DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 16° | 19-21°

80 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Tot en met vrijdag zitten we onder invloed van lagedrukgebieden die van west naar oost trekken [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

60 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Morgen trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer op [...]
Lees verder

ZA

11 Jul

Weertype

Weertype

± 10° | 19-21°

20 %

Windrichting

N 2-3 bft
In het weekeind wordt het stabieler. Zaterdag breidt een uitloper van het Azorenhoog zich over [...]
Lees verder

ZO

12 Jul

Weertype

Weertype

8-9° | 20-22°

10 %

Windrichting

VAR 2 bft
Zondag wordt een fraaie dag. Het is droog en er zijn brede opklaringen met flink wat ruimte voo [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Er verandert werkelijk niets op de weerkaarten. We blijven met een compleet losgeslagen westcirculatie zitten op de Atlantische Oceaan en er is niets dat er op wijst dat daar enige rust in komt. Diepe depressies nabij IJsland blijven ons weerbeeld bepalen. Ze sturen telkens storingen, buienlijnen en randdepressies onze kant op. Aan de andere kant vinden we het Azorenhoog terug dat van tijd tot tijd een uitloper van hoge druk tot over onze omgeving rolt, wat dan heel even voor wat rust kan zorgen op de kaarten. Vandaag zijn storingen aan de beurt, morgen krijgen we zo’n uitloper van het Azorenhoog binnen. In het weekeind zijn het dan weer storingen die het weerbeeld bepalen, terwijl op maandag weer een wig van hoge luchtdruk voor een kleine tijdelijke verbetering zorgt. Ook daarna echter, blijft het een komen en gaan van storingen en lagedrukgebieden. Stabiliteit is niet aan de orde.

Overdag's Nachts

Vandaag:

De voorbije nacht trok een warmtefront door onze omgeving en vandaag overheersen achter dan front de droge perioden, maar er is veel bewolking en er staat opnieuw een goed doorblazende zuidwestelijke wind. Die waait matig tot vrij krachtig boven land, later vrij krachtig. Aan de kust is die krachtig. De maxima zitten dan weer rond een 12-tal graden. Misschien dat overdag heel tijdelijk eens een enkele zonnestraal doorbreekt, maar dat toch niet veel zijn.

Tegen de late middag en vanavond trekt een volgende actief front door onze regio. Het kan daarop weer fors regenen en ook de wind spant weer flink aan. Aan zee kan die weer uithalen met windstoten tot rond een 80 à 90 km per uur, boven land is dat tot rond de 70 km per uur. De storing maakt snel vaart want nog voor het eind van de avond is die onze regio al voorbij en krijgen we dan vannacht een mix van wolken en opklaringen. De minima kunnen tegen de ochtend dalen naar een 4 à 5 graden.

Morgen:

Morgen wordt een betere dag. Het blijft hoogst waarschijnlijk meest of zelfs volledig droog. We krijgen een mix van wolken en opklaringen en nog altijd een stevige wind. De maxima zitten ook weer rond een graad of 11. Het wordt zonder twijfel toch een beetje de betere dag van de week, wat vergelijkbaar met gisteren.

Tegen de avond en de nacht naar zaterdag komt er weer meer bewolking en neemt de kans op wat lichte regen weer toe.

Overmorgen:

Zaterdag wordt een licht wisselvallige dag. Er zijn eerst nog een paar brede opklaringen, naast perioden van bewolking. Geleidelijk aan neemt de bewolking echter wel toe en in de namiddag is tijdelijk al eens een bui of wat regen mogelijk, maar er zullen zeker ook lange droge perioden zijn en het is erg zacht met 11 tot 12 graden. Er staat vrij veel wind, maar geen storm. Er kunnen wel uitschieters zijn tot een 60 à 70 km per uur.

In de nacht naar zondag neemt de kans op regen en buien toe.

Later:

Ook zondag is er veel bewolking. In de ochtend is er veel bewolking op passage van een storing die doortrekt met perioden van soms intense regen. Tegen de middag is het gros van die storing voorbij en wordt het droger. In de middag is het zwaar bewolkt met enkele opklaringen en kan er al eens wat regen of een bui vallen, maar er zijn dan ook zeker lange droge periodes. Het is erg zacht met 11 tot 12 graden. Er staat vrij veel wind, maar ook dan zeker geen storm. Er kunnen wel weer uitschieters zijn tot een 60 km per uur boven land tot 70 km per uur aan zee.

Samenvatting:

Grijs en bewolkt. Tijdelijk is al eens een drupje regen mogelijk, maar het blijft meest droog. Tegen de late middag arriveert een actievere storing met intense regen en ook weer meer wind. Maxima rond 12 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. Na de regen van vanavond wordt het snel droog en de nacht verloopt in droge omstandigheden.

Geert, donderdag 20 februari, 06.25 uur.

De nieuwe minuut natuur van deze week gaat weer over een winterbloeiende struik: de wintergroene ribes!

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl