DI

7 Jul

Weertype

Weertype

± 13° | 19-21°

10 %

Windrichting

ZW 3 bft
Vandaag wordt een wat betere dag onder invloed van een wig van hoge luchtdruk. Die trekt snel d [...]
Lees verder

WO

8 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 17-19°

90 %

Windrichting

ZW 3 bft
Morgen wordt een wisselvallige en regenachtige dag. Er trekt in de loop van de dag een regenzon [...]
Lees verder

DO

9 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-20°

90 %

Windrichting

ZW 3-4 bft
Donderdag hebben we nog altijd last van een storing. Die zorgt nog steeds voor veel bewolking e [...]
Lees verder

VR

10 Jul

Weertype

Weertype

± 14° | 18-19°

70 %

Windrichting

NW 3 bft
Vrijdag trekt het front geleidelijk zuidwaarts weg en komen we terecht in een gebied met meer o [...]
Lees verder

Algemene luchtdruk:

In de eerste helft van deze week blijven we nog onder invloed van de naweeën van Dennis in een zeer stevige westelijke circulatie. Daarin trekken van tijd tot tijd nog enkele buienlijnen door. Tegen woensdag gooit een wig van hoge luchtdruk zich tussen de bedrijven door en zorgt tijdelijk voor wat stabilisatie. Daar schiet echter niet veel meer van over, zelfs één droge dag zal er niet van af kunnen want nog op woensdag, komen we al onder invloed van nieuwe oceaandepressies en storingen. De westcirculatie op de oceaan weet dan ook van geen stoppen en dendert steeds verder door met voor ons steeds maar aanhoudende wisselvalligheid. Ook het carnavalsweekend lijkt ontstuimig en wisselvallig te gaan worden met zelfs kans op een nieuwe storm …

Overdag's Nachts

Vandaag:

Vandaag zijn we nog steeds niet van de wisselvalligheid verlost. Het blijft hard waaien, al neemt de wind wel geleidelijk weer wat af. Toch zijn nog uitschieters van 75 km per uur mogelijk, zowel aan zee als landinwaarts. Het is daarbij wisselend tot zwaar bewolkt waarbij in de loop van de dag ook nog een buienzone doortrekt. Tijdelijk krijgen we dus in de namiddag opnieuw een perioden met regen en/of buien. Daar kunnen enkele felle buien tussen zitten, met kans op hagel en onweer. De zuidwestelijke wind voert daarbij iets minder zachte lucht aan met maxima rond een 10-tal graden.

Ook vanavond en vannacht is er kans op enkele forse buien. Dat zijn dan eerder losse buien, maar ook die kunnen eventueel fors uit de hoek komen. De minima dalen tegen de ochtend naar een 6 à 7 graden.

Morgen:

Morgen wordt een licht wisselvallig en ook nog steeds erg winderige dag. De westelijke wind waait nog altijd stevig door en is vrij krachtig tot krachtig aan zee. Landinwaarts waait die vrij krachtig. De uitschieters halen nog steeds een 50 tot 60 km per uur. Er wordt iets koelere lucht aangevoerd met maxima rond 8 à 9 graden. Er is kans op een aantal verspreide buien of buienlijnen die doortrekken in de loop van de dag.

In de nacht naar woensdag wordt het rustiger, al is een enkele bui ook dan zeker nog niet volledig uit te sluiten.

Overmorgen:

Woensdag kunnen we tijdelijk profiteren van de gunstige invloed van een rug van hoge luchtdruk, maar dat is tijdelijk. De rug komt in de vooruitzichten steeds minder sterk uit de verf zodat de tijdelijke weersverbetering nog minder zal zijn. Het is op woensdag waarschijnlijk meest wisselend bewolkt met een kleine kans op nog een enkele bui. Later op de dag schuift dan alweer een regenzone dichterbij en gaat het opnieuw regenen. Maxima rond een graad of 8.

Ook de nacht naar donderdag verloopt nat en winderig.

Later:

Donderdag blijft het erg wisselvallig. Nieuwe storingen maken hun opwachting en trekken met veel wolken en perioden van regen of buien over onze omgeving. De maxima zitten daarbij weer iets hoger en halen een 10-tal graden. Het gaat ook weer steviger waaien.

Samenvatting:

Nog altijd veel wind. Die kan nog uitschieten tot rond 75 km per uur, zeker in en tijdens buien en die zijn er. Verspreid over de dag vallen er een aantal buien, al dan niet in lijnen of clusters. De maxima zitten rond een tiental graden.

Geert, maandag 17 februari, 06.15 uur.

De nieuwe minuut natuur van deze week gaat weer over een winterbloeiende struik: de wintergroene ribes!

 

NIEUW: Vind je de foto bij het weerbericht zo mooi dat je die bij jou thuis op Canvas wil? Dat kan. Via ‘Werk aan de Muur’ kan je die foto (en andere) daar op diverse formaten bestellen. Volg deze link: https://geertnaessens.werkaandemuur.nl/nl