DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern ten oosten van ons, beïnvloedt vandaag in eerste instantie ons weer nog. Vanaf de Britse Eilanden nadert echter een lagedrukgebied dat de komende dagen de regie even zal over nemen. Een eerste gevolg daarvan is een zwakke vore die vanmiddag van west naar oost over onze regio trekt met mogelijk een lokale, sterk geïsoleerde bui. Daarachter trekt dan morgen een zwak koufront door waarna we morgen en overmorgen even in een wat steviger westelijke stroming komen. Vanaf zaterdagmiddag echter, neemt een volgend hogedrukgebied het alweer over. Dat zorgt dan vanaf zondag en zeker al de hele eerste helft van volgende week opnieuw voor een reeks mooie en zonnige dagen. Na een tijdelijk dipje in de temperaturen op vrijdag en zaterdag, wordt het dan al snel weer zomers warm.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag kan nog als een warme en zonnige dag bijgeschreven worden. De temperaturen zitten hoog en lopen zelfs gemakkelijk landinwaarts naar een zomerse 25 graden en meer op. Lokaal halen we tot 27°C.  Aan zee opnieuw wat minder. De wind is daarbij eerst zwak en wat veranderlijk. Geleidelijk aan komt er meer (eerst vooral hoge) bewolking op nadering van een zwakke onweerachtige zone. Later verschijnen er ook enkele stapelwolken en een enkele daarvan zou tegen late middag en vooravond kunnen uitgroeien tot een verspreide regen- en onweersbui. Heel lokaal en zeer geïsoleerd! De wind draait daarbij vanmiddag naar het westen, aan zee naar het noordwesten en kan tijdelijk flink aantrekken.

In de avond en nacht verdwijnen die weer en krijgen we een rustige nacht naar vrijdag met minima die weer niet veel lager gaan uitkomen dan rond een graad of 11-12. Tegen de ochtend neemt de bewolking toe en zou er vooral in het noorden en noordwesten eventueel een drupje regen kunnen vallen.

Morgen:

Morgen zal dan een zwak frontje doortrekken. Er is in de ochtend meer bewolking en zelfs kans op een enkele lokale bui of wat lichte regen, vooral eerst in het noorden en noordwesten. Die regen hoort nog bij een zwak warmtefront dat in de ochtend de Noordzee optrekt. Daarna klaart het tijdelijk op en is het wachten op een koufrontje dat later doorkomt. De maxima kunnen voor het front uit nog met een westelijke wind flink oplopen. Zelfs 22-23 graden is nog haalbaar. In de loop van de namiddag komt er dan weer bewolking binnen en trekt de lucht dicht. De meeste plekken houden het daarbij droog, maar landinwaarts is eventueel een licht buitje niet uit te sluiten.

De nacht naar zaterdag verloopt opnieuw vrij zacht met minima rond 11-12 graden en een wisselende bewolking.

Overmorgen:

Zaterdag zitten we dan in wat koelere lucht met op zaterdag maxima rond 18-19 graden. Er is veel bewolking. Later op de dag klaart het weer op vanaf de kust. De wind zit dan in een westelijke hoek en waait meest matig, aan zee soms nog eens vrij krachtig.

Tegen de avond wordt het rustiger en de nacht verloopt zacht met minima rond een 8-9 graden.

Later:

Zondag knapt het weer al heel snel weer op en zitten we alweer over de 20 graden heen als maximale temperaturen. Het is zonnig en rustig met een naar noord draaiende wind.

Samenvatting:

Vandaag is een erg warme dag. We halen tot 27 graden landinwaarts, 23 aan de kust. De wind is eerst veranderlijk. Later verschijnen er meer hoge wolken en uiteindelijk ook wat stapelwolken waarvan een heel enkele tot een geïsoleerde bui kan uitgroeien. De wind trekt later wat aan uit het westen tot noordwesten.

Geert, donderdag 21 mei, 10.00 uur.

In de nieuwe minuut van deze week kijken we naar het specerijstruikje: