DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een uitloper van het Azorenhoog zorgt vandaag voor vrij rustig weer. Er ligt ook een inactief en oplossend oud koufront in onze buurt en dat zorgt voor wolkenvelden. De Azorenuitloper bouwt zich de komende dagen boven Europa op tot een apart hogedrukgebied. Tegelijk gaat het Azorenhoog zelf zich een flink stuk noordelijker positioneren op de Atlantische Oceaan, ten westen van de Britse Eilanden. Tegen donderdag trekt dat hoog richting Europa en duwt een koufront voor zicht uit dat tegen donderdag / vrijdag van noord naar zuid door onze omgeving trekt. Na dat koufront bouwt het hoog zich ten noorden van ons verder op tot een zeer sterk hogedrukgebied. Door deze evolutie krijgen we de eerste helft van de week met zachtere lucht te maken, maar in de tweede helft van de week komt koelere noordelijke lucht tot bij ons. Die wordt later weer wat zachter doordat het noordelijke hoog wat ‘kantelt’ en de koele noordelijke tot noordoostelijke wind tegen het weekeind weer door een zachtere zuidelijke variant gewisseld wordt.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

De voorbije nacht is een zwak koufront tot over onze omgeving getrokken. Het is aan oplossing onderhevig en dus krijgen we geleidelijk vandaag overdag steeds bredere opklaringen. Het blijft droog. De temperaturen lopen daarbij op naar een 11 tot 12 graden bij een zwakke tot hoogstens matige noordwestelijke wind. Die wordt in de loop van de dag wel steeds meer west van richting. Daarbij worden de opklaringen dus geleidelijk steeds breder, maar toch moeten we nog de hele dag rekening houden met een mix van wolken en opklaringen.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar nog steeds af bij minima rond een 3 tot 5-tal graden. Het kan wat nevelig worden. Zelfs een lokale mistbank is niet uitgesloten en het is erg rustig met een zwakke naar west tot zuidwest draaiende wind.

Morgen:

Morgen wordt een best aardige dag. Het is dan wisselend tot licht bewolkt, al drijven er van tijd tot tijd wel eens wat meer wolkenvelden voorbij. De zuidwestelijke wind waait dan eerst zwak, maar overdag kan die tijdelijk matig en aan zee zelfs tegen het vrij krachtige aan gaan waaien. Met de brede opklaringen die er zijn, voelt het lente-achtig aan. Het kan een 12 tot 13 graden worden, op beschutte plekken zelfs nog een graadje meer, tot een aangename 14 graden.

De nacht naar woensdag blijft het licht bewolkt tot zelfs helder en kan het afkoelen naar een 2-3 graden tegen de ochtend. Er kan zich wat nevel of een mistbank vormen.

Overmorgen:

Woensdag wordt ook een lente-achtige dag. Er zijn nog steeds een aantal brede opklaringen, al komen er ook wolkenpartijen voor. Het is droog en vrij zacht. De zuidwestelijke wind voert geleidelijk steeds zachtere lucht aan met op woensdag maxima naar een 15-tal graden kunnen oplopen. Met de zon erbij, zal dat absoluut lente-achtig zijn. Die zuidwestelijke wind waait trouwens maar zwak tot matig.

Tegen de late middag, maar zeker in de avond en nacht, neemt de bewolking wel geleidelijk aan toe. Het is niet onmogelijk dat er tegen de ochtend een lokaal drupje regen valt.

Later:

Donderdag neemt de bewolking verder toe. Een zwak koufront komt vanaf het noorden dichterbij en zorgt voor veel wolken en kans op een drupje regen. De maxima zetten dan weer een stap terug en vallen op een 10 tot 11 graden. De wind draait daarbij naar een koele noordelijke hoek.

Samenvatting:

We krijgen vandaag een mix van wolken en opklaringen. Die opklaringen kunnen best erg breed gaan uitvallen met flink wat ruimte voor de zon. Zeker naarmate de dag vordert. Het wordt een 11 à 12 graden bij een zwakke noordwestelijke wind.

Geert, maandag 16 maart, 06.25 uur.

We spoelen in de minuut van deze week even door naar de zomer en kijken naar bloeiende rozen:

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl