DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We blijven in de greep zitten van hogedrukgebieden. Momenteel profiteren we nog altijd van een sterk Brits hoog waarvan de kern intussen ten zuiden van de Britse Eilanden ligt in de buurt van Bretagne. De kern schuift geleidelijk de komende dagen via het Kanaal naar onze omgeving waar het woensdag zal aankomen. Dat staat garant voor een nieuwe reeks rustige, vrij zonnige en geleidelijk zachtere dagen. Woensdag en donderdag ligt het hoog pal boven onze omgeving. In de loop van vrijdag trekt een – waarschijnlijk glazen – front van west naar oost door onze omgeving. Dan komen we tijdelijk op vrijdag en in het weekeind wat meer onder invloed van een lagedrukgebied in het Noordzeegebied, waarna volgende week een nieuw hogedrukgebied de regie opnieuw in handen neemt.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is de zon er terug. Het is opnieuw een beetje zachter en heel rustig. De zwakke wind zit ook vandaag weer in een noordwestelijke hoek, maar stelt niet veel voor. De temperaturen lopen gemakkelijk op naar 20 graden of wat meer landinwaarts met pieken rond 21 tot 22 graden. Vlak aan zee noteren we maxima van ongeveer een graad of 18.  Er is af en toe wat bewolking, maar veel stelt dat allemaal niet voor. De zon is de grote baas. In de ochtend gaat het om een paar sluierwolken die van tijd tot tijd eens voorbijlopen. Vanmiddag is dat dan eerder eens wat stapelbewolking die landinwaarts kan ontstaan, maar allemaal zonder veel erg.

Vanavond koelt het dan langzaam af en de nacht verloopt rustig en licht bewolkt tot helder met minima rond een tiental graden.

Morgen:

Morgen wordt ook een mooie dag. De wind blijft in een noordwestelijke hoek zitten, voor zover er al wind is, en we zitten met een hogedrukgebied vlak in onze buurt. Dat houdt storingen op een afstand en de temperaturen lopen gemakkelijk weer naar een 20-tal graden en meer op. Het kan opnieuw een graadje warmer worden dan vandaag met landinwaarts dan maxima rond 21 tot 22-23 graden. Vlak aan zee is het wat minder warm, maar ook daar noteren we nog gemakkelijk een 18-19 graden. Af en toe passeren er eens wat wolken, maar meestal is het gewoon zonnig. In de loop van de dag komt er aan de kust wat zeebries te staan.

De minima in de nacht naar woensdag blijven ook aan de zachte kant en zitten rond een 10 tot 11-tal graden.

Overmorgen:

Woensdag ligt het hogedrukgebied vlak in onze buurt. Er valt over al deze dagen eigenlijk weinig of niets te zeggen. Het is telkens erg zonnig met een paar wolkenvelden en met zachte maxima die telkens gemakkelijk een stuk in de 20 graden uitkomen bij een zwakke wind. Die gaat woensdag geleidelijk meer uit het noordoosten waaien, voor zover er wind is. Aan zee krijgen we wel telkens met een zeebries te maken in de loop van de dag. De maxima kunnen woensdag oplopen van 20 graden aan de kust tot 23-24 landinwaarts.

De nacht naar donderdag verloopt evenzeer erg zacht met minima rond 10-11 graden.

Later:

Ook donderdag kan nog als een warme en zonnige dag bijgeschreven worden. De temperaturen zitten hoog en lopen dan zelfs gemakkelijk landinwaarts naar een zomerse 25 graden op. Aan zee opnieuw wat minder. De wind is zwak en wat veranderlijk.

Samenvatting:

Het is vandaag andermaal vrij zonnig tot zonnig. Tijdelijk drijven er al eens een paar wolken voorbij, maar de zon blijft het toch vrij goed doen. Het is rustig met een zwakke noordwestenwind en ook vrij zacht met maxima van 18 tot 21-22 graden.

Geert, maandag 18 mei, 06.40 uur.

In de nieuwe minuut van deze week kijken we naar het specerijstruikje: