DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We bevinden ons vandaag in een zadelgebied. Dat is een soort niemandsland tussen diverse druksystemen in. Er ligt een hogedrukgebied tussen IJsland en Schotland en ook één boven zuidwest Duitsland.  Daartussen hebben wij nog last van restanten van lagedrukgebieden en enkele zwakke storingen. Geleidelijk aan breidt een zwak hogedrukgebied zich weer over onze omgeving uit en zorgt voor stabilisatie. Dat hoog komt de komende dagen met kern in de buurt van Schotland te liggen en krijgt een sterker wordende uitloper naar onze omgeving. De kern van het hoog schuift geleidelijk aan wat in onze richting op. Dat zorgt voor aanvoer van stabiele en geleidelijk ook zachtere lucht naar het eind van de week toe. Op langere termijn lijkt het hoog zich volgens het Europese model uiteindelijk wat terug te trekken wat dan bij ons voor een weer meer noord gerichte stroming zou zorgen, maar dan spreken we al over eind volgend weekeind en dat is nog ver weg. Het Amerikaanse model laat de kern van het hoog echter dichterbij komen en staat tegenover het Europese. Op langere termijn blijft het dus erg onzeker wat het weer zal doen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag neemt de bewolking overdag geleidelijk aan toe bij een west tot zuidwestelijke wind die eerst zwak tot matig waait. Later neemt die wind geleidelijk wat in kracht toe. Het is niet volledig uitgesloten dat er toch links of rechts in de loop van de dag nog een enkele bui tot ontwikkeling komt, maar die kans is wel niet zo heel groot. Tegen het eind van de namiddag kan er hier en daar wel wat lichte regen opduiken. Geen grote hoeveelheden. De maxima zitten vandaag rond een 15-16 graden aan zee tot rond een graad of 17 landinwaarts.

Vanavond en vannacht zijn er meer wolken en houden we minima vast rond een 7-8 graden. In de loop van de nacht kan er ook hier en daar eens wat lichte regen vallen, maar ook dan zeker geen grote hoeveelheden. De wind draait daarbij geleidelijk aan naar een noordelijke hoek.

Morgen:

Morgen komen we volledig onder invloed van een zich opbouwend hogedrukgebied in onze buurt. De wind wordt dan zwak noordelijk. Sommige modellen geven nog een allerlaatste buitje, maar die kans is maar heel klein meer en die negeren we. Ondanks de noordelijke wind, kan het wat zachter worden, tot rond een 17-18 graden, doordat de zon zich weer uitgebreid zal laten zien. De wind waait overigens maar zwak tot hoogstens matig en speelt geen zo’n grote rol.

De nacht naar dinsdag kan het in de van oorsprong koelere lucht wel weer wat meer afkoelen dan tijdens de vorige nachten. De minima kunnen tegen de ochtend dalen naar zo’n 2-3 graden.

Overmorgen:

Dinsdag wordt een vrij fraaie dag. We houden het droog met heel brede opklaringen. Er zijn in feite amper nog wolken terug te vinden overdag. De wind is zwak noord tot noordoost, aan zee matig. Het kan dan landinwaarts al gemakkelijk naar een 18-19 graden gaan.

Ook de nacht naar woensdag kan het fors afkoelen met minima van maar een paar graden boven het vriespunt.

Later:

Woensdag wordt een heel fraaie dag. De wind blijft in een noordoostelijke hoek zitten en voert erg droge lucht aan. Er zijn amper of geen wolken meer en de maxima pakken nog wat winst.

Samenvatting:

Veel wolken. Die nemen overdag nog toe en uiteindelijk kan er in de (late) namiddag ook wat lichte regen gaan vallen. Geen grote hoeveelheden en het blijft beperkt tot wat lokaal gedrup. Maxima rond 15 tot 17 graden bij een zwakke tot matige, eerst zuidwestelijke, later veranderlijke wind.

Geert, zondag 03 mei, 10.05 uur.

Rosa Lady Banksiae. Eén van de vroegst bloeiende rozensoorten: