ZA

30 May

Weertype

Weertype

± 11° | 22-26°

0 %

Windrichting

ONO 2-3 bft
Een zeer sterk hogedrukgebied met kernen boven Scandinavië beheerst ons weer. De stroming is a [...]
Lees verder

ZO

31 May

Weertype

Weertype

± 12° | 21-25°

0 %

Windrichting

O 2-3 bft
Morgen komt de aangevoerde lucht van een iets noordelijkere breedtegraad en is iets koeler van [...]
Lees verder

MA

1 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 23-27°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindig [...]
Lees verder

DI

2 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 24-28°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Dinsdag kan het nog een graadje warmer worden. De wind is dan helemaal naar een zuidoostelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied noord van Schotland beïnvloedt in eerste instantie nog ons weer met enkele verzwakte fronten. Een nieuw opbouwend hogedrukgebied ligt daarbij ten westen van de Britse Eilanden en breidt zijn invloed snel over onze omgeving uit. Aanvankelijk zitten we tussen beide systemen in nog in een stevige westelijke stroming met flink wat wind waarin nog enkele zwakke fronten of buienlijnen doortrekken die bij ons amper activiteit vertonen. Zondag trekt een zwak warmtefront van west naar oost, waarachter het hogedrukgebied zich begin volgende week erg snel met kern over onze omgeving uitbreidt. Dat hoog zorgt dan de hele volgende week opnieuw voor rustig, zonnig en droog weer. Afhankelijk van hoe de kern precies zal komen te liggen, geeft dat dan bij ons zomers of hoog zomers weer met hoge of zeer hoge temperaturen tegen het eind van de week.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we in wat koelere lucht met maxima rond 18-19 graden. Er is daarbij aanvankelijk in de ochtend erg veel bewolking. Later op de dag klaart het weer op vanaf de kust en krijgen we een mix van wolken en opklaringen. De wind zit daarbij in een westelijke hoek en waait meest matig tot vrij krachtig boven land, aan zee is dat eerst nog vrij krachtig tot zelfs krachtig. Er zijn nog altijd pieken mogelijk tot rond 40-50 km per uur aan de kust, landinwaarts wat minder. Tegen het eind van de middag kan de bewolking tijdelijk weer toenemen op doortocht van een zwakke buienlijn. Op de meeste plaatsen trekt die door zonder buien, maar op een heel enkele plek is in de late middag misschien een (lichte) bui niet uitgesloten.

Tegen de avond wordt het rustiger en de nacht verloopt zacht met minima rond een 10-tal graden.

Morgen:

Zondag knapt het weer al heel snel weer op en zitten we alweer over de 20 graden heen als maximale temperaturen. Het is een stuk rustiger dan op zaterdag met eerst nog een westelijke tot zuidwestelijke wind die tegen de avond naar noord draait. Er komt overdag wel weer vrij veel bewolking opzetten, horende bij een zwak warmtefront dat zonder neerslag van west naar oost over onze regio trekt.

De nacht naar maandag wordt een rustige, vrij zachte nacht.

Overmorgen:

Maandag is het vrij zonnig tot zonnig. De noordelijke wind waait zwak. Het is licht bewolkt tot helder. In de namiddag kunnen er landinwaarts een aantal stapelwolken opduiken. De maxima klimmen al snel weer naar 20 graden aan zee en naar 22 graden landinwaarts. Het is het begin van een nieuwe zomerse week.

De nacht naar dinsdag gaat de wind zo goed als volledig liggen bij minima rond een 10-tal graden.

Later:

Dinsdag wordt het nog een graadje warmer dan op maandag. Dat is een trend die de hele week zal doorzetten. De wind heeft dan een noordoostelijke hoek opgezocht en waait zwak tot matig. We zitten met maxima overal vooraan de 20 graden.

Samenvatting:

Het is vandaag eerst zwaar bewolkt. Later komen er brede opklaringen, maar aan het eind van de middag neemt de bewolking weer toe (met mogelijk een lokaal licht buitje). Er is veel wind. Die waait vrij krachtig boven land, tot krachtig aan zee met overal forse uitschieters. Gaandeweg de dag neemt de wind wat af bij maxima rond 18-19 graden.

Geert, zaterdag 23 mei, 09.45 uur.

In de nieuwe minuut van deze week kijken we naar het specerijstruikje: