DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

Een lagedrukgebied met kern ten noorden van Schotland stuurt nog enkele zwakke fronten naar onze omgeving. Deze komen in een zeer zachte zuidwestelijke stroming onze kant op. Intussen bouwt zich boven de Atlantische Oceaan een sterk hogedrukgebied op dat morgen boven de Britse Eilanden aankomt. Het zorgt voor een tijdelijk meer noordwestelijke stroming met aanvoer van minder zachte lucht. Het hoog schuift snel door en ligt woensdag al met kern boven onze omgeving. Het zorgt dan voor een paar rustige, vrij zonnige dagen met minder hoge temperaturen. Tegen het eind van de week is het hoog al richting Oost-Europa doorgeschoven en dringen nieuwe oceaanstoringen tot onze omgeving door. Volgend weekend zitten we dan ook alweer met een stevige westelijke stroming die opnieuw erg zachte lucht aanvoert met daarin weer de ene storing na de andere die tot bij ons doorstoot.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag komt een volgende storing binnenlopen. Zoals het er nu naar uitziet, loopt het actiefste deel van deze storing echter over het zuiden van het land en zullen wij het met de restjes moeten doen. Vanochtend zijn zelfs nog enkele schuchtere opklaringen mogelijk. Gaandeweg de ochtend verdwijnen die echter en vanmiddag is het dan opnieuw zwaar bewolkt tot betrokken met in de loop van de later middag kans op wat lichte regen. De meeste neerslag valt in de zuidelijke helft van de regio. De maxima pieken ook vandaag weer dik in de dubbele cijfers en komen weer gemakkelijk tot rond een 12-tal graden uit. De wind is eerst wat minder dan de vorige dagen, maar trekt later weer aan en dan gaat het weer fel waaien uit een zuidwestelijke hoek met pieken tot 40 à 50 km per uur boven land en tot 60 à 70 km per uur aan zee.

Vanavond kan het wat intenser gaan regenen. Die regen zet wel door tot in de noordelijke gemeentes van onze regio en ook vannacht is het eerst nog regenachtig. Later in de nacht overheersen de droge perioden dan weer. Na middernacht wordt de wind ook meer noordwest en voert wat minder zachte lucht aan met minima die tegen de ochtend naar een 7-8 graden dalen.

Morgen:

Morgen is het in de ochtend meest droog. In de namiddag loopt nog een storing binnen. Er zijn dan ook in de loop van de dag zeker nog perioden met regen of buien te verwachten, maar de wind draait geleidelijk naar een meer noordwestelijke tot noordelijke richting. Die wind blijft wel nog hard doorwaaien en kan zeker aan zee nog 6 tot 7 Bft halen. Boven land staat er minder wind, maar ook daar zijn nog altijd forse pieken mogelijk. Daarbij komt er minder zachte lucht binnen waarbij de maxima dalen naar een 8 tot 9 graden.

In de nacht naar woensdag wordt het rustiger. Er valt dan nog steeds een enkele bui te verwachten bij minima rond een 4 tot 6 graden.

Overmorgen:

Woensdag zitten we volledig onder de vleugels van een hogedrukgebied. Dat zorgt dan voor veel kalmer weer. Het blijft droog met maxima rond een 7 tot 8-tal graden en een nog maar zwakke tot matige wind uit een eerst noordelijke, later meer veranderlijke hoek. Het is vrij zonnig met een mix van een paar wolkenvelden en brede opklaringen.

In de nacht kan het fors afkoelen tot een 2-3 graden met kans op wat lichte vorst aan de grond.

Later:

Donderdag zitten we nog steeds onder de vleugels van een hogedrukgebied. Na een koele start van de dag, krijgen we dan weer een vrij zonnig weerbeeld met een mix van brede opklaringen en wat wolkenvelden. De maxima zitten rond een 7 tot 8 graden bij een zwakke tot hoogstens matige wind uit een opnieuw meest westelijke hoek.

Samenvatting:

Eerst nog een paar schuchtere opklaringen, maar de bewolking neemt toe. In de late middag kan er wat lichte regen binnenschuiven vanaf de Franse grens. Maxima rond 12 graden en gaandeweg krijgen we ook weer een stevige zuidwestelijke wind. Vanavond regent het en ook in de eerste helft van de nacht is het regenachtig.

Geert, maandag 03 februari, 06.35 uur.

Even een flashback naar de zomer met deze nieuwe minuut: de verschillende soorten heide!