ZA

04/20/2024

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog breidt zijn invloed dit weekend steeds meer uit tot boven de Britse Eilande [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Zelfs morgen blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke to [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Die kunnen g [...]
Lees verder

DI

23 apr

Weertype

Weertype

| 11°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Dinsdag is het weer wisselvalliger. Nieuwe impulsen van storingen zorgen dan weer voor een stij [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een zeer sterk hogedrukgebied met kernen boven Scandinavië beheerst ons weer. De stroming is aanvankelijk nog noordoost tot oost, later geleidelijk aan meer oost tot zuidoost. Gaandeweg wordt daarmee geleidelijk ook steeds zachtere lucht aangevoerd waarbij we al snel weer naar zomerse maxima zullen gaan. Regen of buien zijn niet aan de orde. Het blijft het hele weekeind droog. Ook volgende week zou ons weer nog lange tijd door hogedrukgebieden beïnvloed worden met aanhoudend warm, zonnig en droog weer. Vanaf het midden van de week komt er meer onzekerheid in de weerkaarten en komt er een (tijdelijke?) weersverandering. We zouden de hogedruk dan tijdelijk inruilen voor een lagedrukgebied ten noorden van ons. Dat zou dan vooral koeler weer betekenen. Indien dit scenario doorgaat, dan betekent dit voor onze regio opnieuw maar weinig of geen neerslag. Zeker is deze evolutie echter nog niet.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag gaat de wind geleidelijk meer oost worden en daarmee komt er dan nog wat warmere lucht binnen. We kunnen dan naar 25-26 graden gaan bij flink wat zon. Net als de voorbije dagen zijn er amper of helemaal geen wolken te vinden. De zon speelt echt wel weer de grote viool. De wind waait in de ochtend meest maar zwakjes tot later tijdelijk matig meer uit die oostelijke hoek. In de namiddag krijgt die in de noordwestelijke hoek van de provincie meer een zeebriescomponent en wordt wat noordelijker.

In de nacht naar zondag koelt het dan weer langzaam af. We houden tegen de ochtend minima vast rond een 12-tal graden.

Morgen:

Morgen komt de aangevoerde lucht van een iets noordelijkere breedtegraad en is iets koeler van oorsprong. De maxima zitten opnieuw erg hoog, maar komen toch een tikkeltje lager uit dan vandaag. We toppen af rond een graad of 25. De wind blijft zwak tot hoogstens matig waaien uit een noordoostelijke tot oostelijke richting. Het is vrij zonnig tot zonnig, maar er worden ook wel een aantal hoge wolkenvelden aangevoerd. Er drijven dan ook van tijd tot tijd een aantal hoge wolkensluiers voorbij.

De nacht naar maandag verloopt opnieuw erg zacht met minima rond een 12-tal graden.

Overmorgen:

Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindigde met zomerse maxima die gemakkelijk opnieuw richting een 26-27 graden oplopen of zelfs nog iets meer. De wind blijft aflandig uit een oostelijke tot zuidoostelijke hoek waaien en er zijn geen of amper wolken te bespeuren.

Later:

Dinsdag kan het nog een graadje warmer worden. De wind is dan helemaal naar een zuidoostelijke hoek gedraaid en de aangevoerde lucht komt van over het continent. De maxima zitten dan rond een 27-28 graden of zelfs nog wat hoger en de zon blijft de hoofdrol spelen.

Samenvatting:

Zonnig. Amper of geen wolken. De temperaturen lopen op naar 21-23 graden aan zee tot een 23-26 graden landinwaarts. De wind waait daarbij zwak tot hoogstens matig uit een noordoostelijke tot oostelijke richting.

Geert, zaterdag 30 mei, 9.45 uur.

Kijk je mee naar een nestje pimpelmezen?