DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied bouwt zich vandaag in onze buurt op. Het trekt geleidelijk met kern richting het noorden van Duitsland. De wind draait daardoor  naar oost om later in de week weer in het zuidoosten terecht te komen met nieuwe aanvoer van erg droge en warme landlucht. Dit nieuwe hoog blijft tot  het weekeind in de buurt liggen en houdt elke mogelijke invloed van storingen weer op een ruime afstand. Tegen het eind van de week en in het Paasweekeind komen we meer onder invloed van een Brits lagedrukgebied. Dat zorgt dan voor meer wolken en een oplopende wisselvalligheid met kans op wat regen of een bui. Na het Paasweekeind zien we op de weerkaarten opnieuw de ontwikkeling van een Europees hoog dat opnieuw voor een periode met zacht en droog weer zal zorgen in de loop van volgende week.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we met de opbouw van een nieuw hogedrukgebied in onze omgeving. De wind kan tijdelijk eerst nog westelijk tot noordwestelijk zijn, maar draait al snel weer naar een noordoostelijke tot oostelijke hoek. Er zijn aanvankelijk nog wolkenvelden en heel lokaal hangt er wat nevel en mist die moeten opgeruimd worden. Er is echter veel minder mist ontstaan dan eerst gedacht, zodat de zon er op de meeste plaatsen al direct weer bij is. Die blijft de hele dag ruim schijnen, al kunnen er later wel wat hoge sluierwolken of enkele plaatselijke stapelwolkjes opduiken. Het wordt opnieuw erg zacht met maxima die vlotjes naar 17-18 graden oplopen.

Vanavond en vannacht is het helder tot licht bewolkt bij een 10-tal graden als laagste temperaturen. Er duikt lokaal weer wat nevel op, maar door de band genomen blijft het zicht goed.

Morgen:

Morgen zit de wind dan ergens in een oostelijke tot zuidoostelijke hoek. Dat is nog niet helemaal zeker. Eén en ander zal afhangen van de precieze ligging van de kern van het nieuwe hogedrukgebied. Aan zee kan de wind later op de dag weer een zeebriescomponent krijgen, maar het is in elk geval een vrij zonnige tot zonnige dag met hoge maxima. Die lopen weer gemakkelijk op naar een 18 tot 22 graden of zelfs nog iets meer indien de wind meer zuidoost/zuid wordt van richting.

Ook de nacht van woensdag op donderdag is een erg zachte nacht met alweer minima die rond een tiental graden blijven hangen.

Overmorgen:

Donderdag belooft ook een fraaie dag te worden. Het hoog boven onze hoofden blijft zorgen voor mooi weer met weinig of geen wolken en veel zon. Tijdelijk duiken er misschien al eens wat kleine stapelwolken op, maar het blijft droog. De maxima scoren met aanvoer van erg zachte lucht opnieuw hoog en komen gemakkelijk weer richting een 20-tal graden uit.

Later:

In de loop van vrijdag kan er geleidelijk wat meer bewolking opduiken. Een Brits lagedrukgebied krijgt dan gaandeweg wat meer invloed op ons weer in de vorm van een aantal binnenlopende wolkenpartijen. Het is en blijft echter erg zacht met maxima die met een naar zuidelijke hoek draaiende wind weer geen enkele moeite hebben om naar een 20-tal graden op te lopen.

Samenvatting:

Het wordt vandaag opnieuw een erg zonnige dag. Na het opruimen van de lokale nevel of mist is de zon er weer en op wat lichte bewolking na, blijft het de hele dag zonnig. We noteren met een zwakke tot matige oostelijke wind maxima rond 17 tot 18 graden.

Geert, dinsdag 07 april, 06.25 uur.

In de nieuwe minuut natuur van deze week spelen onze sebright-krielen de hoofdrol: