DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern boven Duitsland beheerst ook vandaag nog ons weer, samen met een nieuw hoog dat zich boven de Britse Eilanden ontwikkelt waardoor de wind vandaag tijdelijk een meer noordoostelijke component krijgt. Dat nieuwe hoog schuift snel ook nar ons op en zorgt tegen morgen en in het Paasweekeind opnieuw voor een oostelijke aanvoer van erg warme lucht. Tegelijk komen we meer onder invloed van een Brits lagedrukgebied wat zich dan in het Paasweekeind boven de Britse Eilanden ontwikkelt. Dat zorgt dan later in het weekeind voor meer wolken en een oplopende wisselvalligheid met kans op wat regen of een bui, maar tegen dan is het al zondagavond of maandag geworden. Na het Paasweekeind zien we op de weerkaarten opnieuw de ontwikkeling van een Europees hoog dat via de Britse Eilanden opnieuw zijn weg naar het continent zal vinden. Daardoor is het op maandag en dinsdag eerst nog wat koeler met een noordelijke wind, maar later zorgt dat opnieuw voor een periode met zacht en droog weer in de loop van volgende week.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag belooft een fraaie dag te worden. Het hoog boven onze hoofden blijft zorgen voor mooi weer met weinig of geen wolken en veel zon. Tijdelijk duiken er misschien al eens wat kleine stapelwolken of wat hoge wolkensluiers op, maar het blijft droog en de zon heeft weinig moeite met die paar wolken. De maxima scoren met aanvoer van erg zachte lucht opnieuw hoog en komen gemakkelijk weer richting een 20-tal graden uit. Het is iets minder warm dan gisteren omdat er in de loop van de dag een meer uitgesproken noord-noordoostelijke tot noordoostelijke wind komt te staan. Die voert een tikkeltje minder warme lucht aan. Toch zijn maxima van 17 graden aan zee en rond 21-22 graden landinwaarts zonder veel moeite gemakkelijk te halen.

Vanavond en vannacht verloopt ook weer erg zacht met alweer minima rond een tiental graden.

Morgen:

In de loop van vrijdag kan er geleidelijk wat meer bewolking opduiken. Een Brits lagedrukgebied krijgt dan gaandeweg wat meer invloed op ons weer in de vorm van een aantal binnenlopende wolkenpartijen, maar veel zal dat niet voorstellen. Het gaat vooral om wat hoge wolkensluiers die wat meer aanwezig zullen zijn. Het is en blijft echter erg zacht met maxima die met een opnieuw meer naar oostelijke tot zuidoostelijke hoek draaiende wind weer geen enkele moeite hebben om naar een 20-tal graden en meer op te lopen. Aan de kust blijven we gevoelig voor wat zeebries.

De nacht naar zaterdag verloopt ook alweer erg zacht. De minima gaan tijdens de nachten eigenlijk nog amper onder de tien graden zitten en blijven daarmee erg zacht.

Overmorgen:

Hoe dichter het Paasweekeind komt, hoe beter de weersvooruitzichten er intussen uitzien. De invloed van een Brits lagedrukgebied wordt groter, maar schuift naar achteren. Zo krijgen we intussen ook zaterdag een prima dag met veel zon. Er zijn zeker wel enkele wolkenpartijen, maar dat valt goed mee. De maxima halen nog gemakkelijk 20 graden en meer met uitschieters tot rond 22-23 graden. Het blijft droog.

De nacht naar zondag levert wat meer wolken op en misschien dat het ergens heel lokaal al tot een eerste klein buitje zou kunnen komen, maar die kans is maar marginaal. Het is alleszins met een graad of tien alweer erg zacht.

Later:

Zondag wordt ook nog een erg warme dag. Er zijn dan meer wolken aanwezig, maar de zon slaagt er toch nog in om nog een goede zaak te doen. De maxima kunnen met een naar zuid tot zuidwest gedraaide wind zelfs weer wat hoger uitpakken, rond een 22-23 graden, lokaal nog wat meer. Tegen het eind van de dag / avond kunnen er eventueel een paar lokale buien tot ontwikkeling komen, maar het ziet er allemaal niet erg spectaculair en ongestructureerd uit. Veel meer dan een lokale bui wordt het niet, al kan dat wel meteen met een donderklap gepaard gaan.

In de nacht naar maandag valt er nog een lokale bui. Het blijft zacht met minima die niet onder de dubbele cijfers zakken.

Samenvatting:

Vandaag wordt nog maar eens een erg zachte dag met maxima die landinwaarts pieken rond 20-21 graden. Aan zee rond een graad of 17.  Verder is het opnieuw erg zonnig met hier en daar een aantal (hoge) wolkensluiers en in de loop van de dag ook al eens een paar stapelwolken. Later trekt de noordoostelijke wind overal wat aan.

Geert, donderdag 09 april, 06.30 uur.

In de nieuwe minuut natuur van deze week spelen onze sebright-krielen de hoofdrol: