ZA

30 May

Weertype

Weertype

± 11° | 22-26°

0 %

Windrichting

ONO 2-3 bft
Een zeer sterk hogedrukgebied met kernen boven Scandinavië beheerst ons weer. De stroming is a [...]
Lees verder

ZO

31 May

Weertype

Weertype

± 12° | 21-25°

0 %

Windrichting

O 2-3 bft
Morgen komt de aangevoerde lucht van een iets noordelijkere breedtegraad en is iets koeler van [...]
Lees verder

MA

1 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 23-27°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindig [...]
Lees verder

DI

2 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 24-28°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Dinsdag kan het nog een graadje warmer worden. De wind is dan helemaal naar een zuidoostelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied boven de Noordzee bepaalt ons weer en stuurt eerst nog gestoorde zeelucht naar ons toe. Daarin ontstaan gemakkelijk een aantal verspreide buien. Het laag trekt geleidelijk weg richting Zweden en we komen later vandaag onder invloed van een rug van hoge luchtdruk. Die gaat de buiigheid onderdrukken. Vanaf morgen breidt een zwak hogedrukgebied zich weer over onze omgeving uit en zorgt voor een tijdelijke stabilisatie. Dat hoog komt de komende dagen met kern in de buurt van Schotland te liggen en krijgt een sterker wordende uitloper naar onze omgeving. De kern van het hoog schuift geleidelijk aan wat in onze richting op. Dat zorgt voor aanvoer van stabiele en geleidelijk ook zachtere lucht naar het eind van de week toe. Op langere termijn lijkt het hoog zich uiteindelijk wat terug te trekken wat dan bij ons voor een weer meer noord gerichte stroming zou zorgen, maar dan spreken we al over eind volgend weekeind en dat is nog ver weg.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is er net als gisteren eerst nog kans op wat verspreide buien. Zeker in de ochtend en dat zou zelfs een felle bui kunnen zijn met hagel en wat onweer erbij. Het wordt echter snel beter en de buien verdwijnen uit het weerbeeld en  de droge perioden zullen dan toch gaan overheersen in de namiddag. De opklaringen worden dan breder vanaf de kust met geleidelijk aan steeds meer ruimte voor de zon. De temperaturen zouden dan weer iets hoger kunnen uitpakken met maxima rond een 18-19 graden. De wind die in het noordwesten is gaan zitten, neemt overdag verder af.

In de avond is eventueel landinwaarts nog een laatste bui mogelijk, maar die kans is maar heel klein. Vannacht blijft het droog met minima die tegen de ochtend rond 7-8 graden zitten.

Morgen:

Morgen krijgen we brede opklaringen met maxima die nog iets van winst pakken. Het wordt dan gemakkelijk 17 graden aan zee tot 18-19 landinwaarts. De bewolking neemt overdag wel geleidelijk aan toe bij een west tot noordwestelijke wind die eerst zwak tot matig waait. Later neemt die wind geleidelijk aan in kracht toe. Het is niet volledig uitgesloten dat er toch links of rechts in de loop van de dag nog een enkele bui tot ontwikkeling komt, maar die kans is wel niet zo heel groot.

In de nacht naar maandag zijn er meer wolken en houden we minima vast rond een 7-8 graden.

Overmorgen:

Maandag komen we volledig onder invloed van een zich opbouwend hogedrukgebied in onze buurt. De wind wordt dan zwak noordelijk. Sommige modellen geven nog een allerlaatste buitje, maar die kans is maar heel klein meer en die negeren we. Ondanks de noordelijke wind, kan het wat zachter worden doordat de zon zich weer uitgebreid zal laten zien. De wind waait overigens maar zwak tot hoogstens matig en speelt geen zo’n grote rol.

De nacht naar dinsdag kan het in de van oorsprong koelere lucht wel weer wat meer afkoelen dan tijdens de vorige nachten.

Later:

Dinsdag wordt een vrij fraaie dag. We houden het droog met brede opklaringen. De wind is zwak noord tot noordoost, aan zee matig. Het kan dan landinwaarts al dicht tegen of rond de 20 graden worden.

Samenvatting:

Eerst in de ochtend nog wisselvallig met een aantal verspreide buien, vooral in het noorden van de regio. Die buien verdwijnen geleidelijk aan en in de namiddag is het droog en wordt het steeds zonniger. Maxima tussen 15 en 17 graden bij een naar west gedraaide en geleidelijk afnemende wind.

Geert, zaterdag 02 mei, 09.20 uur.

De buxusrups, de schrik van velen, maar eigenlijk – net zoals andere rupsen – dé perfecte eetmachine; kijk je mee?