ZA

30 May

Weertype

Weertype

± 11° | 22-26°

0 %

Windrichting

ONO 2-3 bft
Een zeer sterk hogedrukgebied met kernen boven Scandinavië beheerst ons weer. De stroming is a [...]
Lees verder

ZO

31 May

Weertype

Weertype

± 12° | 21-25°

0 %

Windrichting

O 2-3 bft
Morgen komt de aangevoerde lucht van een iets noordelijkere breedtegraad en is iets koeler van [...]
Lees verder

MA

1 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 23-27°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindig [...]
Lees verder

DI

2 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 24-28°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Dinsdag kan het nog een graadje warmer worden. De wind is dan helemaal naar een zuidoostelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een zich zeer snel tot een zeer sterk ontwikkelend hogedrukgebied ligt intussen boven Duitsland. Het bouwt zich verder op en komt met kern boven Polen te liggen. Daar ontwikkelt dit hoog zich nog verder tot een zeer stevig Europees hogedrukgebied. Op de oceaan ontwikkelen zich tegelijk enkele lagedrukgebieden. Hierdoor draait de stroming bij ons naar een zuidelijke hoek waarmee duidelijk (veel) zachtere lucht tot bij ons kan geraken. Tussen IJsland en Schotland ontwikkelt zich intussen een lagedrukgebied. Het daaraan verbonden koufront zal maandag laat op de dag door onze regio trekken, opnieuw gevolgd door flinke drukstijgingen en de ontwikkeling van een nieuw hogedrukgebied dat ons vervolgens de rest van de week opnieuw in een warme zuidelijke stroming zet. Op een enkele bui na op maandag, blijft het dan ook droog door de aanhoudende nabijheid van hogedrukgebieden waardoor de neerslag de komende tijd beperkt blijft tot een absoluut minimum (of niets).

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag is stroming om gegaan. We zijn de koele noordelijke wind kwijt. Die is zuid tot zuidoost geworden en er wordt veel zachtere lucht aangevoerd. Het is al van vroeg op de dag helder en de ochtend verloopt meest onbewolkt. In de namiddag kunnen er echter tijdelijk wel weer een aantal wolken ontstaan en wordt het hier en daar licht tot wisselend bewolkt. Die wolken lossen later in de namiddag dan geleidelijk weer op. We halen gemakkelijk 13 tot 15 graden met in de middag dan ook brede opklaringen en veel ruimte voor de zon. Aan zee zou er later in de middag een eerste zeebriesje van het seizoen kunnen opduiken.

Vanavond en vannacht is het helder, maar de temperaturen blijven in de veel zachtere lucht waarin we ons dan bevinden, ruim positief. Minima tegen de ochtend rond een 4-5 graden.

Morgen:

Morgen kan het direct nog veel zachter worden. We krijgen dan een zachte zuidelijke stroming met aanvoer van erg zachte lucht. De maxima zouden tegen morgen zelfs tussen 16 en 19 graden kunnen uitkomen en lokaal is zeker de eerste 20’er mogelijk! Er is veel zon met enkele wolken. Dat is dan meteen de eerste dag waarop alle lente-elementen volledig meewerken, zowel de zon, de temperaturen als de wind. Aan zee is er weer kans op een zeebriesje.

De nacht van zondag op maandag komt er geleidelijk weer wat bewolking binnenlopen.

Overmorgen:

Maandag hebben we last van een zwakke storing die door onze regio loopt. De bewolking neemt gaandeweg toe en in de (late) namiddag, tegen de avond kan er tijdelijk wat lichte regen of een enkele bui vallen. Het zal alweer niet veel zijn, waarbij ook weer geldt dat, hoe dichter dit komt, hoe meer de regen  en de neiging tot een enkele bui weer uit de modellen verdwijnt. Even afwachten of die trend er blijft in zitten. Het is dan wel weer wat minder zacht met maxima rond 16-17 graden.

Later:

Dinsdag zitten we dan met de opbouw van een nieuw hogedrukgebied in onze omgeving. De wind kan tijdelijk eerst nog noordelijk tot noordwestelijk zijn, maar draait al snel weer naar een warme zuidelijke hoek. Er zijn aanvankelijk nog enkele wolkenvelden, maar ook die verdwijnen weer snel en maken plaats voor brede opklaringen. Het wordt een 16 tot 17-tal graden.

Samenvatting:

Zonnig en erg zacht. Het wordt vanmiddag lokaal tot 15 graden. In de ochtend schijnt de zon volop, later kunnen er enkele wolkenpartijen verschijnen. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden, aan zee is er later in de middag kans op een zeebriesje.

Geert, zaterdag 04 april, 09.30 uur.

Er is weer een nieuwe minuut natuur: de keizerskroon (mollenplant). Kijk je weer mee?