DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Het Europees hogedrukgebied dat ons een aantal mooie zonnige en erg zachte dagen leverde, trekt geleidelijk weg richting Rusland. Een nieuw hoog staat echter klaar om in de bres te springen. We wisselen vandaag het ene hoog voor het andere met de doortocht van een paar zwakke storingen die vanmiddag en vanavond over onze regio trekken. Er is daarbij tijdelijk een enkele bui of wat lichte regen mogelijk. Vanaf morgen neemt het nieuwe hoog het dan over en komt in onze buurt te liggen. De wind draait daardoor weer over noord naar oost om later in de week weer in het zuidoosten terecht te komen met nieuwe aanvoer van erg droge en warme landlucht. Dit nieuwe hoog blijft tot en met het weekeind in de buurt liggen en houdt elke mogelijke invloed van storingen weer op een ruime afstand. Op het beetje neerslag van vandaag niet te na gesproken, blijft het dan ook de rest van de week weer droog.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag hebben we last van een zwakke storing die door onze regio loopt. De dag wordt dan ook in twee geknipt met in de ochtend eerst nog volop zon en snel oplopende temperaturen bij een zwakke tot matige zuidelijke wind. Tegen e zeker na de middag echter, neemt de bewolking gaandeweg toe en in de (late) namiddag, tegen de avond kan er tijdelijk wat lichte regen of een enkele bui vallen. Het zal zeker niet veel zijn. De eerste bui of lichte regen kan in de namiddag al aan de kust vallen en trekt dan geleidelijk landinwaarts. Er wordt maximaal een 1-2 liter water per vierkante meter verwacht, lokaal misschien net tot 3, maar veel plekken geraken daar ook gewoonweg niet. Het wordt voor de storing uit wel weer erg zacht met maxima van 17 tot 19 graden. Tijdens de passage van de storing is het evident een aantal graden minder warm. De wind zit de hele dag in een zuid tot zuidwestelijke hoek en draait tegen de avond naar het westen.

Vanavond en vannacht zit de wind dan tijdelijk in een meer westelijke richting en kan er tijdelijk vrij veel bewolking binnenlopen. Er onstaat ook nevel en mist die tegen de ochtend het zicht flink kan beperken. De minima zijn erg zacht en zitten rond een 9 tot zelfs 10 graden.

Morgen:

Dinsdag zitten we dan met de opbouw van een nieuw hogedrukgebied in onze omgeving. De wind kan tijdelijk eerst nog westelijk tot noordwestelijk zijn, maar draait al snel weer naar een noordoostelijke tot oostelijke hoek. Er zijn aanvankelijk nog wolkenvelden en nevel en mist die moeten opgeruimd worden. Dat kan aan zee wel wat langer duren, maar ook die verdwijnen uiteindelijk weer en maken plaats voor brede opklaringen. Het wordt een 16 tot 17-tal graden.

In de nacht naar woensdag is het helder tot licht bewolkt bij een 8 à 9 graden als laagste temperaturen.

Overmorgen:

Woensdag zit de wind dan ergens in een oostelijke tot zuidoostelijke hoek. Dat is nog niet helemaal zeker. Eén en ander zal afhangen van de precieze ligging van de kern van het nieuwe hogedrukgebied. Aan zee kan de wind later op de dag weer een zeebriescomponent krijgen, maar het is in elk geval een vrij zonnige tot zonnige dag met hoge maxima. Die lopen weer gemakkelijk op naar een 18 tot 21 17 graden of meer indien de wind meer zuidoost/zuid wordt van richting.

Later:

Donderdag belooft ook een fraaie dag te worden. Het hoog boven onze hoofden blijft zorgen voor mooi weer met weinig of geen wolken en veel zon. Tijdelijk duiken er misschien al eens wat kleine stapelwolken op, maar het blijft droog. De maxima scoren met aanvoer van erg zachte lucht opnieuw hoog en komen gemakkelijk weer richting een 20-tal graden uit.

Samenvatting:

We splitsen de dag op in twee delen. De ochtend verloopt zonnig met snel oplopende temperaturen richting 17-18 graden. Vanmiddag komen er van het westen uit wolken binnen op nadering en doortocht van een paar zwakke storingen. Daar kan uiteindelijk wat lichte regen of een enkele bui bij gaan vallen. De wind zit in een zuid tot zuidwestelijke hoek en waait matig.

Geert, maandag 06 april, 06.35 uur.

In de nieuwe minuut natuur van deze week spelen onze sebright-krielen de hoofdrol: