DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een hogedrukgebied met kern boven het noorden van Duitsland beheerst nog steeds ons weer. Dat zorgt vandaag en in het Paasweekeind opnieuw voor een oostelijke aanvoer van erg warme lucht. Tegelijk komen we meer onder invloed van een Brits lagedrukgebied wat zich dan in het Paasweekeind boven de Britse Eilanden ontwikkelt. Dat zorgt dan later in het weekeind voor meer wolken en een oplopende wisselvalligheid met kans op wat regen of een bui, maar tegen dan is het al zondagavond of maandag geworden. Na het Paasweekeind zien we op de weerkaarten opnieuw de ontwikkeling van een Europees hoog dat via de Britse Eilanden opnieuw zijn weg naar het continent zal vinden. Daardoor is het op maandag en dinsdag eerst nog wat koeler met een noordelijke wind, maar later zorgt dat opnieuw voor een periode met zacht en droog weer in de loop van volgende week. Tegen midden / eind volgende week wordt de positie van het hoog zodanig dat er nóg warmere lucht aangevoerd wordt dan de voorbije dagen al het geval was.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag wordt opnieuw een erg zonnige dag. Er is amper of geen bewolking. In de loop van de dag kunnen er enkel af en toe eens wat hoge wolkensluiers binnenlopen. Het is en blijft echter erg zacht met maxima die met een opnieuw meer naar oostelijke tot zuidoostelijke hoek draaiende wind weer geen enkele moeite hebben om naar een 20-tal graden en meer op te lopen. Aan de kust maxima rond een 18-19 graden. De oostelijke wind is vandaag sterk genoeg om de zeebries buiten spel te zetten.

Vanavond koelt het dan langzaam weer af en de nacht verloopt ook alweer erg zacht. De minima gaan tijdens de nachten eigenlijk nog amper onder de tien graden zitten en blijven daarmee erg zacht.

Morgen:

Hoe dichter het Paasweekeind komt, hoe beter de weersvooruitzichten er intussen uitzien. De invloed van een Brits lagedrukgebied wordt groter, maar schuift naar achteren. Zo krijgen we intussen ook morgen een prima dag met veel zon. Er zijn zeker wel enkele wolkenpartijen, maar dat valt goed mee. De maxima halen nog gemakkelijk 20 graden en meer met uitschieters tot rond 22-23 graden. Lokaal zelfs nog wat meer zodat een tweede zomerse 25 graden zeker hier en daar uit de bus zal rollen. Het blijft droog.

De nacht naar zondag levert wat meer wolken op en misschien dat het ergens heel lokaal al tot een eerste klein buitje zou kunnen komen, maar die kans is maar marginaal. Het is alleszins met een graad of tien alweer erg zacht.

Overmorgen:

Zondag wordt ook nog een erg warme dag. Er zijn dan meer wolken aanwezig, maar de zon slaagt er toch nog in om nog een goede zaak te doen. De maxima kunnen met een naar zuid tot zuidwest gedraaide wind zelfs weer wat hoger uitpakken, rond een 22-23 graden, lokaal nog wat meer. Tegen het eind van de dag / avond kunnen er eventueel een paar lokale buien tot ontwikkeling komen, maar het ziet er allemaal niet erg spectaculair en ongestructureerd uit. Veel meer dan een lokale bui wordt het niet, al kan dat wel meteen met een donderklap gepaard gaan.

In de nacht naar maandag valt er nog een lokale bui. Het blijft zacht met minima die niet onder de dubbele cijfers zakken.

Later:

Maandag is de wind gedraaid naar een noordelijke hoek en dan is het wel minder zacht. Er is nog vrij veel bewolking aanwezig en daar zou eventueel – zeker landinwaarts – nog wat lichte regen kunnen uit vallen. Het wordt dan een 13-14 graden, aan zee wat minder. De noordelijke wind is duidelijk aanwezig en houdt de maxima een flink stuk lager. Tegen de late middag klaart het fors op en dat is de aanloop naar een vrij koele nacht.

Samenvatting:

Vandaag wordt nog maar eens een erg zachte dag met maxima die landinwaarts pieken rond 20-21 graden. Aan zee rond een graad of 18-19.  Verder is het opnieuw erg zonnig met hier en daar een aantal (hoge) wolkensluiers. De oostelijke wind waait matig.

Geert, vrijdag 10 april, 06.30 uur.

In de nieuwe minuut natuur van deze week spelen onze sebright-krielen de hoofdrol: