DO

03/28/2024

Weertype

Weertype

| 13°

60 %

Windrichting

3-4 bft
Een lagedrukgebied nabij Ierland beheerst ons weer (het kreeg trouwens intussen de naam Nelson) [...]
Lees verder

VR

29 mrt

Weertype

Weertype

| 15°

80 %

Windrichting

3-4 bft
Ook morgen liggen er meer actieve gebieden met regen en/of buien in de buurt, maar veel lijkt d [...]
Lees verder

ZA

30 mrt

Weertype

Weertype

| 13°

80 %

Windrichting

2 bft
Zaterdag dient zich in dezelfde lijnen aan: licht wisselvallig. Er zijn opnieuw perioden met re [...]
Lees verder

ZO

31 mrt

Weertype

Weertype

| 16°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Zondag, Pasen zelf, lijkt de betere dag van de drie te worden! Het zou – zoals het er nu [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sterk hogedrukgebied ten westen van de Britse Eilanden blijft ons weer bepalen. De kern van het hogedrukgebied schuift de komende dagen geleidelijk aan dichterbij zodat de luchtdrukverschillen in onze omgeving kleiner worden en daarmee de wind afneemt. De aangevoerde lucht wordt daarbij heel langzaam wat minder koel. Dit weekend trekken ook enkele zeer verzwakte storingen mee waarachter geleidelijk nog wat zachtere lucht binnenloopt. Volgende week schuift het hoog helemaal onze richting uit, waarbij het in de loop van de week steeds warmer wordt en we de week gaan eindigen met zomerse warmte. Het blijft droog.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag komt de kern van het hogedrukgebied dichterbij en komt uiteindelijk boven ons hoofd te liggen. Het wordt opnieuw erg rustig met een zwakke wind die een voorkeur heeft voor een (noord)westelijke richting. De maxima klimmen bij een mix van opklaringen en wolkenvelden dan gemakkelijk naar een 18-tal graden landinwaarts, rond de 15 graden aan zee. Tijdelijk kunnen er opnieuw in de loop van de dag al eens wat meer wolkenvelden opduiken waarbij de zon het zelfs per momenten vrij moeilijk kan krijgen. Tegen het eind van de dag komen er weer meer opklaringen doorbreken.

Vanavond en nacht opnieuw een snelle afkoeling, maar het wordt uiteindelijk niet veel minder dan een 6 à 8 graden.

Morgen:

Morgen is het eerst rustig en vrij zonnig tot zonnig. De temperaturen klimmen nog wat verder en kunnen zeker landinwaarts de grens van de 20 graden halen. Aan zee is het zo’n 17 tot 18 graden. Later op de dag neemt de bewolking toe en kan het tijdelijk zelfs weer zwaar bewolkt tot betrokken worden, maar het blijft droog.

Tegen de avond dalen de temperaturen dan weer, maar veel minder dan 7 tot 9 graden wordt het niet. Ook in de nacht naar maandag blijft er redelijk wat bewolking hangen.

Overmorgen:

Maandag is de zon er terug. Het is dan zachter en heel rustig. De zwakke wind zit dan opnieuw in een noordoostelijke hoek, maar stelt niet veel voor. De temperaturen lopen dan gemakkelijk op naar 20 graden of wat meer.

Later:

Dinsdag wordt ook een mooie dag. De wind blijft in een noordoostelijke hoek zitten en we zitten met een hogedrukgebied vlak in onze buurt. Dat houdt storingen op een afstand en de temperaturen lopen gemakkelijk weer naar een 20-tal graden op.

Samenvatting:

We krijgen een vrij zonnige tot zonnige ochtend. Aan zee wat meer wolken. Geleidelijk schuiven er overal meer wolken binnen en raakt het wisselend tot zelfs zwaar bewolkt. Het is zachter dan de vorige dagen met maxima tussen 15 en 18 graden.

Geert, zaterdag 16 mei, 10.20 uur.

Kijk je in de nieuwe minuut natuur van deze week mee naar de eekhoorn noten drive-in?