DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten nog enkele dagen onder invloed van een westelijke stroming, maar daar komt stilaan een eind aan. In het weekend bouwt zich een Europees hoog op dat de aanvoer van fronten al vertraagt, maar toch stoten enkele fronten nog tot in onze omgeving door. Het Europees hoog krijgt na het weekeind gezelschap van het Azorenhoog. Dat komt noordelijker te liggen op de Atlantische Oceaan en gaat een alliantie aan met het Europese hoog. De kern ervan komt waarschijnlijk ten zuiden van ons te liggen waardoor we tot en met woensdag toch met een west tot zuidwestelijke stroming te maken blijven hebben, maar storingen worden toch zeker de eerste helft van de week op afstand gehouden al ligt een front wel de hele tijd dicht bij de kust. Waarschijnlijk krijgen we rond het midden van de week toch weer met enkele doorkomende storingen te maken, maar in verzwakte vorm. Nadien is het meest waarschijnlijke scenario de verdere opbouw van hogedruk in onze buurt, maar waarbij de kern dan noordelijk komt te liggen. In de tweede helft van de week leidt dat dan tot een vrij koel, maar wel zonnig weertype met kans op wat lichte vorst in de nacht en overdag vrij normale maxima.

 

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag hebben we in de ochtend geluk. Een aantal brede opklaringen ligt net boven onze regio, maar dat is erg tijdelijk. In de loop van de dag komt er vanaf het westen steeds meer bewolking binnen. Een volgende storing ligt dicht in de buurt en zorgt dan de rest van de dag en zeker vanmiddag voor veel wolken. Eerst is het nog meest droog, maar laat in de middag kan er zelfs al eens wat hele lichte regen of een bui aan te pas komen, maar zeker geen grote hoeveelheden. Veel plekken houden het daarbij ook helemaal droog en als er al wat valt, zal het weinig zijn. De maxima zitten daarbij vooraan de dubbele cijfers. Het gaat gaandeweg de dag ook wat harder waaien met een aantrekkende zuidwestelijke wind. Die kan aan zee later zelfs tegen het vrij krachtige aan gaan waaien.

Vanavond en vannacht houden we redelijk wat wolken vast en blijft de kans op een drup regen of een enkele bui aanwezig.

Morgen:

Ook morgen is de wisselvalligheid zeker nog niet gedaan. De meest actieve storingen laten ons dan wel links liggen, maar toch zijn er ook dan nog storingen in de buurt met steeds kans op eens wat regen of een bui. Zeker naar het eind van de dag toe nemen de regenkansen weer toe. Het blijft vrij zacht met maxima die rond een 11 tot 12 graden uitkomen en de wind neemt ook dan duidelijk verder in kracht af.

In de nacht naar maandag zijn er meer opklaringen en kan het kwik een graadje lager uitkomen.

Overmorgen:

Maandag krijgen we geleidelijk steeds bredere opklaringen. Er is aanvankelijk nog kans op een laatste buitje, maar dat is weinig waarschijnlijk. Het blijft op de meeste plekken droog met gaandeweg de dag steeds bredere opklaringen. De temperaturen lopen daarbij op naar een 11 tot 12 graden bij een zwakke tot hoogstens matige zuidwestelijke wind. Er ligt wel een front dicht in de buurt over de Noordzee, maar dat lijkt daar pas op de plaats te gaan maken.

Later:

Dinsdag wordt een best aardige dag. Het is dan wisselend tot licht bewolkt, al drijven er van tijd tot tijd wel eens een aantal wolkenvelden voorbij. De zuidwestelijke wind waait dan eerder zwak en met de brede opklaringen die er zijn, voelt het lente-achtig aan. Het kan een 12 tot 13 graden worden, op beschutte plekken zelfs nog een graadje meer.

Samenvatting:

Vanochtend eerst een aantal (erg) brede opklaringen, maar gaandeweg de dag schuiven er steeds meer wolken binnen vanaf het westen. Uiteindelijk raakt het zwaar bewolkt tot betrokken met tegen de avond zelfs kans op een spatje regen. We halen 10 à 11 graden bij een aantrekkende zuidwestelijke wind.

Geert, zaterdag 14 maart, 10.00 uur.

In de nieuwe minuut van deze week kijken we naar een hele bijzondere krokus-soort. Kijk je mee?

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl