DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We blijven voorlopig in een stevige westcirculatie zitten waarin Atlantische lagedrukgebieden het voor het zeggen hebben. Vandaag krijgen we tijdelijk een kleine weersverbetering met een wig van hoge luchtdruk. Die houdt het niet lang vol want tegen de avond verschijnt alweer een volgende regenzone. De tweede helft van de week tot en met zaterdag verloopt licht wisselvallig waarbij een aantal storingen doortrekken, telkens met kans op wat regen of een bui. Vanaf zondag neemt de wisselvalligheid weer fors toe en wordt het weer wat zachter. Volgende week is het aanhoudend wisselvallig met opnieuw meer wind en ook weer wat hogere maxima. Helemaal aan het eind van de verwachtingsperiode zijn er enkele oplossingen te vinden die voor beter weer kiezen. Het blijft er op termijn dus wel inzitten dat er een mogelijke structurele verbetering aankomt, maar dat is nog niet voor de eerste 7 tot 10 dagen … We volgen dit op.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Nog de hele week, zet ik graag nog even een filmpje van de voorbije dagen in de kijker: waarom heeft februari om de vier jaar een schrikkeldag?

 

Noot vooraf: de voorbije dagen zat er een kleine fout in de pancartes voor de volgende dagen. De data liepen niet goed mee. Dank aan iedereen die mij dit signaleerde. Het betrof een software-probleem dat intussen opgelost is.

De verwachting voor vandaag dan:

Vandaag kan het weer tijdelijk wat beter worden. Een mobiele wig van hoge luchtdruk zorgt even voor een kleine adempauze in de aanvoer van gebieden met regen en buien. Het is vanochtend eerst al snel wisselend bewolkt en tijdelijk meest droog. De temperaturen zitten rond een 8 tot 9 graden. Tegen het eind van de dag neemt de bewolking en de regenkans echter weer toe. De wind waait daarbij matig uit een zuidwestelijke hoek.

Vanavond en vannacht volgt een regenzone. Het is dan zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen en minima die een stuk zachter zijn dan de vorige dagen. Die zitten rond een 5 à 6 graden. De wind waait daarbij geleidelijk naar een meer zuidoostelijke hoek.

Morgen:

Morgenochtend trekt de regen geleidelijk weg, maar we zitten dan met een nieuw lagedrukgebied in de buurt. Dat brengt ook in de loop van de dag nog perioden met regen en buien met zich mee. De temperaturen blijven onveranderd rond een 8 à 9 graden zitten bij een opnieuw aantrekkende wind uit een zuidoostelijke tot zelfs oostelijke hoek. Zeker in de namiddag kunnen weer intensere perioden met regen voorkomen.

Tegen de avond trekt het laag verder zuidoostwaarts weg en draait de wind geleidelijk naar een westelijke, later noordwestelijke hoek. De regen trekt weg en het wordt meest droog bij minima rond een 4 à 5 graden.

Overmorgen:

Vrijdag ziet er wat beter uit, al blijft een bui mogelijk. We hebben dan meest te maken met een mix van wolken en opklaringen en verspreid over de dag vallen er enkele buien. De maxima blijven pas op de plaats maken met een 8 à 9 graden terwijl de wind dan in een noordwestelijke hoek zit en matig gaat waaien.

Later:

Zaterdag lijkt wat op de vrijdag. We krijgen een mix van wolken en opklaringen met kans op een lokale bui. Er zijn echter zowel vrijdag als zaterdag ook heel wat plaatsen die het gewoon twee dagen of toch zeker één van die twee dagen gewoon droog houden. De maxima gaan op die beide dagen richting een tiental graden.

Samenvatting:

We krijgen vandaag meest te maken met een mix van wolken en opklaringen. Daarbij wordt het een 8 tot 9 graden. Vanmiddag neemt de kans op het voorkomen van een lokale bui toe, al zijn er zeker veel plaatsen die het gewoon de hele dag droog houden. De wind waait daarbij matig uit het zuidwesten.

Geert, woensdag 04 maart, 06.25 uur.

Dit is ook de tijd van het jaar dat de overwinterende wespenkoninginnen ontwaken en op zoek gaan naar een geschikte plek om een nieuw nest op te starten. Kijk je mee naar het wakker worden van zo’n koningin van de gewone wesp?

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl