DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We blijven in de greep zitten van hogedrukgebieden. Lagedrukgebieden komen op de weerkaarten nog amper voor in onze omgeving. Momenteel profiteren we nog altijd van een sterk Brits hoog waarvan de kern intussen ten zuiden van de Britse Eilanden ligt. De kern schuift geleidelijk de komende dagen via het Kanaal naar onze omgeving waar het woensdag zal aankomen. Dat staat garant voor een hele reeks rustige, vrij zonnige en geleidelijk zachtere dagen. Woensdag en donderdag ligt het hoog pal boven onze omgeving. In de loop van donderdag trekt een – waarschijnlijk glazen – front van west naar oost door onze omgeving, waarachter een nieuw hogedrukgebied de regie opnieuw in handen neemt.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Morgen is het eerst rustig en vrij zonnig tot zonnig. De temperaturen klimmen nog wat verder en kunnen zeker landinwaarts de grens van de 20 graden opzoeken of net (niet) halen. Aan zee is het zo’n 17 tot 18 graden. Later op de dag neemt de bewolking wat toe, maar de zon blijft zich toch van haar beste kant laten zien. De wind waait daarbij zwak uit een noordwestelijke hoek.

Tegen de avond dalen de temperaturen dan weer, maar veel minder dan 8 tot 10 graden wordt het niet. Ook in de nacht naar maandag blijft er redelijk wat bewolking hangen.

Morgen:

Morgen is de zon er terug. Het is dan opnieuw een beetje zachter en heel rustig. De zwakke wind zit dan opnieuw in een noordwestelijke hoek, maar stelt niet veel voor. De temperaturen lopen dan gemakkelijk op naar 20 graden of wat meer. Er is af en toe wat bewolking, maar veel stelt dat allemaal niet voor. De zon is de grote baas.

De nacht naar dinsdag verloopt rustig en licht bewolkt tot helder met minima rond een tiental graden.

Overmorgen:

Dinsdag wordt ook een mooie dag. De wind blijft in een noordwestelijke hoek zitten, voor zover er al wind is, en we zitten met een hogedrukgebied vlak in onze buurt. Dat houdt storingen op een afstand en de temperaturen lopen gemakkelijk weer naar een 20-tal graden op. In de loop van de dag komt er aan de kust wat zeebries te staan.

De minima in de nacht naar woensdag blijven ook aan de zachte kant en zitten rond een tiental graden.

Later:

Woensdag ligt het hogedrukgebied nog altijd vlak in onze buurt. Er valt over al deze dagen eigenlijk weinig of niets te zeggen. Het is telkens erg zonnig met een paar wolkenvelden en met zachte maxima die telkens gemakkelijk vooraan de 20 graden uitkomen bij een zwakke wind. Die gaat woensdag geleidelijk meer uit het noordoosten waaien.

Samenvatting:

Het is vandaag vrij zonnig tot zonnig. Tijdelijk drijven er al eens een paar wolken voorbij. Vanmiddag komen er langzaam wat meer wolken, maar de zon blijft het toch vrij goed doen. Het is rustig met een zwakke noordwestenwind en ook vrij zacht met maxima van 17 tot 19-20 graden.

Geert, zondag 17 mei, 09.50 uur.

In de nieuwe minuut van deze week kijken we naar het specerijstruikje: