VR

04/19/2024

Weertype

Weertype

| 11°

90 %

Windrichting

3-5 bft
Een Atlantisch hoog ligt ten westen van de Britse Eilanden.  Boven de Noordzee ligt intussen e [...]
Lees verder

ZA

20 apr

Weertype

Weertype

| 10°

70 %

Windrichting

3-4 bft
De zaterdagse vooruitzichten zijn flink wat minder geworden op de laatste weerkaarten. Ook dan [...]
Lees verder

ZO

21 apr

Weertype

Weertype

| 12°

40 %

Windrichting

3 bft
Zelfs op zondag blijft het zeker niet overal droog. We zitten dan nog altijd in een noordelijke [...]
Lees verder

MA

22 apr

Weertype

Weertype

| 11°

20 %

Windrichting

2-3 bft
Maandag wordt een rustiger dag, maar toch zeker weer met de nodige wolkenpartijen. Een enkele l [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een zich zeer snel tot een zeer sterk ontwikkelend hogedrukgebied ligt intussen boven Duitsland. Het bouwt zich verder op en komt met kern boven Polen te liggen. Daar ontwikkelt dit hoog zich nog verder tot een zeer stevig Europees hogedrukgebied. Op de oceaan ontwikkelen zich tegelijk enkele lagedrukgebieden. Hierdoor draait de stroming bij ons naar een zuidelijke hoek waarmee duidelijk (veel) zachtere lucht tot bij ons kan geraken. Tussen IJsland en Schotland ontwikkelt zich intussen een lagedrukgebied. Het daaraan verbonden koufront zal maandag laat op de dag door onze regio trekken, opnieuw gevolgd door flinke drukstijgingen en de ontwikkeling van een nieuw hogedrukgebied dat ons vervolgens de rest van de week opnieuw in een warme zuidelijke stroming zet. Op een enkele bui na op maandag, blijft het dan ook droog door de aanhoudende nabijheid van hogedrukgebieden waardoor de neerslag de komende tijd beperkt blijft tot een absoluut minimum (of niets).

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is stroming om gegaan. We zijn de koele noordelijke wind kwijt. Die is zuid tot zuidoost geworden en er wordt veel zachtere lucht aangevoerd. Het is al van vroeg op de dag helder en de ochtend verloopt meest onbewolkt. In de namiddag kunnen er echter tijdelijk wel weer een aantal wolken ontstaan en wordt het hier en daar licht tot wisselend bewolkt. Die wolken lossen later in de namiddag dan geleidelijk weer op. We halen gemakkelijk 13 tot 15 graden met in de middag dan ook brede opklaringen en veel ruimte voor de zon. Aan zee zou er later in de middag een eerste zeebriesje van het seizoen kunnen opduiken.

Vanavond en vannacht is het helder, maar de temperaturen blijven in de veel zachtere lucht waarin we ons dan bevinden, ruim positief. Minima tegen de ochtend rond een 4-5 graden.

Morgen:

Morgen kan het direct nog veel zachter worden. We krijgen dan een zachte zuidelijke stroming met aanvoer van erg zachte lucht. De maxima zouden tegen morgen zelfs tussen 16 en 19 graden kunnen uitkomen en lokaal is zeker de eerste 20’er mogelijk! Er is veel zon met enkele wolken. Dat is dan meteen de eerste dag waarop alle lente-elementen volledig meewerken, zowel de zon, de temperaturen als de wind. Aan zee is er weer kans op een zeebriesje.

De nacht van zondag op maandag komt er geleidelijk weer wat bewolking binnenlopen.

Overmorgen:

Maandag hebben we last van een zwakke storing die door onze regio loopt. De bewolking neemt gaandeweg toe en in de (late) namiddag, tegen de avond kan er tijdelijk wat lichte regen of een enkele bui vallen. Het zal alweer niet veel zijn, waarbij ook weer geldt dat, hoe dichter dit komt, hoe meer de regen  en de neiging tot een enkele bui weer uit de modellen verdwijnt. Even afwachten of die trend er blijft in zitten. Het is dan wel weer wat minder zacht met maxima rond 16-17 graden.

Later:

Dinsdag zitten we dan met de opbouw van een nieuw hogedrukgebied in onze omgeving. De wind kan tijdelijk eerst nog noordelijk tot noordwestelijk zijn, maar draait al snel weer naar een warme zuidelijke hoek. Er zijn aanvankelijk nog enkele wolkenvelden, maar ook die verdwijnen weer snel en maken plaats voor brede opklaringen. Het wordt een 16 tot 17-tal graden.

Samenvatting:

Zonnig en erg zacht. Het wordt vanmiddag lokaal tot 15 graden. In de ochtend schijnt de zon volop, later kunnen er enkele wolkenpartijen verschijnen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden, aan zee is er later in de middag kans op een zeebriesje.

Geert, zaterdag 04 april, 09.30 uur.

Er is weer een nieuwe minuut natuur: de keizerskroon (mollenplant). Kijk je weer mee?