VR

03/29/2024

Weertype

Weertype

| 14°

50 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied dat nog steeds nabij Ierland ligt, beheerst ons weer (het kreeg trouwens int [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

90 %

Windrichting

2 bft
Morgen lijkt er vrij veel regen te kunnen gaan vallen. Een regenzone schuift vanuit Frankrijk i [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

MA

1 apr

Weertype

Weertype

| 12°

90 %

Windrichting

3 bft
Maandag wordt waarschijnlijk ook een echte off-dag met een regenzone die in de loop van de dag [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern intussen boven de Azoren heeft een uitloper richting Frankrijk en de Alpen. Tussen IJsland en Noorwegen vinden we een lagedrukgebied terug. Vandaag speelt ons weer zich nog onder hogedruk voornamelijk in de grenslaag af al trekt er al wel een eerste zeer zwak koufrontje van west naar oost door onze omgeving. Tegen morgen trekt het hoog zich volledig op de Atlantische Oceaan terug en maakt de weg vrij voor een actiever front dat in de loop van de dag van noordwest naar zuidoost door onze regio zal trekken. Daarna krijgen we met een westelijke stroming te maken die zich instelt tussen het vrij zuidelijk teruggetrokken hogedrukgebied op de oceaan en depressies die ten noorden daarvan van west naar oost trekken. Er komt tegen het weekeind dan ook meer wind en er trekken dan regelmatig storingen voorbij. De pluim toont deze inzettende wisselvalligheid duidelijk. Merk op dat, zoals verwacht, de koude lijntjes op het eind van de pluim zo goed als allemaal weer verdwenen zijn. Er is dus nog steeds geen enkel zich op winters weer van betekenis en de vraag begint zich stilaan te stellen of dat nog wel zal komen …

 

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is er opnieuw veel bewolking en die blijft maar erg hardnekkig hangen. Heel misschien dat er heel lokaal eens een enkele kleine opklaring doorbreekt, maar veel kans is er daar toch niet toe. De wind draait terug naar een west tot noordwestelijke richting en er wordt geleidelijk aan weer wat zachtere lucht aangevoerd met maxima rond 6-7 graden aan zee, landinwaarts is dat een graadje minder. Er trekt in de loop van de dag een heel zwak koufrontje door onze regio waarbij eventueel heel lokaal een enkel drupje regen mogelijk is.

In de nacht naar donderdag is het eveneens zwaar bewolkt tot betrokken met minima dan rond 5-6 graden. Er blijft een goed doorstaande westelijke wind staan.

Morgen:

Morgen krijgen we te maken met de doortocht van een regenzone. Er zijn perioden met regen in de ochtend. In de middag wordt het droog en komen er geleidelijk weer opklaringen binnen vanaf de kust. De maxima lopen verder op en halen in de loop van de dag een tiental graden aan zee. Landinwaarts zal dat eerder rond 8-9 graden zijn. Er komt ook meer wind te staan uit een noordwestelijke richting. Aan zee kan die zelfs tijdelijk vrij krachtig tot krachtig gaan waaien.

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en valt er eventueel hier of daar nog een enkele bui. Minima dan rond een 3-4 graden.

Overmorgen:

Vrijdag wordt een licht wisselvallige dag. De maxima zitten rond 7-8 graden en we krijgen een mix van wolken en opklaringen. Het lijkt droog te kunnen blijven. Er staat wel nog steeds een goed doorstaande wind uit een overwegend west tot zuidwestelijke hoek.

Later:

Zaterdag is dan weer de meer wisselvallige dag van het weekeind. Een volgend front trekt dan door onze omgeving met vrij veel wind en ook weer perioden van regen. De maxima lopen weer een graadje op naar een 8 à 9 graden.

Samenvatting:

Vandaag is alweer een meest of volledig grijze dag met amper of geen opklaringen. Integendeel is een spatje motregen niet volledig uitgesloten, al is het meestal gewoon droog. Er komt meer wind uit het westen tot noordwesten en de maxima lopen geleidelijk op tot 6-7 graden aan zee en 5-6 graden landinwaarts.

Geert, woensdag 26 januari, 06.30 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Laat ons in deze grijze tijden nog eens teruggrijpen naar een mooie zonsopkomst met kleur: