ZA

30 May

Weertype

Weertype

± 11° | 22-26°

0 %

Windrichting

ONO 2-3 bft
Een zeer sterk hogedrukgebied met kernen boven Scandinavië beheerst ons weer. De stroming is a [...]
Lees verder

ZO

31 May

Weertype

Weertype

± 12° | 21-25°

0 %

Windrichting

O 2-3 bft
Morgen komt de aangevoerde lucht van een iets noordelijkere breedtegraad en is iets koeler van [...]
Lees verder

MA

1 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 23-27°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Maandag wordt nog een hele mooie zomerse dag. De maand juni start dan zoals de maand mei eindig [...]
Lees verder

DI

2 Jun

Weertype

Weertype

± 12° | 24-28°

0 %

Windrichting

ZO 2-3 bft
Dinsdag kan het nog een graadje warmer worden. De wind is dan helemaal naar een zuidoostelijke [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een sterk hogedrukgebied ligt met kern tussen Schotland en IJsland. Het heeft een sterke uitloper richting Europa. Een lagedrukgebied ligt tegelijk boven de Golf van Biscaje en trekt nog wat verder noordwaarts. Het laag stuurt enkele zwakke en verzwakte fronten naar ons toe. Vanaf de avond kunnen die boven ons komen te liggen met een toenemende kans op een lokale regen- of onweersbui. Dat is ook morgen de hele dag het geval. Vanaf zondag breidt het hogedrukgebied zich opnieuw uit en duwt de fronten weer zuidwaarts weg. Het hoog breidt zich de eerste dagen van de week fors uit en komt met kern boven Scandinavië te liggen. Dat betekent bij ons opnieuw een hele week mooi weer met een aflandige aanvoer van vrij zachte en droge lucht.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag start ook nog met brede opklaringen en flink wat zon waarbij de maxima snel weer de weg omhoog vinden. Gaandeweg de dag duiken er echter wel wat wolken op. De maxima zitten rond een 18 graden aan de kust tot 22 graden landinwaarts. Heel misschien loopt dat tegen de late middag / avond uit op een heel enkele bui die ergens aan de Frans-Belgische grens zou kunnen opduiken. Aan zee staat er vandaag wel duidelijk meer wind uit het noordoosten die daar de maxima vooral in de namiddag weer wat lager kan zetten. Boven land is de wind wat meer oost georiënteerd, maar waait ook daar weer duidelijk harder dan gisteren het geval was.

Vanavond kunnen er enkele verspreide buien of restanten van buien opduiken. Lokaal – en zeker aan de Frans-Belgische grens – zou dat om een wat fellere bui kunnen gaan met onweer. Ook in de nacht houden we dan meer bewolking vast en het is ook dan niet onmogelijk dat er links of rechts (een restant van) een bui opduikt. De minima zijn dan erg zacht en blijven rond een tiental graden zitten.

Morgen:

Morgen krijgen we ook nog een warme dag. De maxima lijken ook dan goed op weg om landinwaarts weer op veel plekken een 20’er te scoren. Er zijn dan wel redelijk wat wat wolken aanwezig waaruit verspreid over de dag en verspreid over de regio een bui opduikt. Vooral langs de Frans-Belgische grens is die kans aanwezig. Dat zou best een onweerachtige bui kunnen zijn. De grootste kans op enkele buien vinden we in twee golven terug: in de ochtend is die kans vrij groot. Daarna volgt dan een periode met bredere opklaringen, om dan vervolgens in de late middag en avond weer een hogere kans te krijgen op enkele verspreide regen- of onweersbuien.

In de nacht naar zondag trekt de buienneiging geleidelijk weg. Er zijn dan wel nog vrij veel wolken bij alweer zachte minima rond een tiental graden.

Overmorgen:

Zondag zijn de buien terug verdwenen en wordt het opnieuw een droge dag. De maxima blijven erg hoog en halen ook zondag weer gemakkelijk een 18 tot 21 graden. Er is veel zon en de wind blijft in een aflandige, noordoostelijke tot oostelijke hoek zitten.

Later:

Maandag versterkt het hogedrukgebied zich verder en trekt met kern richting Scandinavië. De reeks mooie dagen zet zich dan gewoon verder met maxima rond of net onder de 20 graden. Daarbij is er veel zon en amper of geen bewolking.

Samenvatting:

Warm en zonnig. Geleidelijk aan schuiven er overdag meer wolken binnen vanuit Frankrijk wat tegen de late middag / vooravond zou kunnen uitlopen op een lokale regen- of onweersbui. Grootste kans daarop is in het zuiden. Ook vanavond en vannacht is er kans op een lokale bui.

Geert, donderdag 17 april, 07.50 uur.

Het is volop bloesemtijd, dus zoomt ook de minuut natuur daarop in deze week: