DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

We zitten op de noordflank van een uitloper van het Azorenhoog. Depressies vanaf de Atlantische Oceaan voeren het hoge woord. Het ene lagedrukgebied is nog niet van de kaarten verdwenen of een volgende staat al klaar om de plaats in te nemen. Het blijft dus een komen en gaan van lagedrukgebieden in een compleet over de toeren gaande westcirculatie. Daar komt voorlopig geen einde aan. Vandaag, morgen en de dagen nadien blijven we in de greep van lagedrukgebieden die één na één vanaf de Atlantische Oceaan naar Europa komen en telkens voor perioden met regen, buien en wind zorgen. Heel tijdelijk kan er misschien op donderdag(ochtend) even een kleine adempauze in het geweld komen door een tijdelijke trekrug, maar ook daarna staan nieuwe depressies klaar om ons op regen en wind te trakteren. Tegen zaterdag komt zelfs een nieuwe stormdepressie weer dichtbij.

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag krijgen we al zeer snel veel wolken binnen en het duurt niet lang of de regen zet in. Van in de vroege ochtend al begint immers reeds te regenen aan de kust en een groot deel van de dag verloopt nat en winderig. Het is wel nog altijd zacht met maxima die weer naar dubbele cijfers oplopen met waarden rond een 11 graden. Verder spant ook de zuidwestelijke wind weer flink aan. Later op de dag zijn weer uitschieters mogelijk rond een 80 km per uur. Die wind draait later op de dag naar een westelijke hoek.

Vanavond trekt dan nog een tweede front, een koufront dit keer, vanaf de kust binnen. Daarop zit ook weer een periode met meer intense regen, waarna het dan later in de avond wat droger wordt. Vannacht overheersen de droge perioden dan bij een afnemende wind en minima rond een 6 à 7 graden tegen de ochtend.

Morgen:

Morgen draait de wind meer naar het noordwesten en voert wat minder zachte licht aan. De maxima vallen dan terug op een 8 à 9 graden en er kan ook dan verspreid over de dag eens een periode met wat regen aan te pas komen of een aantal buien. Die kunnen zelfs een licht winters karakter krijgen met wat hagel, stofhagel of een donderklap. Zeker later in de middag wanneer een nieuwe buienlijn zich aandient. Het blijft stevig waaien uit het noordwesten, al neemt de wind morgen wel geleidelijk wat in kracht af.

Ook in de nacht naar woensdag blijven enkele buien mogelijk, ook dan eventueel met een winters kantje.

Overmorgen:

Op woensdag kan het nog iets koeler worden. De wind zit dan in een noordwestelijke hoek en veel meer dan 7 à 8 graden zullen we niet halen. Er zijn ook dan perioden met buien en die kunnen een winterse lading hebben in de vorm van een donderklap, wat hagel of stofhagel. Zelfs een vlok natte sneeuw is niet uitgesloten want de bovenluchten  zijn een flink stuk kouder geworden.

In de nacht naar donderdag wordt het wat kalmer en tegen donderdagochtend kan het in de opklaringen zelfs een enkel graadje vriezen aan de grond. Zeker op beschutte plekken en landinwaarts zou dat het geval kunnen zijn.

Later:

Donderdag zijn we de meest koele lucht alweer kwijt. Op nadering van een volgende storing neemt de bewolking toe en draait de wind naar een meer zuidwestelijke richting. Daarmee komt dan weer wat zachtere lucht binnen. In de loop van de dag volgt ook weer regen én neemt ook de wind weer fors toe. We halen dan weer maxima rond een tiental graden.

Samenvatting:

Het gaat vandaag al snel overal weer regenen. De hele dag is het zwaar bewolkt met perioden van regen of buien. We halen daarbij wel weer een zachte 12 graden en er komt ook weer veel wind te staan uit het zuidwesten, later draaiend naar west. Er zijn later vandaag weer rukwinden mogelijk van om en bij de 80 km per uur.

Geert, maandag 24 februari, 06.30 uur.

Het is volop de tijd van de sneeuwklokjes, dus moeten we daar ook in de minuut natuur van deze week aandacht aan besteden. We zetten meteen ook een bijzondere soort in de kijker:

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl