DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden ontwikkelt zich snel tot een nieuw sterk hoog dat ten zuiden van ons richting Europa trekt om in het weekeind met kern boven Polen terecht te komen. Daar ontwikkelt dit hoog zich tot een zeer stevig Europees hogedrukgebied. Op de oceaan ontwikkelen zich tegelijk enkele lagedrukgebieden. Hierdoor draait de stroming bij ons over west terug naar zuidwest en zuid waarmee dan vanaf het weekeind duidelijk (veel) zachtere lucht tot bij ons kan geraken. De koele noordstroming waar we vandaag nog tijdelijk mee te maken hebben, wordt dan ingeruild voor een veel en veel zachtere zuidstroming. Wat verder opvalt is de aanhoudende nabijheid van hogedrukgebieden waardoor de neerslag de komende tijd beperkt blijft tot een absoluut minimum (of niets). Alleen op maandag slaagt een zwakke storing er nog in om tot onze omgeving door te dringen, de rest van de tijd is het droog.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zit de wind aanvankelijk nog ergens in een (noord)westelijke hoek, maar overdag neemt die af en valt grotendeels weg. Tijdelijk draait die dan wel weer terug naar een meer noordelijke hoek om dan tegen de avond zwak zuid tot zuidoost te worden. Wolken en opklaringen vormen hierbij al van in de ochtend een mix waarbij nu eens de ene, dan weer de andere overheerst. Het blijft droog. Omdat we tijdelijk achter een zwak koufrontje terecht komen, gaan de temperaturen er eerder weer wat achteruit met maxima rond 10 graden.

Vanavond en vannacht blijft de mix van wolken en opklaringen intact, maar de wolken krijgen weer meer de overhand. De minima blijven daardoor rond een 3-4 graden zitten.

Morgen:

Morgen gaat de stroming om. Die wordt dan zuid tot zuidoost en er wordt veel zachtere lucht aangevoerd. In de ochtend hebben we nog last van wolkenvelden die nog bij die zwakke storingen horen, maar gaandeweg de dag nemen de opklaringen toe in aantal en ze worden ook breder. We halen gemakkelijk 13 tot 15 graden met in de middag dan ook brede opklaringen en veel ruimte voor de zon.

De nacht van zaterdag op zondag verloopt licht bewolkt, maar de temperaturen blijven in de veel zachtere lucht waarin we ons dan bevinden, ruim positief.

Overmorgen:

Zondag kan het direct nog veel zachter worden. We krijgen dan een zachte zuidelijke stroming met aanvoer van erg zachte lucht. De maxima zouden tegen zondag zelfs tussen 16 en 19 graden kunnen uitkomen en lokaal is zeker de eerste 20’er mogelijk! Er is veel zon met enkele wolken. Dat is dan meteen de eerste dag waarop alle lente-elementen volledig meewerken, zowel de zon, de temperaturen als de wind.

De nacht van zondag op maandag komt er geleidelijk weer wat bewolking binnenlopen.

Later:

Maandag hebben we last van een zwakke storing die door onze regio loopt. De bewolking neemt gaandeweg toe en in de namiddag kan er tijdelijk wat lichte regen vallen. Het zal alweer niet veel zijn, waarbij ook weer geldt dat, hoe dichter dit komt, hoe meer de regen weer uit de modellen verdwijnt. Even afwachten of die trend er blijft in zitten. Het is dan wel weer wat minder zacht met maxima rond 16-17 graden.

Samenvatting:

Het wordt vandaag een mix van wolken en opklaringen. Nu eens overheerst de zon, dan weer zijn er wolkenpartijen. Het wordt een tiental graden bij een aanvankelijk noordelijke tot noordwestelijke wind. Later neemt die af en wordt veranderlijk om tegen de avond voor het zuiden te kiezen.

Geert, vrijdag 03 april, 06.25 uur.

Er is weer een nieuwe minuut natuur: de keizerskroon (mollenplant). Kijk je weer mee?