ZA

4 Apr

Weertype

Weertype

3-4° | 14°

0 %

Windrichting

Z 1-3 bft
Een zich zeer snel tot een zeer sterk ontwikkelend hogedrukgebied ligt intussen boven Duitsland [...]
Lees verder

ZO

5 Apr

Weertype

Weertype

3-4° | 19°

0 %

Windrichting

Z 2-3 bft
Morgen kan het direct nog veel zachter worden. We krijgen dan een zachte zuidelijke stroming me [...]
Lees verder

MA

6 Apr

Weertype

Weertype

6-7° | 18°

30 %

Windrichting

ZW 3 bft
Maandag hebben we last van een zwakke storing die door onze regio loopt. De bewolking neemt gaa [...]
Lees verder

DI

7 Apr

Weertype

Weertype

7-8° | 17°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Dinsdag zitten we dan met de opbouw van een nieuw hogedrukgebied in onze omgeving. De wind kan [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zien op de weerkaarten opnieuw een complex en zeer sterk IJslandlaag. Dat zal ons weer alweer sterk beïnvloeden en dat zeker tot en met het eind van de week. Dat laag stuurt storingen en buienlijnen onze kant op, samen met opnieuw ook veel wind. Vandaag trekt in de ochtend alvast al een erg actieve storing door. Die zorgt nog de hele ochtend voor perioden met regen, vanmiddag wordt het droger. Ook de komende dagen is het een komen en gaan van storingen met vooral tijdens de periode van dinsdag tot en met donderdag ook weer behoorlijk wat wind. Af en toe zorgt een kleine wig van hoge luchtdruk voor wat tijdelijke verbetering. Ook tijdens het weekeind hebben we nog met wisselvalligheid te maken. Na het weekeind worden de bakens verzet. De luchtdruk gaat stijgen bij ons en er vormt zich een hogedrukgebied. Het is nog onzeker of het boven Europa komt te liggen of wat meer noordelijk, maar in elk geval roept het hoog een halt toe aan de depressietrein. Volgende week wordt het flink droger en rustiger en kunnen de temperaturen waarschijnlijk gaandeweg de week ook een stuk hoger komen te zitten. Een voorzichtige lente-aanzet is in de kaarten dan ook duidelijk te zien!

Dit weekend heb ik ook even de tijd genomen om in een video meer uitleg te geven waarom het de laatste tijd zoveel regent en waarom het maar niet stopt. Dat komt helemaal door de ligging van de straalstroom. Kijk je even mee?

Overdag's Nachts

Vandaag:

De voorbije nacht viel er al heel wat regen uit een zeer actieve storing die in volle lengte en breedte over onze regio trekt. Vandaag blijft het in de ochtend dan ook nog een hele tijd regenen. De storing die door de regio trekt, sleept vanochtend nog een hele tijd over ons hoofd. Het is nog lang zwaar bewolkt tot betrokken met zeker in de ochtend nog perioden van soms felle regen. Geleidelijk aan wordt dat wel minder en in de namiddag zijn er ook droge perioden. Er blijft wel veel bewolking hangen met kans op nog wat lichte regen of enkele buien. De zuidwestelijke wind spant wat aan en wordt tot vrij krachtig boven land, krachtig aan de kust. Er zijn uitschieters mogelijk tot rond 75 km per uur aan zee, boven land is dat tot rond een 60 km per uur. De maxima lopen morgen wat verder op en halen een 12 tot 13 graden.

Ook vanavond en vannacht is het zwaar bewolkt tot betrokken en blijft de kans op wat regen of een bui bestaan en blijft het redelijk hard waaien bij zachte minima van rond een 8-tal graden.

Morgen:

Ook morgen is het wisselvallig met dikwijls regen of buien en ook weer meer wind. Een storing ligt dan nog altijd dicht in de buurt en zorgt voor veel bewolking en gedurende de dag dus al eens wat regen of een bui. Het blijft wel aan de zachte kant. We halen ook dan gemakkelijk telkens maxima met dubbele cijfers rond een graad of 12, maar helaas dus verspreid over de dag wel met de nodige liters water in de vorm van regen of buien. Het blijft ook steeds hard waaien uit het zuidwesten met een 4-5 Bft boven land, aan zee af en toe uitschietend naar 6 Bft. Er blijven uitschieters mogelijk van een 50 tot 60 km per uur.

Ook de nacht van woensdag op donderdag verloopt zwaar bewolkt tot betrokken met kans op wat tijdelijke regen of een bui.

Overmorgen:

Donderdag dient zich al een volgende storing aan die ook weer met de nodige nattigheid door onze regio koerst. Het blijft ook vrij ontstuimig met ook op donderdag weer de nodige wind. De temperaturen blijven zacht met maxima die rond een 12 graden zitten.

Later:

Vrijdag kunnen we even profiteren van de gunstige invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die wurmt zich tussen de neerslaggebieden in en zorgt voor tijdelijk stabieler weer. Toch is een enkele bui zeker niet uitgesloten. Het is wisselend tot zwaar bewolkt en de maxima blijven rond een graad of 12 zitten.

Samenvatting:

De dag begint nog kletsnat met intense perioden van regen. Nog de hele ochtend ligt een storing dicht in de buurt met perioden van regen, al worden die wel geleidelijk wat minder. Vanmiddag overheersen dan de droge perioden, maar het blijft zwaar bewolkt tot betrokken. Maxima rond een 13 graden en er staat ook een flinke zuidwestelijke wind met uitschieters aan zee tot rond 75 km per uur, boven land tot rond 60 km per uur.

Geert, dinsdag 10 maart, 06.35 uur.

In de nieuwe minuut van deze week kijken we naar een hele bijzondere krokus-soort. Kijk je mee?

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl