DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

De heerschappij van de hogedrukgebieden is uitgespeeld. Lagedrukgebieden nemen het vanaf vandaag over. We hebben vandaag al te maken met een vrij vlak lagedrukgebied dat zich op de Noordzee bevindt. Het zorgt voor een naar west tot zuidwest draaiende wind, maar overdag nog niet direct voor neerslag, wel voor een toename van de bewolking. De komende dagen krijgen we met een actiever laag te maken dat zich boven de Britse Eilanden nestelt en een aantal storingen en buienlijnen onze kant op stuurt. Vanaf morgen tot en met het eind van de week zorgt dat laag ervoor dat we wel dagelijks met regen of buien te maken krijgen. Vanaf het weekeind wordt de stroming weer meer zuidelijk, maar we blijven met sturende lagedrukgebieden te maken krijgen. Dat zou kunnen uitlopen op een warmte-opstoot eind van het weekeind, begin volgende week. Die zou dan weer met felle buien kunnen eindigen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt nog een vrij aardige dag. We krijgen overdag een mix van opklaringen en wolkenpartijen. Er zijn zeker in de ochtend nog wel brede opklaringen, maar toch ook al perioden met wolken. Die kunnen in de namiddag al eens overheersend worden en nemen overdag wel in aantal toe. De maxima zitten rond een 18-19 graden. Landinwaarts is een lokale 20’er zeker en vast nog mogelijk bij een zwakke tot matige westelijke wind. Aan zee enkele graden minder.

Tegen de avond neemt de kans op een lokale bui toe. Vooral landinwaarts. Waarschijnlijk valt in de nacht dan op meerdere plekken een eerste bui. De kans wordt alleszins groter waarbij er tegen de ochtend ook regen kan aan te pas komen. De minima dalen daarbij tot rond een 10 tot 11-tal graden.

Morgen:

Morgen is het een stuk wisselvalliger. In de loop van de dag zijn er redelijk veel wolken met perioden van regen of buien. Dat zou best op een felle bui kunnen uitlopen of een periode met langduriger, intense neerslag. Een tweetal storingen smelt immers samen boven ons hoofd en er zijn dan ook veel wolken met perioden van de nodige nattigheid. De maxima zitten wat lager en halen rond een 15 tot 16 graden bij een naar west tot zuidwest gedraaide wind. Het is het begin van een veel wisselvalliger periode.

Ook in de nacht blijft het onstabiel met wolken en opklaringen en enkele verspreide buien.

Overmorgen:

Woensdag blijft het onstabiel. We geraken steeds meer in de greep van lagedrukgebieden. Er zijn flink wat wolkenpartijen, naast een aantal opklaringen en de kans op een bui blijft vrij groot. Dat kan best een forse bui zijn. De maxima verschillen niet veel van die van dinsdag en zitten rond een 15 tot 17 graden, afhankelijk van of er wolken of opklaringen zijn. De wind blijft zuidwest.

Ook in de nacht verschillen de minima niet veel en zitten rond een 8 tot 10-tal graden met telkens aanhoudend kans op een bui of wat regen.

Later:

Verder in de week krijgen we nog meer wisselvalligheid in de weerkaarten. Lagedrukgebieden komen dichter in de buurt zitten, waarbij de kans op neerslag erg groot blijft en er dagelijks regen of buien vallen. Koud is het daarbij zeker niet. Door de ligging van de lagedrukgebieden zou er zelfs later in de week weer een hogere temperatuur kunnen genoteerd worden. Op donderdag kan dat uitlopen op een paar forse buien, mogelijk zelfs met onweer.

Samenvatting:

We krijgen nog een droge dag, maar dan wel met een wisselende en overdag geleidelijk toenemende bewolking. Maxima rond 17 tot 20 graden bij een naar west gedraaide en geleidelijk aantrekkende wind. Tegen de avond zijn (landinwaarts) enkele buien mogelijk. Ook in de nacht met tegen morgenochtend geleidelijk inzettende regen.

Geert, maandag 27 april, 06.30 uur.

De buxusrups, de schrik van velen, maar eigenlijk – net zoals andere rupsen – dé perfecte eetmachine; kijk je mee?