DO

4 Jun

Weertype

Weertype

± 13° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Er ontwikkelt zich een lagedrukgebied in onze buurt. Dat gaat de komende dagen voor anker in en [...]
Lees verder

VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-18°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Morgen, vrijdag stuurt het lagedrukgebied op de Noordzee vrij veel wolken onze kant op. Daarin [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 16-19°

60 %

Windrichting

W 3-5 bft
Zaterdag krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert ze [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 17-19°

30 %

Windrichting

W 3-4 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een nog altijd zeer sterk hogedrukgebied met kern tussen de Britse Eilanden en IJsland, bepaalt ons weer. Aan de oostflank van dit hoog wordt met een zeer diepe noordelijke stroming koele lucht aangevoerd met enkele (verzwakte) fronten. We zijn daarbij intussen in arctische lucht terechtgekomen. Vandaag trekt een volgende frontje met enkele buien of wat verspreide neerslag door onze regio. Daarachter zit wat minder extreem koude lucht. Het hoog trekt zich vervolgens tijdens de eerste dagen van de nieuwe week wat westwaarts terug op de Atlantische Oceaan, maar houdt bij ons de noordelijke stroming in gang. Later in de week wordt het zuidelijker geduwd en komt dan geleidelijk ten zuiden van ons terug naar Europa. Op de oceaan ontwikkelen zich tegelijk enkele lagedrukgebieden. Hierdoor draait de stroming later in de week bij ons waarschijnlijk via west terug naar zuidwest waarmee dan tegen het eind van de week / volgend week duidelijk (veel) zachtere lucht tot bij ons zou kunnen geraken. Wat verder opvalt is de aanhoudende nabijheid van hogedrukgebieden waardoor de neerslag de komende tijd beperkt blijft tot aan absoluut minimum (of niets).

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag halen we ook de 10 graden niet en ook de komende dagen zitten we laag in zowel maxima als minima. Het kan dan in de nachten zelfs weer een graadje gaan vriezen. Vooral vandaag zijn de neerslagkansen ook weer wat groter. Zeker in de ochtend vallen een paar verspreide buien. In de namiddag valt eventueel ook nog wat, maar op een paar verspreide buitjes of wat lichte neerslag niet te na gesproken, lijkt het vanmiddag allemaal niet veel te gaan worden. De buitjes die vallen, kunnen wel een winters karakter hebben. Er kan wat (natte) sneeuw of stof- of korrelhagel bij die buitjes vallen. De hoeveelheden zijn weliswaar klein, maar dus wel eventueel winters. De dag is daarbij koud gestart met temperaturen rond het vriespunt en overdag geraken we niet hoger dan rond een graad of 8. De noordelijke wind is er nog steeds, maar waait maar zwak tot matig meer. De felle wind van gisteren, is er duidelijk helemaal uit.

Vanavond koelt het dan weer snel af en in de nacht kan het tijdens opklaringen eventueel weer een graadje gaan vriezen. Dat zal afhangen van de hoeveelheid wolken die er dan nog zullen zijn, maar zeker landinwaarts vriest het tegen de ochtend overal weer lichtjes.

Morgen:

Morgen is het nog steeds wisselend bewolkt met een mix van wolken en opklaringen. De kans op een heel enkel buitje is nog niet volledig verdwenen, maar het is maar een waterkansje meer. De maxima kunnen weer een tikkeltje hoger geraken, maar veel meer dan een 9-tal graden zal dat toch niet zijn. De tien graden is nog te hoog gegrepen bij een eerst nog noordoostelijke tot noordelijke wind. Tegen het eind van de dag wordt die meer noordwest van richting.

In de nacht naar woensdag kan het eventueel opnieuw tot wat lichte nachtvorst komen. De wind valt grotendeels weg en het koelt snel en veel af.

Overmorgen:

Op woensdag is de wind geleidelijk meer west tot noordwest geworden doordat het sturende hogedrukgebied zich wat westwaarts terugtrekt. We krijgen net zoals de vorige dagen een mix van wolken en opklaringen, maar de aangevoerde lucht is toch wat minder koud. De tien graden wordt dan ook op de meeste plekken weer gehaald.

Tijdens de nacht naar donderdag kan het nog fel afkoelen, maar waarschijnlijk niet meer tot het vriespunt. De minima blijven dan overal net licht positief.

Later:

Donderdag lopen er met een meer westelijke wind duidelijk weer veel meer wolken binnen. Het blijft wel droog en er is ook nog wel ruimte voor een paar verspreide opklaringen. Het wordt opnieuw wat minder koud met maxima rond een graad of 11.

Samenvatting:

Vandaag start rustig. De wind blijft de hele dag zwak tot matig waaien uit het noorden. Die voert een mix van wolken en opklaringen aan met verspreid over de dag kans op een enkele bui. Die kan winters zijn. Het blijft koud met maxima rond 8 graden. Vanavond en vannacht koelt het weer fors af met minima die tegen de ochtend weer rond het vriespunt zitten.

Geert, maandag 30 maart, 06.30 uur.

Er is weer een nieuwe minuut natuur: de keizerskroon (mollenplant). Kijk je weer mee?