DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

De heerschappij van de hogedrukgebieden boven onze omgeving raak uitgespeeld. Vandaag hebben we nog even te maken met de positieve invloed van een zwak hoog ten westen van ons, maar dat is een snel aflopende zaak. Vanaf vandaag verdwijnt het hoog geleidelijk van de weerkaarten en komen we in een soort niemandsland terecht. Daarin nemen vlakke lagedrukgebieden het morgen geleidelijk over, maar een sturend weersysteem is de eerste helft van volgende week niet echt op de kaarten te vinden. We zitten dan tot het midden van de week midden in die vlakke lagedrukgebieden met vanaf de nacht van maandag op dinsdag kans op eens een enkele bui. Vanaf dinsdag neemt de neerslagkans forser toe en later in de week komen we onder invloed van een actief Brits lagedrukgebied met oplopende neerslagkansen. De bakens worden dus duidelijk verzet van een droog en zonnig weertype, naar een natter en instabiel weertype. Het blijft wel zacht en op termijn zou het zelfs opnieuw warm kunnen worden, maar onstabiel.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Ook vandaag blijven we in een zwakke noordelijke tot noordoostelijke stroming zitten. Echt veel wind staat er niet en bij momenten is die ook wat veranderlijk van richting. Net als gisteren was het in de ochtend plaatselijk weer wat grijzer (vooral aan zee), maar dat loste uiteindelijk heel snel weer op. De rest van de dag is het zonnig met heel soms eens een enkele wolk. De temperaturen veranderen niet veel en zitten ergens tussen een graad of 16 aan de kust tot rond een 18-19 graden landinwaarts. Lokaal kan dat opnieuw tot een 20’er leiden.

In de avond en nacht raakt het geleidelijk aan wisselend bewolkt met een aantal brede opklaringen en wat wolkenvelden. Minima dan weer rond een 5 tot 8 graden.

Morgen:

Morgen wordt ook nog een vrij aardige dag. We krijgen dan een mix van opklaringen en wolkenpartijen. Die kunnen al eens overheersend worden en nemen overdag wel in aantal toe. De maxima zitten rond een 18-19 graden bij een zwakke noordwestelijke wind. Aan zee enkele graden minder.

Tegen de avond en nacht naar dinsdag neemt de kans op een lokale bui toe. Waarschijnlijk valt in de nacht dan op meerdere plekken een eerste bui.

Overmorgen:

Op dinsdag is het zoals het er nu naar uitziet, een stuk wisselvalliger. In de loop van de dag zijn er redelijk veel wolken met perioden van regen of buien. Dat zou best op een felle bui kunnen uitlopen. De maxima zitten wat lager en halen rond een 15 tot 16 graden bij een naar west tot zuidwest gedraaide wind. Het is het begin van een veel wisselvalliger periode.

Ook in de nacht blijft het onstabiel met wolken en opklaringen en enkele verspreide buien.

Later:

Woensdag blijft het onstabiel. We geraken steeds meer in de greep van lagedrukgebieden. Er zijn flink wat wolkenpartijen, naast een aantal opklaringen en de kans op een bui blijft vrij groot. Dat kan best een forse bui zijn.

Samenvatting:

Het wordt een vrij zonnige zondag met amper of geen wolken. De maxima lopen op naar een 15 graden aan zee tot 19, lokaal 20 landinwaarts. De wind waait zwak uit het noordoosten tot het noorden.

Geert, zondag 26 april, 10.30 uur.

De buxusrups, de schrik van velen, maar eigenlijk – net zoals andere rupsen – dé perfecte eetmachine; kijk je mee?