DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten op de flank van een zich opbouwend Europees hoog. Dat is (nog) niet sterk genoeg om storingen op een voldoende afstand te houden. Een lagedrukgebied dat van Ierland richting Schotland en daarna Noorwegen koerst, sleurt nog enkele uitlopers van fronten tot over onze omgeving. De eerste dagen van de week loopt de luchtdruk verder op en zitten we onder invloed van een Europees hoog dat ten zuiden van ons ligt. Het stuurt met een zuidwestelijke stroming geleidelijk zachtere lucht naar ons toe met oplopende temperaturen. Er blijft wel vrij veel bewolking hangen door storingen die net ten noorden van ons, boven Nederland, tot stilstand komen. Ergens in de loop van donderdag zal een zwak koufront door onze regio trekken dat gevolgd wordt door een nieuw hoog ten noorden van ons. Dat hoog zal tijdelijk wat minder zachte lucht aanvoeren, maar lijkt tegen het weekeind snel naar het Europese vasteland door te trekken waardoor de aanvoer van wat koelere lucht maar heel tijdelijk zou zijn. We komen dus de hele week onder invloed van hogedrukgebieden en op een enkel drupje niet te na gesproken, blijft het droog.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Net als gisteren, hebben we ook vandaag met veel wolken te maken. De meest actieve storingen laten ons wel links liggen, maar toch zijn er nog storingen in de buurt met steeds veel bewolking. Het blijft wel meest of volledig droog met af en toe een kleine opklaring. Brede opklaringen zijn echter niet aan de orde. De wolken blijven overheersen. Zeker naar het eind van de dag toe nemen zelfs de regenkansen weer toe. Veel zal het niet zijn,maar een drupje is tegen de avond zeker mogelijk. Het blijft vrij zacht met maxima die rond een 11 graden uitkomen en de wind neemt vandaag duidelijk verder in kracht af. Die blijft wel in een zuidwestelijke hoek zitten.

Vanavond en vannacht blijft het zwaar bewolkt tot betrokken met lokaal een drupje regen. De minima zitten rond 6-7 graden. Tegen de ochtend kunnen wat opklaringen binnenlopen.

Morgen:

Morgen krijgen we geleidelijk steeds bredere opklaringen. Het blijft op de meeste plekken droog met gaandeweg de dag steeds meer en bredere opklaringen. De temperaturen lopen daarbij op naar een 11 tot 12 graden bij een zwakke tot hoogstens matige zuidwestelijke wind. Er ligt wel een front dicht in de buurt over de Noordzee, maar dat lijkt daar pas op de plaats te gaan maken.

In de nacht naar dinsdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af bij minima rond een 3 tot 5-tal graden.

Overmorgen:

Dinsdag wordt een best aardige dag. Het is dan wisselend tot licht bewolkt, al drijven er van tijd tot tijd wel eens een aantal wolkenvelden voorbij. De zuidwestelijke wind waait dan eerder zwak en met de brede opklaringen die er zijn, voelt het lente-achtig aan. Het kan een 12 tot 13 graden worden, op beschutte plekken zelfs nog een graadje meer.

Later:

Woensdag wordt ook een lente-achtige dag. Er zijn nog steeds een aantal brede opklaringen, al komen er ook wolkenpartijen voor. Het is droog en vrij zacht. De zuidwestelijke wind voert geleidelijk steeds zachtere lucht aan met op woensdag maxima die al naar een 15-tal graden kunnen oplopen. Met wat zon erbij, zal dat absoluut lente-achtig zijn. Die zuidwestelijke wind waait trouwens maar zwak tot matig.

Samenvatting:

Vandaag wordt een meest bewolkte dag. Het is meestal grijs met een matige zuidwestelijke wind en maxima rond een 10-11 graden. Af en toe is een schuchtere opklaring mogelijk, maar veel zal het niet zijn. De bewolking neemt naar de avond zelfs eerder weer toe met ook vanavond en vannacht veel wolken en zelfs kans op een drupje regen.

Geert, zondag 15 maart, 09.15 uur.

We spoelen in de minuut van deze week even door naar de zomer en kijken naar bloeiende rozen:

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl