DI

03/19/2024

Weertype

Weertype

10° | 15°

10 %

Windrichting

2 bft
Lagedrukgebieden voeren eigenlijk nog steeds de controle uit over ons weer, maar ze hebben wel [...]
Lees verder

WO

20 mrt

Weertype

Weertype

| 17°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen lijkt de warmste dag van de week te kunnen worden. Met duidelijk ook meer zon halen we d [...]
Lees verder

DO

21 mrt

Weertype

Weertype

| 14°

10 %

Windrichting

3 bft
Donderdag zit op de wip tussen nog droog weer en opnieuw meer wisselvalligheid die vanaf de oce [...]
Lees verder

VR

22 mrt

Weertype

Weertype

| 15°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Vrijdag is waarschijnlijk ook nog droog overdag, maar de bewolking neemt toe. De wind wordt wee [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Ons weerpatroon blijft totaal, maar dan ook totaal geblokkeerd. Een hogedrukgebied met kern boven de Noordzee schuift verder richting Scandinavië. De stroming is aanvankelijk nog noordoost tot oost, later geleidelijk aan meer oost tot zuidoost. Gaandeweg wordt daarmee geleidelijk ook steeds zachtere lucht aangevoerd waarbij we al snel weer naar zomerse maxima zullen gaan. Regen of buien zijn niet aan de orde. Het blijft vandaag en ook in en na het weekeind nog droog. Ook volgende week zou ons weer nog lange tijd door hogedrukgebieden beïnvloed worden met aanhoudend warm, zonnig en droog weer. Vanaf het midden van de week komt er meer onzekerheid in de weerkaarten en zou er mogelijks een (tijdelijke?) weersverandering kunnen komen. We zouden de hogedruk dan tijdelijk inruilen voor een lagedrukgebied ten noorden van ons. Dat zou dan vooral koeler weer betekenen, maar opnieuw met weinig of geen neerslag. Zeker is deze evolutie echter nog niet.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt het weer een tikkeltje zachter dan de vorige dagen met maxima die weer richting de 25 graden kunnen oplopen, al zal die waarde misschien nog net té hoog zijn. Het zal eerder een 23-24 graden zijn landinwaarts en rond een 21 tot maximaal 22 graden aan de kust. De wind gaat meer naar een noordoostelijke hoek draaien, later op de dag aan de kust weer beïnvloed door een zeebrieseffect. Het is opnieuw zonnig met hoogstens tijdelijk eens een paar wolkjes, maar veelal staat de zon alweer helemaal alleen aan de hemel.

De nacht naar zaterdag verloopt rustig en zacht. De minima dalen tegen morgenochtend naar een 11-tal graden. Het is helder met hoogstens lokaal vorming van wat nevel.

Morgen:

Morgen gaat de wind geleidelijk meer oost tot zuidoost worden en daarmee komt er dan nog wat warmere lucht binnen. We kunnen dan naar 25-26 graden gaan bij flink wat zon. Net als de voorbije dagen zijn er amper of helemaal geen wolken te vinden. De zon speelt echt wel weer de grote viool. De wind waait morgen maar zwakjes tot later tijdelijk matig meer uit die oostelijke hoek.

In de nacht naar zondag koelt het dan weer langzaam af. We houden tegen de ochtend minima vast rond een 12-tal graden.

Overmorgen:

Zondag kunnen de temperaturen nog wat hoger uitpakken en gaan dan landinwaarts naar een 26-27 graden oplopen. Het blijft erg zonnig met amper of helemaal geen wolken. De wind draait geleidelijk nog wat meer naar een oostelijke tot zuidoostelijke richting.

Later:

Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindigde met zomerse maxima die gemakkelijk opnieuw richting een 26-27 graden oplopen of zelfs nog iets meer. De wind blijft aflandig uit een oostelijke hoek waaien en er zijn geen of amper wolken te bespeuren.

Samenvatting:

Zonnig. Amper of geen wolken. De temperaturen lopen op naar 20-22 graden aan zee tot een 23-24 graden landinwaarts. De wind waait daarbij zwak tot hoogstens matig uit een noordoostelijke richting.

Geert, vrijdag 29 mei, 6.25 uur.

Kijk je mee naar een nestje pimpelmezen?