DO

04/25/2024

Weertype

Weertype

| 11°

70 %

Windrichting

3 bft
Een Atlantisch hoog ligt ongeveer pal in het midden van de Atlantische Oceaan, maar speelt voor [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2-3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui of perioden met regen besta [...]
Lees verder

ZA

27 apr

Weertype

Weertype

| 17°

50 %

Windrichting

2-3 bft
Zaterdag zit de wind in een zachtere zuidelijke tot zuidwestelijke hoek. Er worden opnieuw veel [...]
Lees verder

ZO

28 apr

Weertype

Weertype

10° | 18°

80 %

Windrichting

4(-5) bft
Zondag zien we een zelfde scenario: een zuidelijke wind voert warmere lucht aan met maxima rond [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied met kernen boven Scandinavië en de Britse Eilanden beïnvloedt nog altijd ons weer. Daarbij profiteren we vandaag wel tijdelijk van een uitloper van het Azorenhoog waardoor het weer in onze omgeving wat stabiliseert, maar wel met veel wind. Tegen het weekeind komen we weer onder invloed van nieuwe oceaandepressies die vanaf de Atlantische Oceaan via de Britse Eilanden dichterbij komen. De wisselvalligheid neemt in het weekend dan ook weer toe. Begin volgende week gaat de luchtdruk dan weer stijgen en wordt het opnieuw stabieler. We komen in de eerste helft van de week geleidelijk onder invloed van een nieuwe uitloper van het Azorenhoog die ons tijdelijk weer in bescherming neemt. Later in de week geraken we aan de voorzijde van een trog boven de Britse Eilanden waardoor er tijdelijk weer veel warmere lucht tot bij ons kan geraken.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag lijkt de beste dag van de week te kunnen gaan worden. We profiteren tijdelijk van een uitloper van het Azorenhoog. Die zorgt voor enige stabilisatie van het weer in onze omgeving. Er komt tijdelijk weer meer zon en we houden het op de meeste plekken overwegend droog. Toch is een heel enkele lokale bui in de loop van de dag niet helemaal uitgesloten, maar dat geldt enkel voor de gebieden ver landinwaarts. De maxima kunnen weer een beetje hoger uitkomen en zitten vooraan de 20 graden bij een matige zuidwestelijke wind. In de loop van de dag neemt de bewolking echter weer toe. Ook de wind gaat weer een grote rol spelen uit het zuidwesten. Die is de hele dag toch weer nadrukkelijk aanwezig en kan van tijd tot tijd al eens wat harder waaien, zeker aan de kust. Ze neemt ook toe. Tegen het eind van de dag waait die aan zee weer vrij krachtig tot krachtig met pieken tot 50 à 60 km per uur. Boven land wordt die vrij krachtig. Over die wind maakte ik eerder deze week een video:

Vanavond en vannacht is het eerst nog meest droog bij een wisselende bewolking. De minima dalen tegen de ochtend weer naar een 14-tal graden. Er blijft vrij veel wind staan. Tegen het eind van de nacht kan er wat lichte regen gaan vallen.

Morgen:

Morgen zitten we weer met een zwakke storing in de buurt. Die zorgt voor veel wolken en opnieuw perioden met wat lichte regen of motregen. De maxima blijven rond een koele 18-19 graden zitten aan de kust terwijl dat landinwaarts rond een 20-tal graden zal zijn. Er blijft vrij veel wind staan uit het zuidwesten.

De nacht van zaterdag op zondag houden we veel bewolking met nog steeds kans op wat regen. De minima blijven dan erg zacht en zakken niet eens onder de 15 graden.

Overmorgen:

Zondag hebben we nog last van die zwakke storing. Er is nog altijd erg veel bewolking met kans op eens wat lichte regen of motregen in de loop van de dag. De maxima lopen opnieuw op naar een 18-19 graden aan zee tot hoogstens 20 landinwaarts en er blijft steeds vrij veel wind staan uit het zuidwesten. In de loop van de middag komen er geleidelijk en heel voorzichtig een paar schuchtere opklaringen binnenlopen.

Later:

Maandag is het licht wisselvallig. Een mix van wolken en opklaringen maakt het weerbeeld met daarbij nog een kleine kans op een enkele bui. De maxima zitten dan weer rond een 20-tal graden terwijl de naar west draaiende wind geleidelijk afneemt in kracht.

Samenvatting:

We krijgen de betere dag van de week. Er zijn eerst brede opklaringen. Later neemt de bewolking geleidelijk aan weer toe. Er komt wel gaandeweg de dag weer veel wind te staan uit het zuidwesten. Maxima rond een 20 tot 22 graden.

Geert, vrijdag 03 juli, 06.30 uur.

 

Vingerhoedskruid: grote statige, tweejarige planten met prachtige bloemen: