DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Tussen een lagedrukgebied boven Zweden en een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden, staat bij ons een noordelijke stroming. Het Britse hoog stuurt een uitloper richting Europa. Die uitloper bouwt zich tot een sterk hoog op dat tegen het midden van de week van over de Britse Eilanden richting Centraal en Oost Europa ligt. Daardoor wordt de koele noordelijke stroming de pas afgesneden en wordt de aanvoer van lucht via het oosten de komende dagen weer steeds warmer. Tegen het eind van de week heeft het hoog de neiging zich terug te trekken naar een ligging ergens voor de Noorse kust. Wij zouden dan weer in een wat minder zachte noordoostelijke stroming terechtkomen met meer normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Er is daar wel nog enige onzekerheid over. Ook op kortere termijn is er voor vrijdag nog onzekerheid in het al dan niet ontwikkelen van een aantal buien op een passerend koufront.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vanaf vandaag zet zich een snel herstel van het zomerse weer in. Vandaag is daarbij nog een koele dag. Er is in de vroege ochtend ook heel wat bewolking van de Noordzee binnengelopen. Daaruit zou zelfs een lokale spat regen kunnen vallen. Die moet eerst opgelost geraken. Dat gebeurt maar traag, maar tegen de namiddag komen er brede opklaringen doorbreken met veel zon. De maxima geraken dan met een nog noordelijke wind nog niet veel hoger dan rond een 13-tal graden, maar de zon is er volop bij. De wind neemt gaandeweg af en draait daarbij naar een noordoostelijke richting.

Vanavond koelt het dan snel af en de nacht wordt een koude met temperaturen die op veel plaatsen maar net boven het vriespunt blijven zitten. Aan de grond kan het op beschutte plekken opnieuw een graadje vriezen. Dat wordt dan meteen de koelste nacht van deze week.

Morgen:

Morgen zit de wind in een noordoostelijke tot oostelijke hoek. Daarmee wordt alweer minder koude lucht aangevoerd zodat de maxima in de loop van de dag met veel zon kunnen oplopen naar een 14-15 graden aan de kust. Landinwaarts wordt dan een 16-17 graden. Er zijn weinig of geen wolken meer en de wind waait zwak tot matig.

De nacht naar donderdag levert weer wat hogere minima op die rond een 5-6 graden blijven haperen.

Overmorgen:

Donderdag gaat de wind weer uit een oost tot zuidoostelijke, later zelfs meer zuidelijke hoek waaien en wordt er weer veel zachtere lucht aangevoerd. Dat wordt de warmste dag van deze week. De maxima gaan snel omhoog en kunnen landinwaarts alweer dik in de 20 graden terechtkomen. Het is daarbij droog en erg zonnig.

 

Later:

Vrijdag start ook nog met brede opklaringen en flink wat zon waarbij de maxima snel weer de weg omhoog vinden. Gaandeweg de dag duiken er echter steeds meer wolken op. De zon krijgt het dan moeilijker en het zou kunnen dat dit uitloopt op een aantal buien. Helemaal zeker is dat nog niet, maar de kans is wel vrij groot. De maxima zitten rond een 18 tot 20 graden landinwaarts, aan zee is dat enkele graden minder.

Samenvatting:

Vandaag start volledig bewolkt. Zelfs een drup regen is niet onmogelijk. De wolken lossen geleidelijk op en vanmiddag zijn er dan brede opklaringen te verwachten. Maxima daarbij dan rond 12-13 graden bij een koele noordelijke wind. Vanavond en vannacht kan het in de opklaringen flink afkoelen met lokaal wat vorst aan de grond.

Geert, dinsdag 14 april, 08.15 uur.

Het is volop bloesemtijd, dus zoomt ook de minuut natuur daarop in deze week: