VR

5 Jun

Weertype

Weertype

7-8° | 15-17°

80 %

Windrichting

W 3-5 bft
Boven de Noordzee bevindt zich een klein, maar vrij actief lagedrukgebied. Bij ons zorgt dat vo [...]
Lees verder

ZA

6 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 16-18°

60 %

Windrichting

W 4-6 bft
Morgen krijgen we nog een erg wisselvallige dag met vooral ook weer veel wind. Die wakkert zelf [...]
Lees verder

ZO

7 Jun

Weertype

Weertype

8-9° | 16-19°

40 %

Windrichting

NW 3 bft
Ook zondag staat in het teken van een lagedrukgebied boven het Noordzeegebied. Dat stuurt gesto [...]
Lees verder

MA

8 Jun

Weertype

Weertype

± 10° | 17-20°

30 %

Windrichting

N 3 bft
Maandag zien we nog een gelijkaardig beeld als tijdens het weekend, maar met een verder afnemen [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Vandaag krijgen we tijdelijk een betere dag door de passage van een mobiele wig van hoge luchtdruk. Die onderdrukt de meeste buien en zorgt voor een verdere geleidelijke afname van de wind. Morgen arriveert het front van een opnieuw actieve depressie die noord van ons doortrekt met regen en wind. Vrijdag krijgen we dan weer een wat betere dag door een wig van hoge luchtdruk. In het weekeind neemt een nieuw IJslandlaag de regie over ons weer opnieuw over. Een actieve randstoring van dat laag zorgt dan zowel zaterdag als zondag weer voor perioden met felle regen, intense buien en ook weer heel veel wind. Dit wordt opnieuw een stormlaag dat door de Britse meteorologische dienst intussen de naam ‘Dennis’ kreeg. Per momenten kan die dan weer stormachtig worden. Ook volgende week trekt het erg wisselvallige weer zich zeker in de eerste helft van de week nog door. Later in de week zou het tijdelijk rustiger kunnen worden.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag komt een wig van hoge luchtdruk dichterbij. Dat zorgt tijdelijk voor wat beter weer. Het wordt daarbij tijdelijk rustiger met een mix van opklaringen en wolkenvelden. Er is nog kans op een heel enkele losse bui, maar net als gisteren, houden de meeste plekken het toch de hele dag droog. Als er al een bui zou opduiken, is die kans het grootste in de zuidoostelijke helft van Oost-Vlaanderen. De maxima zitten daarbij vanmiddag dan rond een 8-tal graden en de wind gaat minder waaien. Toch kan die zeker in de ochtend aan zee nog vrij krachtig tot krachtig uit de hoek komen en zijn er nog pieken van 60 tot 70 km per uur mogelijk. Het wordt echter de beste en rustigste dag van de week …

Vanavond, maar zeker vannacht, neemt de bewolking geleidelijk weer toe. Tegen de ochtend kan het bij minima rond 5 à 6 graden weer beginnen regenen vanaf de kust. De intussen zuidwestelijke wind kan dan weer wat aanspannen.

Morgen:

Morgen staat een nieuwe regenzone op het menu. Het is dan de hele dag zwaar bewolkt tot betrokken met perioden van regen. Er kan dan toch wel een 5 à 10 liter water per vierkante meter gaan vallen. De opnieuw zuidwestelijke wind spant daarbij weer aan en waait dan matig tot vrij krachtig boven land. Aan de kust kan die krachtig tot tijdelijk zelfs hard (opnieuw 7 Bft) worden. De temperaturen lopen ook weer op en gaan naar een 10 tot 12 graden.

Tegen de avond maakt de regen plaats voor een aantal buien. Daar zouden morgenavond opnieuw enkele felle buien kunnen tussen zitten, zelfs met kans op hagel en onweer.

Overmorgen:

Vrijdag krijgen we opnieuw een wig van hoge luchtdruk op bezoek. Die trekt snel door, maar zorgt op vrijdag wel weer voor een kleine adempauze in het wind- en regengeweld al is er wel kans op een enkele lokale bui. We houden het grotendeels droog en wat rustiger bij een maximale temperatuur rond een graad of 9.

In de nacht naar zaterdag komen er al snel weer meer en meer wolken binnenlopen.

Later:

Zaterdag is het veelal zwaar bewolkt tot betrokken met geleidelijk ook wat lichte regen die inzet. In de loop van de dag kan die al wat intenser gaan worden. De maxima lopen naar een 12-13 graden op en ook de zuidwestelijke wind spant weer fors aan.

Samenvatting:

Wolkenvelden en opklaringen. Eerst best wat brede opklaringen, later geleidelijk meer wolken. De westelijke wind neemt langzaam verder in kracht af, maar het gaat traag. Maxima vanmiddag rond een 8-tal graden.

Geert, woensdag 12 februari, 06.30 uur.

Er is intussen ook nog een nieuwe minuut natuur online met Iris Lady Beatrix Stanley in de hoofdrol:

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl