DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag profiteren we in eerste instantie van een mobiele wig van hoge luchtdruk die heel even voor een beter moment zorgt. Een volgende lagedrukgebied nadert echter snel en stuurt vannacht en morgen alweer fronten over onze omgeving, telkens met kans op wat regen of een bui. Vanaf morgen neemt daarbij de wisselvalligheid weer fors toe en wordt het weer wat zachter. Volgende week komt een nieuw zeer sterk IJslandlaag op de weerkaarten te staan. Dat stuurt ons weer opnieuw aan en daarbij is het aanhoudend wisselvallig met opnieuw en vooral ook weer veel meer wind en ook weer wat hogere maxima. Helemaal aan het eind van de verwachtingsperiode blijven er oplossingen zitten die voor beter weer kiezen. Vandaag krijgen die weer meer steun in de weerkaarten. Ergens rond half maart zou het wel eens kunnen draaien in de goede zin.

Overdag's Nachts

Vandaag:

De dag is vandaag zoals verwacht koud gestart met op vele plekken wat vorst aan de grond. In eerste instantie profiteren we vanochtend dan ook van zeer brede opklaringen, maar er liggen boven zee al wolken klaar. Die horen bij een warmtefront dat vanavond en vannacht doorkomt. Die drijven geleidelijk onze kant op en we krijgen gaandeweg dan ook met een mix van wolken en opklaringen te maken. Daarbij is het eerst nog droog, maar later op de dag neemt de kans op een enkele lokale bui geleidelijk aan wel toe, maar dat zal toch de uitzondering op de regel blijven. Er zijn heel wat plaatsen die het gewoon droog houden. De maxima gaan daarbij geleidelijk aan richting een tiental graden. De wind waait daarbij matig uit een geleidelijk opnieuw zuidwestelijke richting.

Tegen de avond en nacht is de bewolking zo dik geworden dat er lokaal wat lichte regen kan gaan vallen. De nacht verloopt dan ook zachter met minima rond een 6 à 7-tal graden.

Morgen:

Morgen wordt het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend trekt een eerste regenzone door de regio, rond de middag gevolgd door een volgende front. Er zijn in de ochtend dan ook perioden met regen te verwachten. In de namiddag wordt het wisselend bewolkt met opklaringen. Er kan dan zelfs een schuchter zonnetje tevoorschijn komen. De temperaturen lopen iets hoger op en kunnen naar een 12-tal graden oplopen bij een matige zuidwestelijke wind.

De nacht naar maandag verloopt meest zwaar bewolkt met minima rond een 4 à 5 graden.

Overmorgen:

Maandag profiteren we opnieuw tijdelijk van een mobiele wig van hoge luchtdruk die ons tijdelijk weer wat bescherming biedt tegen storingen, maar een nieuw exemplaar dient zich later op de dag weer aan. Gaandeweg de dag nemen wind en bewolking toe met een oplopende kans op wat regen of een  bui. Maxima op maandag rond een 10 à 11 graden bij een goed doorstaande zuidwestelijke wind.

Later:

Dinsdag wordt een erg wisselvallige en ook weer ontstuimige dag. Er staan een paar storingen op het menu en er zijn dan ook dikwijls perioden met regen. Ook de wind speelt weer goed mee en waait vrij krachtig tot krachtig uit het zuidwesten. De maxima zitten daarbij opnieuw rond een graad of 11.

Samenvatting:

De dag start zonnig en die zonnige perioden kunnen nog wel een tijd doorgaan. Geleidelijk aan echter komen er wolken opzetten vanaf de kust en nemen wolken het over. Er is een kleine kans op een heel enkele lokale bui later op de dag. Maxima rond een 10-tal graden bij een geleidelijk aantrekkende zuidwestelijke wind.

Geert, zaterdag 07 maart, 09.50 uur.

Dit is ook de tijd van het jaar dat de overwinterende wespenkoninginnen ontwaken en op zoek gaan naar een geschikte plek om een nieuw nest op te starten. Kijk je mee naar het wakker worden van zo’n koningin van de gewone wesp?

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl