DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een zeer sterk hogedrukgebied met kern tussen de Britse Eilanden en IJsland, bepaalt ons weer. Aan de oostflank van dit hoog wordt met een zeer diepe noordelijke stroming koele lucht aangevoerd met enkele (verzwakte) fronten. Een eerste front komt tegen zaterdagavond / de nacht van zaterdag op zondag tot bij ons. Daarachter zit veel koudere lucht die zondag met een stevige noordenwind over ons uitstroomt. Daarin zitten enkele buien. Het hoog trekt zich vervolgens tijdens de eerste dagen van de nieuwe week wat westwaarts terug op de Atlantische Oceaan, maar houdt bij ons de noordelijke stroming in gang. Later in de week wordt het zuidelijker geduwd en komt dan geleidelijk ten zuiden van ons terug naar Europa. Op de oceaan ontwikkelen zich tegelijk enkele lagedrukgebieden. Hierdoor draait de stroming later in de week bij ons waarschijnlijk via west terug naar zuidwest waarmee dan tegen het eind van de week / volgend week duidelijk veel zachtere lucht tot bij ons zou kunnen geraken.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

De wind is vandaag noord geworden van richting en waait eerst nog meest zwak tot matig. Ze trekt echter gaandeweg de dag aan en wordt uiteindelijk matig tot vrij krachtig, zeker aan de kust. We zitten nog altijd in de iets zachtere lucht met maxima rond een 12-tal graden. Een heel zwak front ligt in de ochtend nog ver op de Noordzee en zal pas tegen de avond / nacht onze regio bereiken. Daarvoor hebben we nog recht op een vrij zonnige zaterdag. Die zon schijnt wel niet zo uitbundig meer als tijdens de week. Het is sterk nevelig geworden en er schuiven vooral later op de dag mogelijk ook wel een aantal wolkenpartijen voorbij. Het blijft echter droog.

Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe. Later in de nacht is er daarbij ook kans op een enkele bui, vooral naar de ochtend toe. De noordelijke wind blijft erg stevig waaien. Minima daarbij rond 5-6 graden.

Morgen:

Ook morgen zijn er veel wolken. Vanuit het noorden komt een volgende storing dichterbij met kans op enkele lokale buitjes.  Als er wat valt, zal het echter heel lokaal en niet veel zijn. Het wordt fors kouder. We komen achter die storing in nog koudere lucht terecht. Een noordelijke aanvoer van koude lucht zorgt ervoor dat de maxima fors omlaag donderen. We noteren morgen nog maar maxima rond een graad of 8. Er staat morgen ook flink wat wind uit het noorden. Die waait vlagerig en is per momenten vrij krachtig tot krachtig met flinke uitschieters. Dat zorgt morgen voor een erg koud gevoel!

In de nacht naar maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Tijdens de breedste opklaringen kan het kwik tot rond of zelfs net onder het vriespunt dalen.

Overmorgen:

Maandag halen we ook de 10 graden niet meer en ook de dagen daarna zitten we laag in zowel maxima als minima. Het kan dan in de nachten zelfs weer een graadje gaan vriezen. Vooral op zondag en maandag zijn de neerslagkansen ook wat groter, maar op een paar verspreide buitjes of wat lichte neerslag niet te na gesproken, lijkt het allemaal niet veel te gaan worden. Hoe dichter die kaarten komen, hoe meer die neerslag er weer uit lijkt te gaan verdwijnen.

In de nacht naar dinsdag kan het tijdens opklaringen eventueel weer een graadje gaan vriezen. Dat zal afhangen van de hoeveelheid wolken die er dan nog zullen zijn.

Later:

Dinsdag wordt de wind geleidelijk wat meer noordwest van richting en gaan de allerscherpste kantjes van de kou er wat af. Mogelijk halen we dan met minder wind lokaal alweer een tiental graden, maar niet veel meer dan dat. Het is nog steeds wisselend bewolkt met een mix van wolken en opklaringen.

In de nacht naar woensdag kan het eventueel opnieuw tot wat lichte nachtvorst komen.

Samenvatting:

Zonnig, maar later kunnen er enkele wolken opduiken. Het is daarbij ook flink nevelig. Overdag kunnen we net tot een 12 graden geraken, aan zee wat minder. Er staat een koude, aantrekkende noordelijke wind. Aan zee kan die vrij krachtig worden. Vanavond en vannacht neemt de bewolking toe, gevolgd door enkele buien tegen de ochtend.

Geert, zaterdag 28 maart, 08.45 uur.

Kijk je in de nieuwe minuut natuur mee naar de bloeiende magnolia’s?