterdag is het vrij zonnig tot zonnig met overdag een aangenaam weerbeeld met maxima rond een 10-tal graden. Het is rustig met een zwakke zuidwestelijke wind.

In de avond en nacht koelt het sterk en snel af en kan het tegen de ochtend weer licht gaan vriezen.

Samenvatting:

Vandaag ziet er veel beter uit. We krijgen een droge dag met flinke zonnige perioden. Gaandeweg verschijnen er wel geleidelijk meer wolken, maar de zon houdt het nog tot de avond uit. Het wordt daarbij een 10-tal graden met een matige zuidwestelijke wind.

Geert, woensdag 23 februari, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Laat ons in deze grijze tijden nog eens teruggrijpen naar een mooie zonsopkomst met kleur: