DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 16° | 19-21°

80 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Tot en met vrijdag zitten we onder invloed van lagedrukgebieden die van west naar oost trekken [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

60 %

Windrichting

NW 3-4 bft
Morgen trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer op [...]
Lees verder

ZA

11 Jul

Weertype

Weertype

± 10° | 19-21°

20 %

Windrichting

N 2-3 bft
In het weekeind wordt het stabieler. Zaterdag breidt een uitloper van het Azorenhoog zich over [...]
Lees verder

ZO

12 Jul

Weertype

Weertype

8-9° | 20-22°

10 %

Windrichting

VAR 2 bft
Zondag wordt een fraaie dag. Het is droog en er zijn brede opklaringen met flink wat ruimte voo [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We kunnen vanochtend eerst nog heel even profiteren van een wig van hoge luchtdruk, maar die wordt op de voet gevolgd door een warmtefront. Dat trekt vanmiddag al met regen en wind door onze regio. Daarna neemt een Schotse depressie het over. Die stuurt het hele weekend lang onstabiele lucht naar ons met daarin een aantal storingen die zowel zaterdag als zondag door onze regio trekken met veel regen en ook weer veel wind. Ook na het weekeind blijven Atlantische lagedrukgebieden ons weer beïnvloeden. Ze sturen regelmatig storingen naar ons met regen en wind. Naar het eind van de week toe lijken er bakens verzet te gaan worden. Er komen meer drukstijgingen in onze buurt. Welke kant het uiteindelijk zal uitgaan, is nog niet zeker, maar het meest waarschijnlijke scenario lijkt de vorming van een Europees hogedrukgebied te worden, waarbij het huidige stromingspatroon op de schop zou gaan. Even afwachten voor meer duidelijkheid de komende dagen.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag start nog met koude lucht, maar we raken in de loop van de dag de meest koele lucht alweer kwijt. Op nadering van een volgende storing neemt de bewolking vanochtend dan ook snel toe en draait de wind naar een meer zuidelijke tot zuidwestelijke richting. Daarmee komt dan weer zachtere lucht binnen. Eerst krijgen we een droge periode met ruimte voor een aantal opklaringen, maar in de loop van de dag volgt ook weer regen én neemt ook de wind weer fors toe. Zeker in de namiddag gaat het weer lang en uitgebreid regenen. De temperaturen lopen daarbij langzaam op en halen tegen het eind van de namiddag een 6 tot 7 graden.

Ook in de nacht naar zaterdag is er veel bewolking met minima rond 6-7 graden en noteren vrij veel wind. Er zijn dan nog een paar verspreide buien of perioden met eens wat regen mogelijk.

Morgen:

Morgen zitten we weer onder invloed van een stormdepressie in het Noordzeegebied. Die zorgt weer voor uitgebreide perioden met regen en vooral ook weer veel wind. Aan zee wordt die hard tot stormachtig. Boven land is dat een krachtige wind. Er zijn weer rukwinden mogelijk van 80 tot 90 km per uur. Het is zacht met maxima rond een 10 tot 12 graden. In de loop van de ochtend nadert een koufront. Dat bereikt de kust ergens in de late voormiddag en trekt dan met een periode van intense regen en een aantal felle buien van west naar oost. Op het front zelf zitten de felste rukwinden. In de namiddag wordt het droger en krijgen we een mix van opklaringen, wolkenvelden en nog enkele buien.

De nacht naar zondag houden we erg veel wind en perioden met regen of buien.

Overmorgen:

Zondag wordt een erg wisselvallige dag. De continue regen van zaterdag maakt dan plaats voor perioden met regen of verspreide buien en er zijn ook lange droge perioden. Het blijft wel erg zacht met maxima rond een graad of 12 en er lijkt nog wat meer wind te komen te staan dan op zaterdag het geval was. Die kan ook op zondag gemakkelijk tot 80 à 90 km per uur uithalen, zeker tijdens en rond de buien.

Later:

Maandag wordt ook een erg wisselvallige dag. Er zijn ook dan perioden met regen of buien verspreid over de dag. Er zijn zeker ook betere drogere perioden en er staat ook weer veel wind. Die blijft vrij krachtig tot krachtig waaien uit het zuidwesten. Het wordt iets minder zacht met maxima rond een tiental graden.

Samenvatting:

De bewolking neemt vandaag snel toe, gevolgd door regen in de namiddag. Daarmee lopen ook de temperaturen op en de maxima van 6-7 graden worden aan het eind van de middag bereikt. Ook de wind spant weer aan en gaat harder waaien uit het zuidwesten.

Geert, vrijdag 28 februari, 06.35 uur.

Het is volop de tijd van de sneeuwklokjes, dus moeten we daar ook in de minuut natuur van deze week aandacht aan besteden. We zetten meteen ook een bijzondere soort in de kijker:

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl