ZA

04/20/2024

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog breidt zijn invloed dit weekend steeds meer uit tot boven de Britse Eilande [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Zelfs morgen blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke to [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Die kunnen g [...]
Lees verder

DI

23 apr

Weertype

Weertype

| 11°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Dinsdag is het weer wisselvalliger. Nieuwe impulsen van storingen zorgen dan weer voor een stij [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied met kern bij IJsland beheerst ons weer. Dit laag stuurde gisteren in de loop van de dag een storing door onze omgeving met regen. Die storing wordt vandaag gevolgd door een trekrug die ons tijdelijk in bescherming zal nemen en zal zorgen voor een tijdelijke betere dag. Grootschalig evolueert het weerpatroon intussen echter naar een westelijke circulatie waarin tegen morgenochtend al een nieuwe storing haar opwachting maakt en door onze omgeving zal trekken. Ook nadien lijken de weerneuzen nu meer in de richting van aanhoudende wisselvalligheid te wijzen met ook op vrijdag alweer de doortocht van een volgende storing. Intussen zijn zo goed als alle warmere oplossingen op langere termijn ook uit de pluim verdwenen zodat een verder zetten van het wisselvallig en meer herfstige weer het meest plausibel lijkt:

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag hebben we te maken met een rug van hoge luchtdruk die door onze regio trekt. Het zal overdag en ook droog blijven met een mix van wolken en opklaringen. Eerst zijn er daarbij nog erg brede opklaringen mogelijk, maar gaandeweg de dag neemt de bewolking wel geleidelijk aan toe en verschijnen er dan ook steeds meer wolken. We zijn ook duidelijk in koelere lucht gearriveerd met maxima die maar 17 tot allerhoogst 19, maar eerder 18 graden meer halen bij een goed doorstaande, eerst zuidwestelijke wind. In de loop van de dag draait die naar zuid. Die neemt daarbij vooral later vanmiddag ook geleidelijk weer wat in kracht toe.

In de avond en nacht neemt de bewolking geleidelijk aan weer toe bij weer wat zachtere minima rond 11-12 graden. Na middernacht vergroot de kans op regen en tegen de ochtend regent het overal wel.

Morgen:

Morgen is het uitkijken naar het arriveren en doortrekken van een volgende storing. Die zal mogelijk met redelijk wat wind doortrekken waarbij het zeker aan de kust tijdelijk erg hard zou kunnen gaan waaien. We krijgen in de loop van de dag dan ook te maken met een periode van eerst in de vroege ochtend nog regen en later doorheen de dag verspreide buien waarbij het ook tijdelijk fors kan regenen. Veel meer dan een 15 tot 17 graden zullen we morgen niet halen. Meestal zelfs eerder richting de 15 graden.

In de nacht naar donderdag deinen de buien geleidelijk uit en wordt het rustiger en droger.

Overmorgen:

Donderdag lijkt dan weer een tijdelijk betere dag te worden met overwegend of volledig droge momenten. De maxima blijven wel pas op de plaats maken en raken niet veel hoger meer dan rond 18 graden als maximale temperatuur.

Later:

Vrijdag stijgen de regenkansen weer. Nieuwe storingen maken hun opwachting en brengen ons weer nieuwe perioden met regen en buien. Het blijft aan de koelere kant met eerder normale temperaturen voor de tijd van het jaar, rond een 17-18 graden.

Samenvatting:

Vandaag is een betere dag. We starten met erg brede opklaringen, waarbij gaandeweg de dag de bewolking geleidelijk wat gaat toenemen. Het blijft wel droog en de maxima zitten rond 17 tot 18 graden. De dag start wel fris met een 8 à 9 graden. De wind is zuidwest, draaiend naar zuid en neemt overdag geleidelijk wat in kracht toe.

Geert, dinsdag 28 september, 06.35 uur

Ps: Ga zeker ook eens kijken op de pagina van mijn weerboek: https://geertnaessens.be/weerzeggerij/

Deze week in de minuut natuur gewoon even kijken naar schaapjes: