DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten het hele weekend lang onder invloed van lagedrukgebieden. Het sturende laag ligt daarbij met kern bij Schotland. Dat stuurt het hele weekend lang onstabiele lucht naar ons met daarin een aantal storingen die zowel vandaag als morgen door onze regio trekken met tijdelijk perioden van veel regen en ook weer veel wind. Tussendoor zijn er langere droge perioden. Ook na het weekeind blijven Atlantische lagedrukgebieden ons weer beïnvloeden. Ze sturen regelmatig storingen naar ons met regen en wind. Af en toe kunnen we daarbij eens profiteren van een wig van hoge luchtdruk die even voor een wat betere dag zorgt. Naar het eind van de week toe lijken er bakens verzet te gaan worden en gaat de rek wat uit de westcirculatie. Er komen meer drukstijgingen in onze buurt en een aantal oplossingen toont een voorzichtig herstel naar meer stabiliteit op de weerkaarten. Welke kant het uiteindelijk zal uitgaan, is nog niet zeker, maar het meest waarschijnlijke scenario lijkt de vorming van een Europees hogedrukgebied te worden, waarbij het huidige stromingspatroon op de schop zou gaan. Even afwachten voor meer duidelijkheid de komende dagen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zitten we weer onder invloed van een stormdepressie in het Noordzeegebied. Die zorgt weer voor uitgebreide perioden met regen en vooral ook weer veel wind. Aan zee wordt die hard tot stormachtig. Boven land is dat een krachtige wind. Er zijn weer rukwinden mogelijk van 80 tot 90 km per uur. Het is zacht met maxima rond een 10 tot 12 graden. In de loop van de ochtend nadert een koufront. Dat bereikt de kust ergens in de late voormiddag en trekt dan met een periode van intense regen en een aantal felle buien van west naar oost. Op het front zelf zitten de felste rukwinden. In de namiddag wordt het droger en krijgen we een mix van opklaringen, wolkenvelden en nog enkele buien. Dat zouden dan eventueel wel een paar felle buien kunnen zijn, met een mogelijkheid van wat hagel of een donderklap.

Vanavond en vannacht houden we erg veel wind en perioden met regen of buien. Ook daar kan best een felle bui tussen zitten met eventueel wat hagel of een donderklap. Minima rond ongeveer 7 graden.

Morgen:

Morgen wordt ook een erg wisselvallige dag. In de ochtend zijn nog een aantal verspreide buien mogelijk. Er staat dan nog steeds erg veel wind uit het zuidwesten met uitschieters die weer tot een 80 à 90 km per uur kunnen halen. Gaandeweg de dag neemt de bewolking toe en de wind af. In de loop van de namiddag komt een regenzone binnen die later weer voor intense regenperioden kan zorgen. De maxima zitten daarbij rond een tien- tot elftal graden. In de namiddag neemt de wind verder af, maar de neerslagkansen lopen verder op.

In de avond en nacht naar maandag zijn er ook nog steeds perioden met regen en buien te verwachten.

Overmorgen:

Maandag wordt ook een erg wisselvallige dag. Er zijn ook dan perioden met regen of buien verspreid over de dag. Er zijn zeker ook betere drogere perioden en er staat ook weer veel wind. Die blijft vrij krachtig tot krachtig waaien uit het zuidwesten. Het wordt iets minder zacht met maxima rond een tiental graden.

Later:

Maandag wordt ook een erg wisselvallige dag. Er zijn ook dan perioden met regen of buien verspreid over de dag. Er zijn zeker ook betere drogere perioden en er staat ook weer veel wind. Die blijft vrij krachtig tot krachtig waaien uit het zuidwesten. Het wordt iets minder zacht met maxima rond een tiental graden.

Samenvatting:

De bewolking neemt vandaag snel toe, gevolgd door regen in de late voormiddag en rond de middag. Dan trekt een actief koufront door met intense regen of buien en ook veel wind uit het zuidwesten. Die kan trouwens de hele dag uithalen tot 80 à 90 km per uur. Na de regen zitten er nog enkele (felle) buien. Ook vanavond en vannacht. Er is zelfs kans op hagel of een donderklap. Maxima rond 12 graden.

Geert, zaterdag 29 februari, 08.25 uur.

Het is volop de tijd van de sneeuwklokjes, dus moeten we daar ook in de minuut natuur van deze week aandacht aan besteden. We zetten meteen ook een bijzondere soort in de kijker:

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl