DI

04/23/2024

Weertype

Weertype

| 10°

20 %

Windrichting

3-4 bft
Een Atlantisch hoog ligt van IJsland tot net west van de Britse Eilanden. Boven Scandinavië li [...]
Lees verder

WO

24 apr

Weertype

Weertype

|

90 %

Windrichting

4 bft
Ook morgen blijft het koel en wisselvallig. Wolken, wat zon en een aantal (felle) buien bepalen [...]
Lees verder

DO

25 apr

Weertype

Weertype

| 11°

80 %

Windrichting

3 bft
Donderdag is het ook aanhoudend wisselvallig. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met kans op ee [...]
Lees verder

VR

26 apr

Weertype

Weertype

| 13°

50 %

Windrichting

3 bft
Vrijdag zijn er nog steeds veel wolken en blijft de kans op een bui bestaan, maar de wind is da [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern in de buurt van het Kanaal beïnvloedt ons weer. De kern van dit hoog schuift tegen morgen door naar onze omgeving, waarna het in invloed afneemt en een nieuwe kern boven de Britse Eilanden de controle overneemt. Later in de week schuift dat hoog verder door naar Scandinavië. Door deze evolutie komt bij ons de wind de eerste dagen nog uit een noord tot noordwestelijke richting, later draaiend naar noordoost tot oost. Hierdoor wordt het bij ons erg rustig en wordt er gaandeweg de week geleidelijk ook steeds zachtere lucht aangevoerd waarbij we al snel weer naar zomerse maxima zullen gaan. Regen of buien zijn niet aan de orde. Het blijft de hele week droog.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is het vrij zonnig tot zonnig. De noordelijke wind waait vanochtend nog zwak.  Vanmiddag kan die vooral in de kustregio opnieuw matig worden, maar zoveel wind als er de voorbije twee dagen stond, is niet meer aan de orde. Het is licht bewolkt tot helder. In de namiddag kunnen er landinwaarts een aantal stapelwolken opduiken. De maxima klimmen al snel weer naar 20 graden aan zee en naar 22 graden landinwaarts. Het is het begin van een nieuwe zomerse week.

Vanavond en vannacht gaat de wind zo goed als volledig liggen bij minima rond een 10-tal graden. Het is helder tot hoogstens licht bewolkt en het kan lokaal wat nevelig worden tegen de ochtend.

Morgen:

Morgen wordt het nog een graadje warmer dan vandaag. Dat is een trend die de hele week zal doorzetten. De wind heeft dan aanvankelijk een noordoostelijke hoek opgezocht en waait zwak tot matig. Later draait die terug naar noordwest en kan aan de kust wat aantrekken onder invloed van wat zeebrieseffect. We zitten met maxima overal vooraan de 20 graden. Er is weinig tot geen bewolking in de ochtend. In de namiddag duiken er dan landinwaarts weer wat verspreide stapelwolken op.

In de nacht is het rustig en licht bewolkt bij minima rond een graad of 11.

Overmorgen:

Ook woensdag wordt een rustige en mooie zomerse dag. De maxima lopen landinwaarts al naar 25 graden op, aan zee iets minder. Het is zo goed als zonnig op een heel enkele wolk niet te na gesproken.

De nacht naar donderdag verloopt evenzeer rustig, mogelijk wat nevelig en met vrij zachte minima tussen 10 en 12 graden.

Later:

Donderdag kunnen we op diverse plekken alweer een zomerse 25 graden noteren. De zon is volop van de partij en zo goed als alle wolken zijn tegen dan weer verdwenen. De wind blijft zwak waaien en komt ergens uit een noordoostelijke hoek.

Samenvatting:

Het wordt een vrij zonnige tot zonnige dag. Er kunnen in de ochtend af en toe een paar wolkjes passeren, in de namiddag kunnen zich wat stapelwolken vormen, maar de zon speelt de hele tijd de hoofdrol. De maxima lopen op naar waarden tussen 20 en 22 graden bij een eerst zwakke, later meer matige noordelijke wind.

Geert, maandag 25 mei, 6.15 uur.

Kijk je mee naar een nestje pimpelmezen?