DI

03/19/2024

Weertype

Weertype

10° | 15°

10 %

Windrichting

2 bft
Lagedrukgebieden voeren eigenlijk nog steeds de controle uit over ons weer, maar ze hebben wel [...]
Lees verder

WO

20 mrt

Weertype

Weertype

| 17°

10 %

Windrichting

2-3 bft
Morgen lijkt de warmste dag van de week te kunnen worden. Met duidelijk ook meer zon halen we d [...]
Lees verder

DO

21 mrt

Weertype

Weertype

| 14°

10 %

Windrichting

3 bft
Donderdag zit op de wip tussen nog droog weer en opnieuw meer wisselvalligheid die vanaf de oce [...]
Lees verder

VR

22 mrt

Weertype

Weertype

| 15°

40 %

Windrichting

3-4 bft
Vrijdag is waarschijnlijk ook nog droog overdag, maar de bewolking neemt toe. De wind wordt wee [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern boven de Britse Eilanden neemt de controle over ons weer. Later in de week schuift dat hoog verder door naar Scandinavië. Langs de flank van dit hoog trekt vandaag en morgen nog een zeer zwak koufront van noord naar zuid. Door deze evolutie komt bij ons de wind de eerste dagen nog uit een noord tot noordwestelijke richting, later draaiend naar noordoost tot oost. Hierdoor wordt het bij ons erg rustig en wordt er gaandeweg de week en komend weekeind geleidelijk ook steeds zachtere lucht aangevoerd waarbij we al snel weer naar zomerse maxima zullen gaan. Regen of buien zijn niet aan de orde. Het blijft de hele week en ook in het weekeind droog. Ook volgende week zou ons weer nog de hele tijd door hogedrukgebieden beïnvloed worden met aanhoudend warm, zonnig en droog weer.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag wordt aanvankelijk een rustige en mooie zomerse dag. De maxima lopen landinwaarts al naar 25 graden op, aan zee iets minder. Het is eerst zo goed als zonnig op een heel enkele wolk niet te na gesproken. Later vandaag komt een zeer zwak koufront vanuit het noorden dichterbij en zijn tijdelijk een aantal wolkenvelden mogelijk. Ook de noordelijke wind trekt in de loop van de dag weer wat in kracht aan en kan wat vlagerig gaan waaien. Tegen de late middag / avond kan die naar een 3-4 Bft aantrekken, aan de kust zelfs tijdelijk weer rond een 5 Bft.

Vanavond en vannacht neemt de wind weer af, maar verdwijnt niet volledig. Het is licht tot wisselend bewolkt en mogelijk wat nevelig of zelfs met een enkele mistbank en met vrij zachte minima tussen 10 en 12 graden.

Morgen:

Morgen kunnen we dan een tikkeltje lagere minima noteren. We zitten in iets minder warme lucht met maxima rond een 23-24 graden landinwaarts en rond een 20-22 graden aan de kust.  De zon is volop van de partij, al kunnen er in de ochtend eerst nog wat wolken opduiken. Die verdwijnen dan vervolgens, maar in de namiddag is eventueel weer wat stapelbewolking mogelijk, zeker landinwaarts. Die kan lokaal wat meer uitgesproken zijn. Later lossen ook die wolken weer op. De wind blijft ook morgen nog redelijk doorwaaien en komt ergens uit een noordelijke tot noordoostelijke hoek.

De nachten blijven zacht met minima die een stuk in de dubbele cijfers blijven zitten.

Overmorgen:

Vrijdag wordt het weer een tikkeltje warmer met maxima die dan weer nar een 25 graden kunnen oplopen. De wind gaat dan meer naar een noordoostelijke hoek draaien, later op de dag aan de kust weer beïnvloed door een zeebrieseffect.

De nacht naar zaterdag verloopt rustig en zacht.

Later:

Zaterdag gaat de wind geleidelijk meer oost tot zuidoost worden en daarmee komt er dan nog wat warmere lucht binnen. We kunnen dan naar 26-27 graden gaan bij flink wat zon.

Samenvatting:

De dag start zonnig, maar later kunnen er wat wolkenvelden binnenlopen. Het is eerst rustig, maar gaandeweg de dag scherpt de noordelijke wind weer aan en uiteindelijk kan die in de late middag weer matig gaan waaien boven land, aan zee zelfs weer tegen het vrij krachtige aan. Het is wel warm met maxima tussen 21 en 25 graden.

Geert, woensdag 27 mei, 6.30 uur.

Kijk je mee naar een nestje pimpelmezen?