ZA

30 May

Weertype

Weertype

± 11° | 22-26°

0 %

Windrichting

ONO 2-3 bft
Een zeer sterk hogedrukgebied met kernen boven Scandinavië beheerst ons weer. De stroming is a [...]
Lees verder

ZO

31 May

Weertype

Weertype

± 12° | 21-25°

0 %

Windrichting

O 2-3 bft
Morgen komt de aangevoerde lucht van een iets noordelijkere breedtegraad en is iets koeler van [...]
Lees verder

MA

1 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 23-27°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindig [...]
Lees verder

DI

2 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 24-28°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Dinsdag kan het nog een graadje warmer worden. De wind is dan helemaal naar een zuidoostelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sterk hogedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden blijft ons weer bepalen. De kern van het hogedrukgebied schuift de komende dagen geleidelijk aan dichterbij zodat de luchtdrukverschillen in onze omgeving kleiner worden en daarmee de wind afneemt. De kern van het hoog blijft wel de hele week ten westen van ons liggen zodat we aanhoudend in een noordelijke tot noordoostelijke stroming blijven zitten. Pas in het weekeind komen we onder de kern terecht. De aangevoerde lucht wordt daarbij heel langzaam wat minder koel, maar echt warme lucht kan ons voorlopig door die ligging van dat hoog niet bereiken. In de loop van de week kunnen ook nog enkele staartjes van storingen vanuit het noorden tot bij ons geraken, maar zonder veel erg. Pas tegen en na het weekeind zou het hogedrukgebied dichterbij schuiven waarbij het structureel warmer zou worden. Op een zeer licht buitje dat soms eens heel lokaal zou kunnen vallen, blijft het over de hele lijn kurkdroog. Volgende week schuift het hoog helemaal onze richting uit, waarbij het in de loop van de week steeds warmer wordt en we de week gaan eindigen met zomerse warmte. Het blijft droog.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag houden we rustig weer met eerst een zwakke noordoostelijke wind. Die trekt in de loop van de dag weer aan en kan vanmiddag aan zee weer vrij krachtig gaan waaien met uitschieters tot rond 50 km per uur. Ook boven land trekt de wind opnieuw geleidelijk aan gedurende de dag. De aangevoerde lucht wordt nog een tikkeltje minder koel en we noteren maxima rond een 15-tal graden landinwaarts. De wind zorgt wel voor een frisser gevoel. Het is eerst licht bewolkt tot helder, later vooral landinwaarts opnieuw wisselend bewolkt. Het ene moment overheersen de opklaringen, terwijl op een ander ogenblik de stapelwolken kunnen domineren. Het blijft droog.

Vanavond en vannacht kan het opnieuw flink afkoelen, zeker tijdens de opklaringen. Het kan dan opnieuw op vele plekken tot wat lichte vorst aan de grond komen, maar ook in de lucht houden we niet veel over met minima tussen 1 en 4 graden.

Morgen:

Morgen verandert er niet veel aan het heersende weerbeeld. Het is ook dan wisselend bewolkt met een mix van opklaringen en wolkenvelden. Die kunnen later op de dag toenemen en hardnekkig zijn en er is opnieuw kans op eens een enkel klein buitje links of rechts, maar het stelt amper iets voor. De wind blijft in een noordoostelijke hoek zitten bij maxima die weer iets van winst kunnen pakken, maar veel meer dan 15 graden zit er helaas voor deze week niet meer in.

Overmorgen:

Zaterdag komt de kern van het hogedrukgebied dichterbij en komt uiteindelijk boven ons hoofd te liggen. Het wordt opnieuw erg rustig met een zwakke wind die een voorkeur heeft voor een (noord)westelijke richting. De maxima klimmen bij een mix van brede opklaringen en enkele wolkenvelden dan gemakkelijk naar een 18-tal graden.

Later:

Zondag is het rustig en vrij zonnig tot zonnig. De temperaturen klimmen nog wat verder en kunnen zeker landinwaarts de grens van de 20 graden halen. Aan zee is het zo’n 17 tot 18 graden.

Samenvatting:

We krijgen een vrij zonnige tot zonnige ochtend. Vanmiddag duiken er wat stapelwolken op en wisselen zon en wolken elkaar af. Maxima rond een 13 tot 15-tal graden. De noordoostelijke wind waait eerst zwak, maar wordt later weer matig en aan zee uiteindelijk zelfs weer vrij krachtig.

Geert, donderdag 14 mei, 07.30 uur.

Kijk je in de nieuwe minuut natuur van deze week mee naar de eekhoorn noten drive-in?