DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een zich verder versterkende kern van hogedruk ligt bij Schotland en krijgt steeds meer invloed. De kern van hogedruk boven het Europese vasteland neemt in betekenis af. Boven Scandinavië blijft de luchtdruk laag, maar voor ons speelt dat niet zoveel rol meer. Onze aandacht moet uitgaan naar een lagedrukgebied dat positie inneemt boven de Golf van Biscaje. Het zorgt samen met het Schotse hoog bij ons voor een aflandige oostelijke tot zuidoostelijke stroming met aanvoer van erg warme lucht. Vanaf morgen stuurt het laag ook meer onstabiliteit onze kant op met zelfs tegen vanavond al de aankomst van een eerste zwak front boven Noord-Frankrijk. In het weekeind zorgt deze drukverdeling vooral op zaterdag voor een oplopende kans op een regen- of onweersbui. Na zaterdag neemt de invloed van het laag af en winnen hogedrukgebieden weer meer terrein en ook volgende week zitten we onder invloed van hogedrukgebieden met zacht en zonnig weer.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag gaat de wind weer uit een oost tot zuidoostelijke hoek waaien en wordt er weer veel zachtere lucht aangevoerd. De maxima gaan snel omhoog en kunnen landinwaarts alweer dik in de 20 graden terechtkomen. Lokaal zijn zeker 22 tot 23 graden haalbaar. Het is daarbij droog en erg zonnig. Er zijn amper wolken of het moet eens een beetje hoge sluierbewolking zijn. Aan zee kan de wind later vanmiddag tijdelijk wat uit zee gaan waaien waardoor de maxima daar afgetopt worden op een 18-tal graden.

Tegen de avond kan er aan de Frans-Belgische grens wat meer bewolking opduiken, maar zonder veel erg. In de nacht komen de minima weer wat hoger te zitten dan tijdens de vorige nachten. We noteren tegen de ochtend nog een 7 à 8 graden. De wind is bijzonder zwak en het wordt daarbij wat nevelig.

Morgen:

Morgen start ook nog met brede opklaringen en flink wat zon waarbij de maxima snel weer de weg omhoog vinden. Gaandeweg de dag duiken er echter wel wat wolken op. De maxima zitten rond een 18 graden aan de kust tot 22 graden landinwaarts. Heel misschien loopt dat tegen de late middag / avond uit op een heel enkele bui die ergens aan de Frans-Belgische grens zou kunnen opduiken, maar zeker is dat nog niet.

Ook in de nacht naar zaterdag houden we dan meer bewolking vast en het is ook dan niet onmogelijk dat er links of rechts (een restant van) een bui opduikt. De minima zijn dan erg zacht en blijven rond een tiental graden zitten.

Overmorgen:

Zaterdag krijgen we ook nog een warme dag. De maxima lijken ook dan goed op weg om landinwaarts weer op veel plekken een 20’er te scoren. Er zijn dan wel redelijk wat wat wolken aanwezig waaruit heel misschien verspreid over de dag en verspreid over de region een bui opduikt. Vooral langs de Frans-Belgische grens is die kans aanwezig. Dat zou best een onweerachtige bui kunnen zijn.

Later:

Zondag zijn de buien terug verdwenen en wordt het opnieuw een droge dag. De maxima blijven erg hoog en halen ook zondag weer gemakkelijk een 18 tot 21 graden. Er is veel zon en de wind blijft in een aflandige, zuidoostelijke tot oostelijke hoek zitten.

Samenvatting:

Mooi voorjaarsweer, opnieuw neigend naar vroege zomer. Er zijn amper of geen wolken en de maxima halen vanmiddag gemakkelijk 18 tot lokaal 23 graden. Zeker landinwaarts en in de grote steden. De wind waait zwak tot matig uit een zuidoostelijke tot oostelijke richting.

Geert, woensdag 16 april, 08.00 uur.

Het is volop bloesemtijd, dus zoomt ook de minuut natuur daarop in deze week: